Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

5 Επιχειρήσεις που μας κοροϊδεύουν μεσα στα μούτρα μας

Παρά τον επιθετικό τίτλο, δεν είμαι καν νευριασμένη, περισσότερο απηυδισμένη είμαι. πορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλους τους χώρους που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους όσο καλά την κάνουν κάποιοι άλλοι, μπορώ να δεχθώ ότι ο άλλος έχει τα νεύρα του και είναι κάπως, το να πάει να με δουλέψει όμως και μάλιστα κατα πρόσωπο είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχθώ. Κυρίως όταν χρησιμοποιεί δικαιολογίες που και το 6χρονο ανήψι μου θα τις χαρακτήριζε ως ηλίθιες. Φτυάρι ανα χείρας λοιπόν.

1)Κάνδαυλος. Έχει πολύ αξιοπρεπές σουβλάκι και μεγάλες μερίδες. Είναι και το πιο δημοφιλές στο Γκάζι. Από το καλοκαίρι λοιπόν αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Φέρνει (και χρεώνει) αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένο νερό. Εάν πας να ζητήσεις νερό βρύσης σου λένε ότι δεν μπορούν να σου φέρουν. Από πότε το Γκάζι έχει μη πόσιμο νερό???Γτ και πόσιμο νερό να μην έχει το εμφιαλωμένο πρέπει να το παρέχει δωρεάν, όπως κάνουν τα μισά μαγαζιά της επαρχίας. Αν θέλει να αυξήσει τις τιμές του, ας το κάνει, αλλά να βάζει τους σερβιτόρους να υπεκφεύγουν για τους λόγους που δεν δίνουν ποτήρια νερό ή να σε αφήνει να λυσσάξεις αν δεν θες να χρεωθείς παραπάνω είναι τουλάχιστον ανέντιμο. πειδή λοιπόν ο σερβιτόρος δεν μου φταει σε κάτι, την επόμενη φορά, θα πάω με το παγουρίνο μου!!

2)Evergreen: Από τότε που έφυγαν από την Κοραή δεν ξέρω τι ζόρι τραβάνε. Το να κόψει την 24ωρη βάρδια λόγω κόστους, αν και δεν με βολεύει, το καταλαβαίνω. Το να μην σε αφήνουν να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα εάν δεν έχεις παραγγείλει πρώτα όμως, είναι ανήκουστο. Η δικαιολογία???Οι τουαλέτς ;αυτή τη στιγμή καθαρίζονται. Λοιπόν μάγκα, από την στιγμή που έχεις τραπέζια στο μαγαζί υποχρεούσαι να έχεις και τουαλέτα, την οποία είναι παράνομο να αποτρέψεις τον οποιοδήπτε να χρησιμοποιήσει. Εάν δεν θες να γίνει το μαγαζί σου δημόσιο ουρητήριο, το καταλαβαίνω, πλήρωσε και βάλε σύστημα με κωδικό ο οποίος είναι στην απόδειξη και όποιος δεν τον έχει δεν μπάινει, όπως έκαναν και τα starbucks της Κοραή. Βγάλε τα τραπεζάκια και κάντο μόνο self service. Μην μου λες μαλακίες όμως γτ μου θυμίζει έντονα ένα ταχυφαγείο δίπλα από το μετρό Αμπελοκήπων που έιχε 3,5 μήνες κρεμασμένη ταμπέλα που έλεγε "οι τουαλέτες είναι χαλασμένες". Τον τέταρτο μήνα έκλεισε.

3) Θεατρικές επιχειρήσεις Παυλάκη: Το σκηνικό πια γνωστό. Πας στην προπώληση να αγοράσεις εισητήρια. Σου λένε δεν έχουμε. Πάει 3 ώρες μετά κάποιος φίλος σου, και έχουν. Καθώς μπαίνεις στο φουαγιέ βλέπεις κόσμο να βγάζει σισητήριο 2 λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση. Μπαίνεις και υπάρχουν τουλάχιστον 20 θέσεις άδειες. Και ποτέ δεν κάθεσαι στην θέση σου γτ οι ταξιθέτριες σου λένε ευθαρσώς ότι αν τις χαρτζιλικώσεις σε βάζουν όπου θες. Επειδή παρόλα αυτά έχει παραστάσεις τις οποίες αξίζει να δει κανείς (Σλούθ, Αμαντεόυς πέρυσι για να σας δώσω να καταλάβετε) απλά όταν σας πουν δεν έχουμε εισητήρια μην τους πιστέψετε. Μην κάνετε καυγά, απλά στείλτε κάποιον άλλον πιο μετά για να παρεε τα εισητήρια. Ακόμα καλύτερα, πηγαίντε 20 λεπτά πριν αρχίσει η παράσταση (καθημερινές, για τα σαββατοκύριακα, παίζει να λένε και αλήθεια) και κατα 70% θα μπείτε.

4) Η&Μ με τις επώνυμες συλλογές. Πρέπει να στηθείς από τις 6!!!!Να πάρεις βραχιολάκι που ανάλογα με το χρώμα έχεις και σειρά προτεραιότητας!!!!!!έχεις 15 λεπτά να δοκιμάσεις τα ρούχα, δεν μπορείς να πάρεις το ίδιο σχέδιο σε 2 νούμερα στο δοκιμαστήριο και περιμένεις γύρω στο 4ωρο στην ουρά!!!!Ρε δεν μας παρατάτε???Μην σώσω και το πάρω!!!Όταν θα έχω αρκετά λεφτά για σκόρπισμα, θα πάω να αγοράσω το αυθεντικό Sonia Rykiel στην ανάλογη τιμή, μέχρι τότε, ο ύπνος μου είναι πιο πολύτιμος από την (όχι και τόσο) φτηνή συλλογή που δημιούργησε ο οίκος για τα Η&Μ.

5) Playhouse: Το να χρεωνεις το παιχνίδι, έστω και 1 ευρώ το άτομο, το δέχομαι γτ και παράξενα παιχνίδια έχει το μαγαζί και σου μπαστακονώμαστε 8 νοματαίοι για κάνα 4ώρο τουλάχιστον. Το να πληρώνεται και μισο ευρώ έξτρα ο τύπος που στο εξηγεί δεν το καταλαβαίνω. Αφ ενός γτ εφόσον πάει έξτρα η χρέωση, άφησε το χαρτάκι με τις οδηγίες μεσα για να έχουμε την επιλογή να μην το πληρώσουμε, αφ ετέρου γιατί γι αυτό τον πληρώνεις, οπότε γι να τον πληρώνουμε κι εμείς???Αν δεν τον πληρώνεις και περιμένεις απο μάς, να σου αφήσω το βιογραφικό μου να την κάνω κι εγώ αυτή τη δουλειά, γτ 4 ευρώ ανα 10 λεπτά ομιλίας (σε 8 άτομα, από 0,5 ευρώ ο καθένας) στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είναι πολύ καλοπληρωμένη δουλειά???

3 σχόλια:

  1. ποσο δικιο εχεις για το playhouse..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν τω μεταξύ δεν ξέρω άν άλλαξε, αλλά όταν είχαμε πάει χρέωνε 1.5 ευρώ το άτομο την ώρα για το παιχνίδι, όχι 1.5 για όση ώρα κάτσεις. Και ερωτώ , γιατί να πάει κάποιος playhouse από την στιγμή που υπάρχουν και άλλες καφετέρειες με παιχνιδια , τα οποία δεν τα πληρώνεις κιόλας; Επειδή έχει φτιάξει όνομα και βρίσκεται εξάρχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειδικά ο κάνδαυλος και το playhouse...έλεος κύριοι! κ μετά όπως λες έκαψαν το αττικόν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή