- 1 φλιτζάνι πολτοποιημένες φράουλες
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι/ amaretto/ κονιάκ
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- 2-3 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δέσει*. Αφαιρείτε την μέντα, αφήνετε να κρυώσει και χρησιμοποιείτε.
*Πως δοκιμάζουμε αν έχει δέσει: Βάζουμε λίγη ποσότητα σε πιατάκι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χωρίζουμε την σάλτσα τραβώντας μια γραμμή με το δάχτυλο μας. Αν η γραμμή παραμείνει εκεί, η σάλτσα είναι έτοιμη, αν εξαφανιστεί, βράζουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου