Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Παραλλαγές cheesecake

  1. Oreo Cheesecake: Αντικαθιστούμε τα digestive με oreo. Αφαιρούμε την γέμιση και τρίβουμε τα μπισκότα ακολουθώντας την βασική συνταγή. Την γέμιση των μπισκότων την προσθέτουμε στην κρέμα. Εγώ δεν βάζω τίποτα από πάνω, αλλά του πάει και η σάλτσα φράουλας της βασικής συνταγής. 

  2. Cheesecake Μήλο Κανέλα: Αντικαθιστούμε τα digestive με αυτά τα κολασμένα τα μπισκότα κανέλας. Στην κρέμα προσθέτουμε και μια πρέζα κανέλας αν θέλουμε. Καλύπτουμε με μαρμελάδα μήλο κανέλα (τη συνταγή πρέπει να τη βρω) αντί για σαλτσα φράουλα.

  3. Banofee cheesecake: Στην κρέμα δεν βάζουμε καθόλου ζάχαρη αλλά 3-4 κουταλιές καραμέλα γάλακτος (αυτήν στο βαζάκι). Για topping, σε μπαιν μαρί λιώνετε 100 ml μερεντα με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και μισό σφηνάκι μαύρο ρούμι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίς. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Περιχύνετε την κρέμα και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον. Σερβίρετε με φέτες μπανάνας.

  4.  Cheesecake με φιστίκι Αιγίνης και μαρμελάδα λεμόνι. Αντικαθιστάτε την βανίλια στην κρέμα με 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Καλύπτετε με μαρμελάδα λεμόνι (και γι αυτό πρέπει να βρώ τη συνταγή) και πασπαλίζετε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγινης

  5. Gluten free cheesecake: Εγώ χρησιμοποίησα τα gluten free μπισκότα με γεύση πορτοκάλι. Θέλουν λίγο περισσότερο βούτυρο (30 γρ έξτρα από ό,τι η βασική συνταγή). Για topping, καραμελωμένα πορτοκάλια βουτηγμένα σε σοκολάτα (με μια πρέζα κανέλα ανακατεμένη στην λιωμένη σοκολάτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου