Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Furin Kazan: Το γιαπωνεζικο φαγητό δεν είναι μόνο sushi

Αυτο είναι ένα από τα μαγαζιά στα οποία ήθελα να παω χρόνια αλλά δεν καθόταν ποτέ. Σήμερα λοιπόν, που όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά του κέντρου αποφάσισαν να ρεπάρουν, οι πάντοντε busy γιαπωνέζοι της Απόλλωνος δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες. Παρόλο που είναι διάσημο για reasonably priced καλής ποιότητας sushi του, εγώ που το sushi δεν το θεωρώ κανονικό φαγητό χάρηκα γιατί ο κατάλογος είχε και άλλες επιλογές. Για ορεκτικό λοιπόν πήραμε τα λατρεμένα μου yoza που είναι κρεατοπιτάκια ψημμένα στον ατμό (μόνο 5 ευρώ η μερίδα) και για κυριώς τα γιαπωνέζικα noodles (τα οποία συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι πως διάλο τα λένε), για όσους θέλουν να αποφύγουν το sushi υπάρχουν επίσης και πιάτα αντίστοιχα του κινέζικου τηγανητού ρυζιού αλλά και πιάτα με κρέας. Τις σούπες τις είδα από μακριά η αλήθεια είναι αλλά αυτοί που τις παρήγγηλαν τις έτρωγαν με ευχαρίστηση for what its worth. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις γαρίδες tempura, οι οποίες για μένα μαζί με τα yoza είναι τα απόλυτα θαύματα της γιαπωνέζικης γαστρονομίας. Οι τιμές μου φάνηκαν λογικές, το περιβάλλον minimal και ήσυχο όπως αρμόζει σε γιαπωνέζικο εστιατόριο, η μόνη μου ένσταση ήταν ότι θα προτιμούσα να βάζουν στα "noodles" τους στήθος κοτόπουλο και όχι κομμάτια από άλλα μέρη γτ δεν είναι ιδανικό να βρίσκεις λιπάκια στο stir fry. Το service ήταν λίγο αργοκίνητο αλλά λόγω του ότι ήταν το μοναδικό εστιατόριο ανοιχτό σε ακτίνα 2 τετραγώνων ίσως να τους έπεσε κόσμος μαζεμένος και να τους βρήκε απροετοίμαστους. Για να έχετε δεμένο τον γαιδαρο σας, προτείνω να κλείσετε τραπέζι πριν πάτε. Αλλά και να περιμένετε λίγο η ατμόσφαιρα της Απόλλωνος (γενικά αγαπημένος δρόμος) θα σας αποζημιώσει.

1 σχόλιο:

  1. Τα καλύτερα έχω να πω για τα noodles με κοτόπουλο και λαχανικά. Πρέπει να ξαναπάμε είχε κ άλλα ενδιαφέροντα πιάτα ο κατάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή