Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Βασική συνταγή cheesecake

Υλικά
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 50-80 ml βούτυρο/ μαργαρίνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml τυρί κρέμα
  • 3-5 κουταλιές άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Σάλτσα φράουλας 
Εκτέλεση

Τρίβετε τα μπισκότα σε σκόνη.
Αναμιγνύετε με το βούτυρο (50 γραμμάρια αν το έχετε αφήσει να έρθει σε θερμοκασία δωματίου, 80 αν το χρησιμοποιείτε λιωμένο). Καλύπτετε με το μείγμα την βάση φόρμας-δακτυλίδι και βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην κόψει η σαντιγί είναι να είναι πολύ κρύα η κρέμα γάλακτος αλλά και το περιβάλλον της, οπότε μαζί με την βάση του cheesecake βάζετε στο ψυγείο και γυάλινο ή κεραμικό μπολ στο οποίο θα χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος.

Όταν κρυώσει καλά το μπολ, βγάζετε και χτυπάτε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, στην δυνατότερη ταχύτητα που διαθέτετε μέχρι να γίνει σαντιγί. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το τυρί κρέμα και την βανίλια. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη, κάνοντας το όσο γλυκό επιθυμείτε.

Αδειάζετε το μέιγμα πάνω από την βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη, η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα (σε απλά ελληνικά, κολλάτε την μεμβράνη πάνω στην κρέμα και δεν καλύπτετε απλά την φόρμα από πάνω). Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει 1-2 ώρες.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα φράουλας

Περιχύνετε με την σάλτσα το cheesecake (αφού αφαιρέσετε την μεμβράνη). Μπορείτε να σερβίρετε ακόμα και αμέσως, αλλιώς διατηρείτε στο ψυγείο.

Αν νομίζατε ότι στην εικοσαετία που εκτελώ την συνταγή, δεν της έχω αλλάξει τον αδόξαστο, είστε πολύ γελασμένοι. Παραλλαγές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου