Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τα 5+1 πράγματα που κρύβουν μέσα τους Χριστούγεννα

Φέτος τα Χριστούγεννα αργούν. Δεν σκάει κάθε τόσο το μπαλόνι των Jumbo για να μας θυμίζει πόσες μέρες μένουν μέχρι την άφιξη τους, δεν είναι τα πάντα στολισμένα από τον Νοέμβριο και η φιγούρα με την οποία ταυτίζονται οι περισσότεροι Έλληνες είναι αυτή του Σκρούτζ (όχι του ΜακΝτακ που είναι συμπαθητικός). Σε πολύ μεγάλο πείσμα του καιρού εγώ θέλω να ζήσω Χριστούγεννα όπως αυτά που ήμουν μικρή (καλά φταίει και λίγο το ότι αποφάσισα να συγυρίσς και έπεσα πάνω στα παιδικά μου βιβλία και τα ξαναδιάβασα όλα-το σπασικλάκι-και κατέληξα να μην συγυρίσω ποτέ). Ιδού μερικά πράγματα που ούτε καν η κρίση δεν μπορεί να τους αφαιρέσει την μαγεία των Χριστουγέννων.

1) Το δέντρο. Μπελάς, το ξέρω αλλά ακόμα και αν είναι το ίδιο με το περσινό πάντα μπορείς να ξαπλώσεις κάτω από τα φύλλα του (μην βάλετε φάτνη) και να χαζεύεις τα φωτάκια in a blue day.Κράτα τα φωτάκια ακίνητα και διάβασε το περιοδικό σου με την ησυχία του. Μεγαλύτερο πορτατίφ δεν θα βρεις.

2) Μελομακάρονα μπουκίτσες. Χωρίς καρύδια γτ δεν τα πολυσυμπαθώ και πολύ καλα μελωμένα (τρώω και σκέτη ζάχαρη FYI). Τα βάζεις σε ένα όμορφο σακουλάκι και τα κάνεις δώρο, τα βάζεις σε ένα άσχημο σακουλάκι και τσιμπάς 2-3 όταν συγχύζεσαι, τα βάζεις σε 1 πιατέλα πάνω στο τραπέζι σου και έχεις Χριστούγεννα.

3) Η μυρωδιά από τους κουραμπιέδες που ψήνονται. Και που δεν τους τρώει ποτε κανείς. Μήπως να έβγαινε σε fragrance χώρου???Θα ήταν πολύ χρήσιμο.

4) Το Gluewein: Το πόσο χαίρομαι που έχω την συνταγή και δεν χρειάζεται να βολευτώ με αυτά τα mix του εμπορίου δεν λέγεται. Πρόκειται για ζεστό κρασί με μπαχαρικά που το είχα ξεσκίσει σε κάτι υπάιθριες αγορές στην Γερμανία. Ήρθε και στην Ελλάδα, ζω για την στιγμή που θα έρθει και το gingerbread.

5) Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες: Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, η 1 είναι τα παιδικά (τα οποία χαίρονται περισσότερο οι μεγάλοι) όπως το Polar Express, φέτος το Arthur Christmass και η άλλη -ρομαντικές συνήθως- κομεντί που ερωτεύονται διάφοροι με ωραία σπίτια, ωραία ρούχα σε ωραίες πόλεις με φόντο τα Χριστουγεννα, τύπου Ηoliday, φέτος το New Year's Eve.

+1) τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα σπιτίσια πάρτυ. Παρόλη την κρίση, όλοι έχουμε φίλους που γιορτάζουν χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά και κάνουν πάρτυ με φόντο το christmass decorated σαλόνι τους. Guys 1 κουβερτούλα μόνο θέλω να κουρνιάσω δίπλα από το δέντρο. Και 1 amaretto στυμμένο λεμόνι γτ σιχαίνομαι το eggnog ε?ε?ε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου