Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα ήσυχα μπαρ

Οι μέρες που τρώγαμε στην μάπα τους φίλους μας ολημερίς και αφού είχαμε αναλύσει από φιλοσοφία μέχρι τα τραγούδια του Πανταζή και το βαθύτερο νόημα τους (που φυσικά δεν υπήρχε) και μετα γυρίζαμε σπίτι,ντυνόμασταν και ξαναβγαίναμε για να χορέψουμε/φλερτάρουμε/δειξουμε το καινούργιο μας φόρεμα,εχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πια δν έχουμε χρόνο/χρήμα/διάθεση να βλέπουμε τους φίλους μας όλη την ώρα,δν έχουμε κουράγια να χορέψουμε και έχει πολύ καιρό να δει η ντουλάπα μας καινούργιο φόρεμα. Θέλουμε λοιπόν αυτές τις 3 ρημαδοώρες που θα δούμε τους φίλους μας για ένα ποτό να μην πάθουμε ημικρανία απο τις τσιρίδες και να μην πούμε το ίδιο πράγμα 8 φορές γτ μας ακούει μόνο ο διπλανός μας,ο οποίος κάθε τέταρτο εναλλάσεται για να προλάβει κι αυτός να μιλήσει σε όλους. Τα ήσυχα μπαρ λοιπόν τα ψάχνουμε σαν όαση στην έρημο και δυστυχώς έχουμε βρει πολύ λίγα.
42: Ευτυχώς ακόμα και όταν είναι κατάμεστο τα επίπεδα των ντεσιμπέλ δεν ξεπερνούν τα όρια αντοχής του αυτιού και του νευρικού μας συστήματος. Κ παρόλο που ειναι καθαρά cocktail bar,το ποτήρι κρασί του πίνεται!!Κρίμα που δεν ανοίγει πια πρωί...
Λόλα: Υπέροχη. Κάθεσαι στο σκαμπο/καρεκλάκι σου και μιλάς. Και σε ακούνε ΟΛΟΙ οι φίλοι σου χωρίς να γκαρίζεις. Έχει και το κατιτίς να τσιμπήσεις αμα έχεις έρθει κατ ευθείαν από την δουλειά και δν θες να πιείς το ποτό σου ξεροσφύρι. Σάββατα έχω την εντύπωση ότι γίνεται της αναλήψεως πάντως οπότε τα παραπάνω δεν ισχύουν.
Αλχημεία: Πρόσφατη ανακάλυψη που βαράω την κεφάλα μου στον τοίχο γιατί δεν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα. Συζητήσεις τουλάχιστον 3 ατόμων λαμβαναν χώρα,τα οποία άτομα δε,είχαν και personal space γυρω γυρω. Μαγεία. Έχει κ ωραίο παμφθηνο burger 4,5-5,5 ευρω ΜΑΖΙ με τις πατάτες. Fell in love.
Οντεόν: Άλλη μια πολυ πρόσφατη ανακάλυψη. Τι κι αν το πιάνο του δελεάζει τους πλανόδιους μουσικούς να κάνουν ένα αυτοσχέδιο live,ακόμα και αν κάθεσαι ακριβως δίπλα (φυσικά κι εκεί καθόμουνα,για τι με περάσατε??για καμια κ...φαρδη??) μπορείς να μιλήσεις άνετα με την παρέα σου. Ειδική μνεία στην υπέροχη,πανάλαφρη και ολόφρεσκη κερασόπιτα τους.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι μόνο αυτά ξέρω. Μακάρι να μας λυπηθούν περισσότεροι μαγαζάτορες και να χαμηλώσουν τα ντεσιμπέλ τους αλλα δν νομίζω να το κάνουν. Γιατί??Βρε κουτό, όσο περισσότερο μιλάς τόσο λιγότερο πίνεις. Αν δν πίνεις βαριέσαι πολύ πιο γρήγορα και τους αδειάζεις την γωνιά για να έρθει κάποιος που θα πιεί. Γι αυτο κι εγώ θα πηγαίνω μόνο στα ήσυχα μπαρ, σαν ενίσχυση και ευχαριστήριο που δεν θέλουν να μας κουφάνουν αλλά και σαν απόσβεση για όλες αυτές τις βραδιές που βάραγα το κεφάλι μου στον ρυθμό των decibel.  Αν αυτό δεν αρκεί για την επιβίωση τους θα φάω και όλη την κερασόπιτα...

1 σχόλιο: