Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

City guide: Πετράλωνα

Συνοικία αγαπημένη, εδώ και χρόνια!!!Είναι σε απόσταση αναπνοής και από Θησείο και από Γκάζι, από μετρό, ηλεκτρικό αλλά και ήσυχη, πολύ. Και τα τελευταία χρόνια και αρκετά hip (μου δίνει λιγότερο στα νευρα αυτή η λέξη από το trendy). Επειδή όμως είναι όμορφη γειτονιά και επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας σούρει κάποια παρέα εκεί με το που θα χειμωνιάσει, να τι πρέπει να ξέρετε γι ανα μην κυκλοφορείτε σαν χαμένοι στην Τρωών.

1) Θα σας βγει η πίστη να παρκάρετε, ειδικά αν πάτε Παρασκευή ή Σάββατο σε ώρα αιχμής. Ή πηγαίεντε νωρίτερα ή αμολάτε το αμαξάκι σας σε άλλη περιοχή. Είπαμε, άμεσα προσβάσιμο και με με τρό και με ηλεκτρικό.

2) Τρωών: Ο δρόμος με τα περισσότερα εστιατόρια/μεζεδοπωλεία και με το γλυκύτατο θερινό σινεμά. Άπαξ και βρεθείτε εκεί πηγαίντε ή στο chez Lucien για το καλύτερο γαλλικό φαγητό εν Αθήναις  ή στον Σαλό Λαγό για πραγματικά πολύ φθηνό και καλομαγειρεμένο φαγητό. Ψηλά, στα όρια με το Θησείο έχει και τον "Μπαμπουρα", προσωπικό μου αγαπημένο, αλλά φαγητό δεν σερβίρει. Μπυρες και πατατάκια λοιπόν, αλλά δεν θα σας χαλάσει καθόλου.

3) Βραζιλιάνα και Κάππαρη. Στην ουσία αυτά τα 2 μαγαζιά έβαλαν τα Πετράλωνα στο νυχτερινό χάρτη. Η Κάππαρη είναι συμπαθέστατο ταβερνείο και η Βραζιλιάνα ένα κεφάλαιο από μόνη της. Original, χαλαρή, ατμοσφαιρική και πάντα γεμάτη. Ωραίο μέρος για να πιεις το ποτό σου αλλά και για να φας κάτι αν σε κόψει η λιγούρα, με λ΄γιο πιο δυνατή μουσική από αυτό που σου επιτρέπει να μιλήσεις χαμηλόφωνα αλλά και να νυστάξεις!!!

4) Τα κρυμμένα: Το Σαντορινιό και ο Κρητικός. Τα έχουμε τιμήσει δεόντως και τα 2. Το πρώτο είναι σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό Πετραλώνων και το δευτερό προσεγγίζει τα όρια με την Καλλιθέα. Στο Σαντορινιό πρέπει όπως και δήποτε να κάνετε κράτηση για Παρασκευή ή Σάββατο και να παραγγείλετε ντοματοκεφτέδες (καθότι σαντορινιό) και το μπουρέκι. Και να θυμάστε ότι το ούζο τυφλώνει!!!Αν έχει καλό καιρό καθήστε στην αυλίτσα. Το Κρητικό είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικό, με μωσαικό κάτω και καθόλου φιοριτούρες στην διακόσμηση αλλά έχει φοβερό κοτομπείκον και ωραίες σαλάτες, και αν θυμάμαι καλά και καλό κρασί.

5) Άλλες λύσεις: Ο Ζέφυρος για σινεμαδάκι αν είναι καλοκαίρι και σας κόπηκε η όρεξη γιατί τα νευρα σας έγιναν χορδές μέχρι να παρκάρετε. Ποτάκι γιανα χαλαρώσετε τα νευρα σας στο Σπιρτόκουτο, καλά λόγι αέχω ακούσει αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμα για το "ασχημόπαπο" και για το "lolita's". Αν σας αρέσουν τα μαγειρευτά θα βρείτε την υγειά σας σε πολλά μαγαζάκια αλλά επειδή εκέι μετράει πολύ το μενού ημέρας και πόσο καλά μαγειρευει η μαμά σας στο σπίτι, δεν θα ήθελα να δώσω κατευθύνσεις, αφήστε την μύτη σας να σας οδηγήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου