Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Tea Party

Στα πλαίσια της γιαγιαδοποίησης που αργά αλλά σταθερά καταλαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο μας, το tea party με τα κουλουράκια του,την ησυχία του και την θαλπωρή του αντικαθιστά τα φασαριόζικα ποτά των ξέφρενων(λέμε τώρα)νιάτων μας. Το πρώτο βήμα,τα μέρη που μπορείτε να προμηθευτείτε το τσάι σας στην Αθήνα υπάρχει σε προηγούμενη ανάρτηση,με ένα μικρό update,ο δρόμος του τσαγιού άλλαξε...δρόμο κ βρίσκεται πλέον στην οδό Καψάλη. Για τα υπόλοιπα ακολουθεί πλήρης οδηγός.

Που θα βρείτε ωραία σερβίτσια:
Στην 7η αίσθηση στην Χαριλάου Τρικούπη. Υπέροχες τσαγιέρες και φλιτζανια σε πάρα πολύ λογικές τιμές και σε χώρο που νομίζεις ότι θα έρθει ο μικρός πρίγκηπας να σου προσφέρει το τριαντάφυλλο του.
Στα notos galleries home: Είχα να πατήσω κάτι χρόνια για να είμαι ειλικρινής,αλλά μόλις γύρισα απο εκεί κι εχω εκστασιαστεί. Πολύ ωραία πράγματα, πάρα πολυ λογικές τιμές και είναι όλα μαζεμένα.
Στον Ζούλοβιτς:Αν τον αντέχει η τσέπη σας έχει τα καλύτερα και τα ομορφότερα,αλλά μιλάμε για 3ψήφιο νούμερο. Βέβαια, ότι και αν πάρετε θα το έχετε μια ζωή.
Στην Βουλής δίπλα απο το τυροπιτάδικο. Δεν έχει όνομα νομίζω,έχει χρόνια τώρα κομμάτια ακριβα σε τιμές εκποίησης. Παζαρέψτε αν το χετε στο αίμα σας.
Στο cuisine et bain στο Χαλάνδρι: Υπέροχα καλόγουστο μαγαζί. Πρέπει να πάτε έχοντας πολύ χρόνο μπροστά σας και πολύ χρήμα στην τσέπη σας. Έχει πράγματα για όλα τα βαλάντια, αλλά μετα βεβαιότητος σας λέω ότι θα θέλετε να αγοράσετε όλο το μαγαζί.

Που θα βρείτε φτηνά παρελκόμενα των σερβίτσιων:
Στο Tiger στην Ερμού έχει σουρωτήρια για το χύμα τσάι σας που ξεκινούν από 1 ευρώ, καθώς και χαρτοπετσέτες, καλαμάκια κι όμορφα χάρτινα πιατάκια αν δν θέλετε να πλένετε.
Στα Βutlers στο Χαλάνδρι:μικροσκοπικά πιατάκια για ατομική ζάχαρη ή για να βάλετε το σουρωτήρι/φακελάκι,ωραία κανονικά ανάγλυφα πιάτα για να βάλετε τα κεράσματα σας κι ο φτηνότερος θρυμματιστής πάγου της αγοράς αν αλλάξετε διάθεση στην πορεία και το ρίξετε στα cocktails.

Τι θα προσφέρετε:
αλμυρά και γλυκά μπισκότα, σαντουιτς, cupcakes και muffins. Α, και τρουφάκια!!Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας θα τρέξετε στο bazzar βιβλιου του Ιανού και θα πάρετε το βιβλιο"η φόρμα του κεικ"που περιλαμβάνει εκτός από το βιβλίο μια φόρμα του κεικ και μια σπάτουλα. Κοστίζει 6 ευρώ απο σχεδόν 30 που είχε αρχικα και έχει 25 γλυκες και 25 αλμυρες συνταγές να σας περιμένουν καρτερικά. Για τα μπισκότα θα πάρετε το βιβλίο της Εβίτας Παπαχαραλάμπους(το οποίο δυστυχώς δν βρήκα σε κανένα bazaar).Για σαντουιτς θα αυτοσχεδιάσετε με ότι έχετε στο ψυγείο σας και για τρουφάκια θα μπείτε στις συνταγές με πτι μπερ στο site της Παπαδοπούλου. Αν θέλετε να τα αγοράσετε θα πάτε στο Sweet Spot για cupcakes κ στο Μπισκότο από Σπίτι(για το προφανές),αμφότερα στο Χαλάνδρι. Για μπατόν σαλέ και πιροσκί στο Άρτιστον στην Σπυρίδωνος Τρικούπη και για μινι σαντουτσάκια στο "Άρτος και υγεία" στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Τα τρουφάκια μόνοι σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου