Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα παντοπωλεία

Το έχω ξαναπεί και δεν με ακούτε, εγώ ΔΕΝ πρέπει να ενημερώνομαι, πρέπει να ζω στην κοσμάρα μου και να πηγαίνω για φαγητό, ποτό ή ψώνια. Γιατί όταν ενημερώνομαι εκνευρίζομαι. Διάβασα λοιπόν ένα ωραιότατο άρθρο σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες supermarket θεωρούν υποχώρηση απο μέρους τους το γεγονός ότι δεν έχουν αυξήσει τις τιμές όπως παραδοσιακά (!) κάνουν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα και ότι σκέφτονται (προσέξτε σκέφτονται, μπορεί ναι να αλλάξουν γνωμη) να μειώσουν τις τιμές τους μετά τις γιορτές, φυσικά, κατα -κρατηθείτε- 5%!!!Αν λάβουμε υπόψιν ότι το 1/3 των κατοίκων αυτής της δύσμοιρης χώρας φλερτάρει με το όριο της φτώχειας ενώ αυτοί όχι μόνο κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ αλλά επεκτείνονται και σε άλλες χώρες συμπεραίνουμε εύκολα ότι απλά μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Γι αυτό κι εγώ πήρα μια πάρα πολύ αντιδραστική απόφαση. Μέχρι να κατεβάσουν τις τιμές απλά δεν ξαναπατάω σε supermarket. Κρέας από τον χασάπη, φρούτα από την λαική και για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν τα deicatessen. Γι αυτό και σας παραθέτω τα καλύτερα.

Βανίλια Κανέλα: Αγαπημένο. Και λόγω απόστασης (είναι το πιο κοντινό από το σπίτι μου) και λόγω ποικιλίας. Από εκεί αγοράζω τα περισσότερα μπαχαρικά μου, έχει τεράστια ποικιλία σε τσάγια, πολλά ζυμαρικά και μαι γωνία με βιολογικά προίοντα. Παίρνω cranberries, αλεύρι ολικής και ντίνκελ καθώς και σίκαλη (η καλύτερη πηγή ασβεστιόυ μετά το γάλα-και σιχαίνομαι το γάλα). Μεγάλη ποικιλία και σε ποτά καθώς και ήδη δώρων. Το άλλο μισό του μαγαζιού είναι deli cafe. Δοκιμάστε τα γλυκά του.

Salamat: Επίσης κοντά στο σπίτι μου. Εκεί βρίσκει κανείς φρέσκα εξώτικα φρούτα (όπως παπάγια) και γενικά ότι μπορεί να κυκλοφορεί στην ταιλανδέζικη-ασιατική αγορά. Είναι λίγο χωμένο (στην οδό Κορινθίας στους Αμπελόκηπους) αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα.

Wars I sawa: 'Η κάτι παρόμοιο τελοσπάντων. Αρμοδίου 14 στην Αθήνα. Μπορείτε να βρείτε εκεί φραγκοστάφυλλα, κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα (τα λατρεύω), σμετάνα (ρώσικη sour cream, θα αλλάξει την γνώμη σας για το cheesecake) καθώς και ζυμαρικά.

Comtesse du Barry: Στην Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Πολύ μίνιμαλ μαγαζί με αποκλειστικά γαλλικά προίοντα. Θα βρείτε πατέ, σουφλέ σοκολάτας σε γυάλινο βαζάκι, φρούτα διατηρημένα σε αρμανιάκ, σοκολάτες και σοκολατάκια, μωβ μουστάρδα (ναι, την αγόρασα και τα σπάει) και πολλά γαλλικά κρασιά.

Το Παντοπωλείο της Μεσογιακής Διατροφής. Με 3 μαγαζιά παρακαλώ. Το ένα είναι Αριστείδου και Σοφοκλέους, ο 2ο στην Γλυφάδα (στο εμπορικό κέντο colosseum)και το 3ο στο Παγκράτι (αρχή της Χρεμωνίδου). Θα βρείτε ότι παραδοσιακό προιόν μπορείτε να σκεφτείτε. Αλλαντικά, τυρά, ζυμαρικά, λικέρ, μαρμελάδες, τουρσιά, όλα από μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες, γυναιείους συνεταιρισμους, συλλόγους κλπ κλπ. και όλα ελληνικά.

Το delicatessen του Βασιλόπουλου στην Σταδίου. Είναι μια ιδέα πανάκριβο, αλλά είναι είναι προσβάσιμο και έχει μεγάλη ποικιλία από τα πάντα. Έχει την λογική supermarket και γι αυτό μου δίνει και στα νεύρα αλλά είναι μια καλή λύση αν έχετε να πάτε κάπου και ο Ιανός απέναντι δεν έχει ιδανικό βιβλίο για τον οικοδεσπότη σας.

Το γιαπωνέζικο παντοπωλείο στην Απόλλωνος. Το αγαπώ. Έχει κατεψυγμένα yoza τα οποία λατρεύω και γαρίδες tempura οι οποίες επίσης κάνουν την καρδιά μου (ψέμματα, το στομάχι μου) να πεταρίζει. Επίσης έχει υπέροχα και πάμφθηνα chopsticks, σετ τσαγιού και σούσι (όχι και τόσο φθηνά) και πολύ καλό σάκε. Η ιδιοκτήτρια ξέρει άπταιστα ελληνικά αν και γιαπωνέζα, μην πειτε καμια χοντράδα!!!

Petit Gourmand: Αναγνωστοπούλου 8 Κολωνάκι. Επίσης γαλλικό μπακάλικο, όπου μπορείτε να βρείτε τυριά, χαβιάρι μαρμελάδες και κατα παραγγελία μαντλέν. Τις οποίες τσακίζω από την στιγμή που διάβασα το Κουκλόσπιτο...Κάτι ήξερε η Νόρα...

Degustation: Σε Κολωνάκι και Κηφισιά. Διάσημο πλέον για τις φοκάτσιες του καθώς και για τα ζυμαρικά του. Στην Κηφισιά δεν ξέρω που βρίσκεται, αλλά το κατάστημα της Πλατείας Κολωνακίου είναι hard to miss!!!

Bavaria: Γερμανικό παντοπωλείο ειδικεύεται στα αλλαντικά και τις μπύρες ενώ λειτουργεί και σαν μπυραρία. Έχπουν ανοίξει και γερμανικό αλλαντοποιείο στισ Σέρρες. Τατοίου 113 στην Κηφισιά. Enjoy!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου