Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιά. Home. Alone.

Από τότε που βλέπαμε αυτό το ξανθό παιδάκι να κάνει γιορτές μόνο του και παρακαλάγαμε να μας ξεχάσουν οι δικοί μας σπίτι για να πάμε παντελώς αδιάβαστοι σχολείο την Ιανουάριο έχει περάσει πολύς καιρός. Άσε που κι αυτό το παιδάκι πρόκοψε, περισσότερα λεφτά έχω αυτή τη στιγμή στην τσέπη μου παρά αυτός στον τραπεζικό του λογαριασμό. Φέτος λοιπόν, για πολλούς και διάφορους λόγους οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω θα περάσουν την Πρωτοχρονιά μόνοι τους. Είτε γτ δεν έχουν λεφτά να βγούν, είτε γτ δεν έχουν όρεξη να μπλέξουν στην κίνηση και να βρίζουν ψάχνοντας να παρκάρουν στο κέντρο πρωτοχρονιάτικα, είτε γιατί κατασκοτώθηκαν με φίλους, γνωστούς, το έτερον ήμισυ (αυτές οι γιορτές είναι πολύ ύπουλες, όλοι θέλουν να περάσουν καλά και όλοι καταλήγουν μαλλιά κουβάρια, μα κάθε χρόνο). Άλλοι θα προτιμήσουν να την βγάλουν σε κάποιο σπίτι παίζοντας χαρτιά με φασόλια (γτ δεν υπάρχουν ούτε 5 ευρώ) και λίγοι ήρωες θα τα αψηφίσουν όλα και θα βγουν έξω. Για τους πολλούς που θα μουντρουχιάσουν μέσα λοιπόν, ιδού τα do's and don'ts για να μην σας πάει γρουσουζιά το νέο έτος.

Do: Καθαρίστε και τακτοποιήστε το σπίτι σας. Το να σας βρει ο καινουργιος χρόνος μόνους πάει κι έρχεται. Το να μοιράζεστε την βασιλόπιτα με έντομα και τρωκτικά όμως δεν είναι ο καλύτερος οιωνός για την χρονιά που έρχεται.

Don't: Για κανέναν λόγο μην ανοίξετε τηλεόραση. Πιθανότατα να έχει κάποιο εορταστικό πρόγραμμα από τότε που τα μπουζούκια ήταν στισ δόξες τους. Ναι, τότε που πηγαίνατε κι εσείς με παρέα και περναγατε καλά. Καταλαβαίνετε που πάει ο συλλογισμος μου ε??

Do: Δείτε dvd με χαζοχαρούμενες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Αυτες που βλέπατε μικροί πολύ αργα στην tv και χαιρόσασταν γτ την επόμενη δεν είχε σχολείο. Ώρα να δείτε και πως τελειώνουν γτ πάω στοίχημα ότι σας έπαιρνε ο ύπνος στα μισά.

Don't: Μην μείνετε με τις πυζάμες έστω και αν δεν σας δει κανείς. Το ξέρω ότι είναι καταθλιπτικό να ντύνεσαι καλά για να ξεντυθείς 2 ώρες αργότερα. 'Αλλα επιβάλεται να υποδεχτείτε τον καινούργιο χρόνο όπως πρέπει. Πλυθείτε, ντυθείτε, στολιστείτε, φάτε ένα μεγάλο κομμάτι βασιλόπιτα και κάντε τις ευχές σας για το νέο έτος.

Do: Φτάξτε ένα ωραίο ποτό, πάρτε ένα καλό βiβλίο και αράξτε στο μέρος του σπιτιού που βλέπει τα βεγγαλικά. Πόσο retro???

Don't: Μην πάτε για κανένα λόγο σε όλα αυτά τα events για τους μοναχούληδες την Πρωτοχρονιάς. Yes, misery loves company αλλά μάλλον θα συγχυστείτε περισσότερο βλέποντας ανθρώπους πραγματικά μόνους να προσπαθούν απελπισμένα να ανοίξουν οποιαδήποτε κουβέντα απλά για να μην περάσουν μόνοι το βράδυ.

Do: Επισκεφτείτε κάποιον που ξέρετε ότι θα περάσει μόνος την Πρωτοχρονιά επίσης. Ένα φίλο που είναι άρρωστος, την γιαγιά σας που την παρκάρατε στο γηροκομείο κλπ κλπ. Carma is a bitch, αλλά πάντα αποδίδει τα δίκαια σε όσους προσπαθήσουν αν κάνουν τον κόσμο γύρω τους λίγο πιο χαρούμενο.

Don't: Μην κλάψετε παρά μόνο από χαρά. Για κανένα λόγο εκτός από θάνατο. Από 2 Ιανουαρίου knock yourselves out, αλλά μέχρι τότε κάντε μόνο χαρούμενες σκέψεις, η ζωή είναι μικρή και ο καινούργιος χρόνος μπροστά σας.

Do: Κάντε την λίστα με ότι θέλετε αν σας φέρει η καινούργια χρονιά. Και έυχομαι ολόψυχα να το αποκτήσετε. Καλή χρονιά να έχουμε!!!!!

2 σχόλια:

  1. Το προτελευταίο do είναι εξαιρετικό.
    Το τελευταίο don't σε συνδυασμό με τα αλληλοφαγώματα μεταξύ οικείων πως το γλιτώνει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eukola, strouthokamilizeis mexri ekei pou den paei, apo 2 ianouariou omws...pairneis to aima sou pisw!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή