Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Mille feuille χωρίς κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά:
  • 2 πακέτα μακρόστενα σφολιατίνια
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές άχνη + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 1 βανιλίνη
Εκτέλεση:

Βάζουμε στο ψυγείο γυάλινο ή πήλινο μπολ στο οποίο θα χτυπήσουμε την σαντιγί, Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα σφολιατίνια εγκάρσια (να μείνει στο μισό πάχος είναι αυτό) και στρώνουμε με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω, καλύπτοντας την βάση ενός πυρέξ. Χτυπάμε με σύρμα το γάλα με το άνθος αραβοσίτου μέχρι να γίνει κρέμα και αφήνουμε κατά μέρος. Στο κρύο μπολ χτυπάμε την εξίσου κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την άχνη και την βανιλίνη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε στην σαντιγί την κρέμα από άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω από τα σφολιατίνια. Κάνουμε άλλη μια στρώση με σφολιατίνια και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με τριμμένα σφολιατίνια, πασπαλίζουμε με άχνη, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.

*Παντελώς προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου