Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σάλτσα φράουλας

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι πολτοποιημένες φράουλες
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι/ amaretto/ κονιάκ
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 2-3 φυλλαράκια φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να δέσει*. Αφαιρείτε την μέντα, αφήνετε να κρυώσει και χρησιμοποιείτε.

*Πως δοκιμάζουμε αν έχει δέσει: Βάζουμε λίγη ποσότητα σε πιατάκι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χωρίζουμε την σάλτσα τραβώντας μια γραμμή με το δάχτυλο μας. Αν η γραμμή παραμείνει εκεί, η σάλτσα είναι έτοιμη, αν εξαφανιστεί, βράζουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου