Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

10 value for money μαγαζιά στην Αθήνα

Το value for money είναι η πιο πολυφορεμένη έκφραση της εποχής. Αφου πια λοιπόν δεν έχουμε άλλα λεφτά για πέταμα, τα διαχειριζόμαστε πολύ πιο προσεκτικά. Τα 10 μαγαζιά που ακολουθούν καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών και δεν μας ξεπαραδιάζουν χωρίς να το αξίζουν.

1)Ο καφές του ανέργου. Το 42. Το αγάπησα βράδυ, το λάτρεψα το πρωί. Καφές (που πίνεται) με 2,5 ευρω, τσάι με 3 και φρέσκια, χορταστική homemade αλμυρή τάρτα με 4. Στον γνωστό πεντακάθαρο και ατμοσφαιρικό χώρο του 42. Extra plus: ο λατρεμένος κανελί σκυλάκος του ιδιοκτήτη (?) ο οποίος έιναι πάντα πρόθυμος να σας συντροφεύσει, ειδικά αν μυριστεί ότι είστε σε blue mood.

2)Το φαγητό του ανέργου. Το φασόλι. Λατρεμένο. Καθαρό, ήσυχο με πολύ καλό φαγητό. Κατά μέσο όρο τρως με 6,5 ευρώ, αν βάλεις και 1,5 το κουβερ, 8. Not bad at all αν σκεφτεί κανείς ότι οι μερίδες είναι μεγάλες, η ποιότητα των υλικών αρκετά καλή και η ποικιλία ικανή να καλύψει κάθε γούστο.

3)Το γλυκό του ανέργου. Ναι, έχω εμμονές. Στα σερμπέτια τρως ότι γλυκό θες με 5 ευρώ. Κάθεσαι και σε έναν χώρο που θυμίζει παραδοσιακό καφενείο και χαζευεις και λιώνεις χωρίς να σκέφτεσαι ότι πάλι κώτσο σε πιάσανε και καλύτερα να καθόσουν σπίτι σου όταν σου έρχεται ο λογαριασμός.

4)Η μπύρα του ανέργου. Το κλασσικό αγαπημένο Τηνιακό. Στην Αλεξάνδρας, έχει κρατήσει τις τιμές μπύρας πρό ευρώ, δλδ κάτι τύπου 1,5 ευρώ. Μην περιμένετε πολυτέλειες όμως. Ο χώρος είναι καλτ, ίδιος και απαράλλαχτος 40 χρόνια τουλάχιστον, η καρέκλα άβολη αλλά τα φυτά ποτισμένα, το νεράκι κρύο και το μαγαζί τίμιο.

5) Το playhouse του ανέργου. Η παλιά Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου. Έχει τα κλασσικά επιτραπέζια, πάνω όροφο για να μην ενοχλείσαι και να μην ενοχλεις όταν έχεις όρεξη να παίξεις, αλλά καμια 100στή άλλοι να δουν αγώνα, το παιχνίδι δεν χρεώνεται και τα ροφήματα αξιοπρεπή. Δλδ τι άλλο θες???

6) Η καρνταρόμπα του ανέργου. Bazaars. Ενημερωθείτε για το πότε έχουν bazaar η Ιωάννα Κουρμπελά, το halellujah, το idiotropo, μαζέψτε λεφτά και ψωνίστε από εκεί. Αν είστε αγοράκι, απλά περιμενετε τις εκπτώσεις γιατί και πολλά σχέδια θα βρείτε και πολλά νούμερα.

7) Οι μπαλαρίνες την άνεργης. Georgina skallidi. Ναι, οι τσάντες της είναι υπέροχες, αλλά οι μπαλαρίνες της λατρεμένες. Κοστίζουν το πολύ 90 ευρώ αλλά είναι δερμάτινες, άνετες, πολύ ανθεκτικές και πολύ ιδιαίτερες. Είναι ο 2ος χρόνος που τις φοράω και είναι σχεδόν άθικτες.

8) Η οικοσκευή του ανέργου. Έκτος από τις κλασσικές λύσεις (τύπου ΙΚΕΑ) και την αγαπημένη οδό Αθηνάς, οπλιστείτε με υπομονή και πηγαίντε στο Μοναστηράκι στα παλιατζίδικα. Μπορεί οι editors των glam περιοδικών να τα λένε flea markets για να σου χρυσώσουν το χάπι ότι μπορεί να είσαι στο αντίστοιχο Πορτομπέλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρίσκεσαι στο γιουσουρουμ. Βρες, παζάρεψε, αγόρασε και γύρνα σπίτι σου με μοναδικά κομμάτια τα οποία είναι σε καλές τμές και καλή κατάσταση για να κάνουν την διαφορά από τα ποτηράκια του συρμού των μεγάλων καταστημάτων.

9) Τα παιχνίδια/δώρα του ανέργου. Paradise waterfalls. Στην Ιπποκράτους. Την βγάζετε καθαρή με 10-15 ευρώ, αγοράζετε κάτι πολύ πρωτότυπο, ο αποδέκτης αφού ακονίσει το μυαλό του έχει ένα πολύ ωραίο ξύλινο διακοσμητικό και εσείς έχετε τα αρωματικά στικς που σας κάνουν πάντα δωράκι οι ιδιοκτήτες.

10)Τα βιβλία του ανέργου. Το μικρό Μοναστηράκι. Είναι δίπλα από την Πρωτοπορία μην σας μπερδεύει ο τίτλος. Βρίσκετε ότι βιβλιο θέλετε με 30% έκπτωση τουλάχιστον. Στο υπόγειο προσφορές. Κατά μέσο όρο για 3-4 βιβλία ξοδεύετε 10-15 ευρώ. Οπότε, θα κοιμηθείτε σοφότεροι χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό τίμημα (μόνο πνευματικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου