Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τα 10 παιχνίδια που πρέπει να ξαναγοράσουμε κ που θα τα βρούμε

Ξαφνικά εκεί που μίλαγα με 1 φίλη στο τηλέφωνο το θυμήθηκα. Το καλειδοσκόπιο μου. Μου το είχαν φέρει κάτι μακρινοί θείοι μια ακόμα πιο μακρινή εποχή, μια 20ετια πριν και είχα σπάσει τα νευρα οποιου περαστικού εβρισκα στο διάβα μου γτ προχώραγα μεσα στην μεση του δρόμου με το κεφάλι να κοιτάει στον ουρανό για να πετύχω όλους τους ιριδισμούς του καλειδοσκοπίου μου στο φως. Και ξαφνικά θυμήθηκα όλα τα παιχνίδια τα οποια συνόδευαν καλοκαιρινά μεσημέρια που απλά δεν μπορούσες να κοιμηθείς, παιχνίδια που με συντρόφευαν όταν ήμουν άρρωστη τον χειμώνα ή όταν έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν μπορούσα να παίξω με άλλα παιδάκια (μοναχοπαίδι γαρ) και με παιδικό πείσμα αψήφησα τον ψοφόκαιρο και βγήκα να τα ξαναβρώ.

1)Καλειδοσκόπιο: Αναστασία Φαλταιτς στην Χαριλάου Τρικούπη. Και δεν βρήκα μόνο ένα, βρήκα πολλά. Το ακριβότερο κοστίζει 30 ευρώ αλλά είναι ξύλινο, με ξύλινη βάση, οποτε στολίζει άνετα το δωμάτιο/σαλόνι ενός ενήλικα. Το μεγάλο hit όμως είναι το καλειδοσκόπιο με την κάθετη στήλη με χρυσόσκονη, η οποία κινείται και κάθε φορά βλέπεις διαφορετικά σχήματα, τα οποία κινούνται κιόλας.

2)Παζλ: Υπάρχουν παντού, το ξέρω αλλά ένα μαγαζάκι στην Ομήρου πουλάει σχεδόν αποκλειστικά παζλ. Το λένε happy birthday και είναι ανάμεσα στην Σόλωνος και την Ακαδημίας.

3)Πορσελάνινες κούκλες: Τις πιο όμορφες τις έχει το Neverland στην Σόλωνος. Είναι μεν πανάκριβες αλλά είναι εξαιρετικές.

4)Μολυβένια στρατιωτάκια: Πιστεύατε ότι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια πια ε??Κι όμως αν ψάξετε στα μοντελάδικα της Ιπποκράτους θα τα βρείτε. Τα χρησιμοποιούν για να κάνουν στρατούς όσοι παίζουν war games το οποίο για εσάς που δεν ασχολείσται με το άθλημα σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε σταρτιωτάκια διαφορων περιόδων τα οποία θα έχετε την χαρά και την τιμή να τα βάψετε μόνοι σας.

5) Σβούρες: Βρήκα πολλές και στην Αναστασία Φάλταιτς και στο jack in the Box αλλά υπάρχει στην Νέα Φιλαδέλφεια το σβουροποιείον το Αεικίνητον όπου μπορείτε να βρείτε πραγματικά ο,τι θέλετε. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε το πλακάκι για να σβουρίζετε χωρίς να κυνηγάτε τις σβούρες σας σε όλο το σπίτι.

6) Lego: Εκτός από το πατάρι σας όπου σίγουρα θα έχουν ξεμείνει μπορείτε να αγοράσετε έναν κουβά (στην κυριολεξία) σε οποιοδήποτε μεγάλο παιχνιδάδικο βρεθείτε. Μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο επίσημο site της lego και να λάβετε οδηγίες για το πως να φτιάξετε διάφορα πραγματάκια με τα τουβλάκια σας. Και να καείτε ολοκληρωτικά.

7) Βώλους/Γκαζές: Αφου έφαγα τον κόσμο να τις βρω έμαθα ότι τις πουλάνε στα μεγάλα παιχνιδάδικα (δεν πατάω εκεί, εχει πολλά παιδάκια) και στα περίπτερα. Επειδή είστε λίγο μεγάλοι για να φωνάξετε τους φίλους σας να παίξετε βάλτε τες σε κάνα βάζο. Όταν θέλετε να σπάσετε να νεύρα του αποκάτω, απλά αδειάστε το περιεχόμενο στο πάτωμα.

8) Μουσικά κουτιά: Σε κάθε, μα σε ΚΑΘΕ τουριστικό προορισμό θα τα βρείτε στα μαγαζιά που πουλάνε μαγνητάκια να παίζουν το Zorba the Greek, στην Σύρο έχει και την Φραγκοσυριανή. Λατρεία. Πολλά και φθηνά έχει το Jack in the Box, ενώ αυτά τα ωραία τα ξύλινα τα έχει η Έβδομη Αίσθηση και η Αναστασία Φάλταιτς. Ρωτήστε και σε κανένα Γαιτανάκι.

9) Χιονόμπαλες: Την πιο τέλεια, με τον μικρό πρίγκηπα την βρήκα στο Jack in the Box, πολλές έχει το γαιτανάκι με κάτι νεράιδες, αλλά επειδή είναι λίγο διαδεδομένες για συλλογή στο εξωτερικό μπορεί να πέσετε πάνω τους ακόμα και σε μαγαζί που πουλάει είδη γραφείου.

10) View Master: Τα θυμάστε??ήταν η πρώτη μας επαφή με το 3D. Με το δισκάκι με το φιλμ, που παταγες το κουμπάκι και άλλαζε η εικόνα??με τους ήρωες του Dinsey??Τα πουλάνε ακόμα!!!είναι της fisher price και τα βρήκα στο www.oneira.gr. Κοστίζουν περίπου 6 ευρώ. Σπεύσατε!!!

3 σχόλια: