Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μαγειρική για άσχετους

Το ξέρω, την μισείς, την μισείς, την μισείς. Πιστευεις ότι σου τρώει τετραγωνικά από το διαμέρισμα, στην θέση της φαντασιώνεσαι ότι υπάρχει γραφείο/γκαρνταρόμπα/τραμπάλα γιατί σου φαίνονται πιο χρήσιμα και η εικόνα σου με ποδιά πάνω από τις κατσαρόλες μέχρι χθες ήταν εφιαλτικό όνειρο και σκηνή επιστημονικής φαντασίας. Αλλά, το delivery ακρίβυνε και το φαγητό του σχεδόν δεν τρώγεται, μετά την 6η μείωση μισθού αναγκάστηκες να απολύσεις την μαγείρισσα, έφυγες από το πατρικό σου ή απλά Kυριακή και Δευτέρα δεν βρίσκεις decent εστιατόριο να φας γιατί τα μισά έχουν κλείσει μόνιμα και τα υπόλοιπα έχουν ρεπό. Εδώ είμαι εγώ για να σε σώσω.

1) Πας supermarket. Ρωτάς 1 υπάλληλο σε ποιο ψυγείο είναι τα φρέσκα ζυμαρικά. Αγοράζεις 1 πακέτο για κάθε άτομο. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις μέσα λίγο αλάτι. Κλείνεις με το καπάκι και βάζεις πάνω στο μάτι. Ανάβεις το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν βγάζει μπουρμπουλήθρες ρίχνεις τα ζυμαρικά. ΔΕΝ ξανακλείνεις με το καπάκι, 3 λεπτά μετα τα σουρώνεις τα βάζεις σε πιάτο, ρίχνεις από πάνω μικρά κομματάκια βούτυρο και πιπέρι και ανακατεύεις. ΤΡΩΣ.

2) Αγοράζεις πατάτες. Τις πλένεις πολύ καλά να φύγουν τα χώματα. Τις αλείφεις με λάδι και τις τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο. Τις βάζεις σε ταψί (χωρίς να βάλεις τίποτα άλλο) και τις ψήνεις στους 250 για 1 ώρα. Όταν τις βγάλεις ή τις χαράζεις σε σταυρό και ρίχνεις βούτυρο αλάτι και πιπέρι ή τις γεμίζεις με τυρί κρέμα και ζαμπόν ή τις κόβεις και τις κάνεις σαλάτα με ότι ζαρζαβατικό σου καπνίσει.

3) Πας πάλι supermarket. Αγοράζεις το ρύζι που είναι σε φακελάκια. Βράζεις αλατισμένο νερό και το ρίχνεις μέσα. Κλείνεις το καπάκι και περιμένεις γύρω στα 15 λεπτά. Το τραβάς από την μια άκρη και σουρώνει. Το βάζεις σε μπωλ και του προσθέτεις ότι σου κατέβει. Ενδεικτικά bbq sauce και καλαμπόκι ή γιαούρτι, λιαστες ντομάτες και πιπέρι ή σταφίδες και κουκουνάρι.

4) Αγοράζεις τοστιέρα. Μετά αγοράζεις και ψωμί του τοστ. Γεμίζεις ανα 2 φέτες με ότι σου κατεβαίνει, ψήνεις και τρως. Λατρεμένο πρωινό: τοστ με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες ή μπανάνα.

5) Αυγά. Είτε τα βράζεις για 5 λεπτά, είτε λιώνεις λίγο βούτυρο, τα σπας μεσα στο τηγάνι και όταν ασπρίσει το ασπράδι τους πετάς με ένα κουτάλι το καυτό βούτυρο στον κρόκο για να ψηθεί και αυτός ή τα σπας σε μπόλ, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, λίγο γάλα και λίγο τυρί, τα χτυπάς καλά με ένα πηρούνι και τα ρίχνεις σε τηγάνι με καυτό βούτυρο. Όταν αρχίσει και σχηματίζεται κρούστα από κάτω, καπακώνεις με ένα καπάκι που εφαρμόζει στο τηγάνι και αφήνεις 3 λεπτά. Συγχαρητήρια, μόλις γλίτωσες το γύρισμα.

6) Το πιο εύκολο κρεας είναι το κοτόπουλο. Παίρνεις ένα στήθος, το χτυπάς με το σφυράκι να γίνει πλατύ και κάνεις ένα φακελάκι από αλουμινόχαρτο. το βάζεις μέσα με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, κλείνεις καλά το φακελάκι, το βάζεις σε ταψί και ψήνεις 20 λεπτά στους 200.

7) Το πιο εύκολο θαλασσινό είναι οι γαρίδες. Πάτρες κατεψυγμένες και καθαρισμένες. Ακολούθα τις οδηγίες στο σακουλάκι για να τις αποψυξεις. Μετά τηγανισε τες για 5 λεπτά σε καυτό λάδι. Σβήσε με κρασί ή με ούζο και ρίξε σάλτσα ντομάτας. Μόλις βράσει έιναι έτοιμο.

Κι επειδή είμαι καλός άνθρωπος σου έχω και γλυκάκι για να κερνάς τους φίλους σου και να το παίζεις master chef.
8) Αγοράζεις ένα πακέτο σφολιάτα. Ανοίγεις το κουτί, βγάζεις το ενα φύλλο και το αφήνεις να ξεπαγώσει. Το άλλο το βάζεις αμέσως στην κατάψυξη. Όταν ξεπαγώσει το φύλλο το ξεδιπλώνεις και πασπαλίζεις με 2/3 κούπας μαύρη ζάχαρη (να πάει παντού), κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Τυλίγεις σε ρολό. Το ρολό το τυλίγεις σε μεμβράνη και το βάζεις μισή ώρα στην καταψυξη. Το βγάζεις, το κόβεις σε φέτες. Σε έτα ταψί στρώνεις μια λαδόκολλα, βάζεις απάνω τις φέτες (αρκετα μακριά μεταξύ τους γιατί η σφολιάτα φουσκώνει) και ψήνεις 20 λεπτά στους 200.

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου