Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα μυστικά της νεότητας

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο ζώο σε αύτο τον πλανήτη που μπορεί να πάθει κατάθλιψη επειδή η φθορά του χρόνου καθρεφτίζεται στην μάπα του. Η υπερκαταναλωτική και αδυσώπητη -ειδικά για της γυναίκες- τάση απαιτεί να μην γεράσεις ποτέ. Υπάρχουν βιομηχανίες που βγάζουν δισεκατομμύρια όσο εσείς κυνηγάτε την αιώνια νεότητα, χιλιάδες έρευνες έχουν διεξαχθεί για να κατανοήσουμε το λόγο που κάποιοι ανθρωποι γερνάνε πιο γρήγορα ή πιο βαναυσα από κάποιους άλλους και τόνοι μελάνι έχου χυθεί γιανα μας πληροφορήσουν για θεραπείες, μαγικά ελιξίρια ή ιατρικα άλματα προς αυτήν την κατευθυνση. Και έχω διαβάσει τα περισσότερα. Για να σας γλιτώσω αρκετές εργατοώρες από τον χρόνο σας ένα θα σας πω. Στοχεύστε για αρχή στο να γεράσετε όμορφα.

1) Οι λόγοι που γερνάμε κυρίως είναι 2. Η κληρονομικότητα και η φωτογήρανση. Για τα γονίδια σας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, για την φωτογήρανση πάλι μπορείτε. Πάρτε ένα ρημάδι καλό αντηλιακό με δείκτη προστσίας 50 και σταματήστε να σιγοψήνεστε στην παραλία λες και υπάρχει έπαθλο του πιο καρβουνιασμένου στο τέλος του καλοκαιριού. Φυσικά το αντιηλιακό προσώπου χρησιμοποιείται ευλαβικά χειμώνα καλοκαίρι. Και τώρα άλλη μια μεγάλη αλήθεια. Αν διαβάσετε σε όλες τις κρέμες προσώπου που υπόσχονται την οποιαδήποτε βελτίωση έχει έναν αστερίσκο δίπλα που αναφέρει ότι επηρρεάζονται μόνο οι εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Δλδ παπάκια. Παρατήστε τις κρέμες ενυδάτωσης και αρχίστε να πίνετε πολύ νερό. Αυτή είναι φυσική ενυδάτωση, που επιδρά σε όλες τις στοιβάδες, σας προστατεύει από πολλών ειδών λοιμώξεις (με την ουρολοίμωξη πρώτη και καλύτερη) και τελικά ίσως σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι από ότι είστε.  Το ότι η υπερκατανάλωση αλκόολ και το κάπνισμα σας σκατογερνάνε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναφέρω καν. Νομιζώ ότι και το άγχος δεν βοηθάει πολύ επίσης.

2) Η γήρανση δεν έχει να κάνει μόνο με τις ρυτίδες και τις πανάδες. Οι σκληρότερες όψεις του γήρατος έχουν να κάνουν με την υγεία. Όταν τα εσωτερικά όργανα φθείρονται και δεν μπορείς να περπατήσεις ή η καρδιά σου, οι πνευμονες σου, τα νεφρά σου ή το συκώτι σου υπολειτουργουν, οι ρυτίδες ξαφνικά δεν φαίνονται τόσο σημαντικές. Δεν είμαι γιατρός και δεν θέλω να μπλέξω σε συμβουλές που έχουν αμφίβολα αποτελέσματα, απλά ξέρω ότι αν καπνίζεις, πίνεις τον Βόσπορο, πας στο περίπτερο με το αμάξι και τρως αηδίες μάλλον το σώμα σου θα σε εκδικηθεί αργότερα. Όπως ξέρω ότι θα σε εκδικηθεί αν κοπανιέσαι στο γυμναστήριο μανιωδώς, κόβεις γεύματα και φρικάρεις αν το τσαι σου δεν είναι βιολογικό. The truth is not out there, it is in between!!!

3) Η γήρανση που εγώ προσωπικά φοβάμαι περισσότερο είναι η γήρανση του μυαλού. Αυτή που στην χειρότερη εκδοχή της δεν θυμάσαι το παιδί σου και είναι πάθηση, δυστυχώς μη ιάσιμη ακόμα και που στην ηπιότερη εκδοχή της είσαι ανίκανος να δεχτείς και να αξιολογήσεις μια καινούργια ιδέα, να χειριστείς μια καινούργια τεχνολογία και να καταλάβεις έναν νέο άνθρωπο, και αυτό δεν είναι πάθηση, είναι απλά ξεροκεφαλιά. Και είναι ιάσιμη, αμα την πάρεις χαμπάρι και την παραδεχτείς. Για να μην μου συμβεί εγώ προσωπικά λύνω σταυρόλεξα, εξασκούμαι στο να ακούω πολλές και διαφορετικές γνώμες και ναι το παραδέχομαι ΜΙΣΩ τις καινούργιες τεχνολογίες. ΑΛΛΑ κάνω βήματα να τις προσεγγίσω. Μικρά. Και δειλά. Ε, εντάξει θα βάλω και skype, και θα πάρω και smart phone, αλλα όχι αμέσως, νταξ??????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου