Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Πίτσα τοστιέρας

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 6 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές συμπυκνωμένος χυμός ντομάτα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι balsamico
  • αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
  • toppings της αρεσκείας σας 
Εκτέλεση:

 Ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το γιαούρτι μέχρι να πάρουμε ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που να καλύπτει και τις 2 πλάκες της τοστιέρας. Ανοίγουμε την ζύμη στο μέγεθος της πλάκας της τοστιέρας και λαδώνουμε ελαφρά. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα στο χαρτί, κλείνουμε την τοστιέρα και ψήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας

Ψιλοκόβουμε τα toppings της αρεσκείας μας. Ανοίγουμε την τοστιέρα, απλώνουμε την σάλτσα πάνω στη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα toppings και κλείνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί (πάντα ανάμεσα στο χαρτί). Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή της ζύμης, από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου