Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

looking for the sun: 10 σημεία για να μαζέψετε ήλιο στην Αθήνα

Ναι, ναι είμαι οκλασσικός χουζούρης που θέλει άνετο καναπέ, ήλιο και κάτι να τσιμπολογάει...Τις ατελείωτες βόλτες τις αφήνω για όσους αντέχει η κράση τους. Επειδή λοιπόν η καλοκαιρία δεν λέει να μας εγκαταλείψει και όλοι αξίζουμε μια θέση στον ήλιο, αυτά είναι τα 10 καλύτερα σημεία να τον απολαύσετε.

1)Γιασεμί: Το έκανε διάσημο ο Παπακαλιάτης με το "Αν" οπότε ΑΝ βρείτε να κάτσετε αράξτε και παίξτε και κάνα jocker. Περατζάδα αλλά ήσυχη λόγω σκαλοπατακίων και πεζοδρόμων, έχει και κάτιτις να τσιμπήσετε που να τρώγεται (μακαρονόπιτα νομίζω ότι είχα φάει και είχα ενθουσιαστεί)

2)6 D.o.g.s. Μέχρι να το δω δεν το πίστευα αλλά η επέκταση αυλής το έκανε ένα από τα πιο ηλιόλουστα και ταυτόχρονα απομονωμένα σημεία του κέντρου. Αν δεν βρίσκεται να κάτσετε ή σας φαίνεται οτι έχει πολύ βαβούρα πηγαίντε λίγο πιο πάνω, στο poems and crimes.

3)Verde: Την αντιπαθω λίγο γτ είναι μεγάλη, οι σερβιτόροι ή υπερφορτωμένοι ή αργόστροφοι (ή και τα 2) αλλά γεγονός παραμένει ότι είναι μέσα σε ένα πάρκο, έχει άνετους καναπέδες έξω και φτιάχνει decent club και τσάγια.

4)Κωλέττη: Για μένα είναι καινούργια ανακάλυψη, αλλά το λιώσιμο μετα λουκουμάδων στον Καραγκιόζη το ονειρεύομαι από την πρώτη στιγμη που πέρασα απο κεί χαζολογώντας. Αν δεν θέλετε λουκουμάδες έχει γύρω στις 4 καφετέριες με τραπεζάκια απλωμένα στον πεζοδρομο για να διαλέξετε.

5)Υάδες και Zafiro: Είναι δίπλα από το σπίτι μου οπότε δεν μου κάνει και πολύ αίσθηση, αλλά γεγονός είναι ότι τα τραπεζάκια που είναι στην τζαμαρία έχουν όλη την Αθήνα στο πιάτο και με τον ήλιο είναι one step closer to heaven. Φυσικά η θέα έρχεται με το αζημίωτο.

6)Balux cafe, The House project: Το απόλυτο ηλιόλουστο λιώσιμο δίπλα στην θάλασσα. Είναι για πολύ πρίν πέσει ο ήλιος που έχει χαλαρή μουσική και μπορείς να μιλήσεις σαν άνθρωπος, ενώ και να χαλάσει ο καιρός δεν σε νοιάζει και πολύ γιατί απλά μέσα είναι σαν ένα πολύ ωραίο μεγάλο σπίτι.

7)Terra Petra: Άλλο ένα αγαπημένο κατσάβραχο, με πολύ ωραία θέα. Μετά την διαμόρφωση που του έκαναν πρίν 2 χρόνια είναι εντυπωσιακό αλλά και κατα πολύ κομψότερο. Το μόνο μείον έιναι ότι για να φτάσεις μέχρι εκέι από το κέντρο περνάς λίγο εξωτικές περιοχές και ένα ακόμα πιο εξωτικό παλλόμενο φανάρι για να στρίψεις αριστερά.

8)Βουλιαγμένη: Είτε πάτε στο λατρεμένο waffles house είτε διαλέξετε ένα από τα παρακείμενα μαγαζιά για φαι/καφέ/ποτο αν έχει καλή μερα θα χορτάσετε ήλιο. Δεν καλύπτεται από πουθενα, δεν σταματάει τίποτα κανένα στοιχείο της φύσης. Προσέχετε μόνο μην έιναι υπερβολικά καλή η μέρα και αρπάξετε καμία ηλίαση.

9)Πειραϊκή: Δύο καφετέριες έχει διαλέχτε μία και καθίστε. Πολύ πιο ήσυχη από το Μικρολίμανο και πολύ πιο όμορφη.

10)Μπάμπουρας: Αυτό το μαγαζί είναι η μεγάλη μου αδυναμία, αν και δεν έχει και σπουδαία πράγματα να φας. Ιδανικά πας νωρίς το απόγευμα για καφέ και συνεχίζεις όταν πέσει η νύχτα για χαλαρή μπύρα...Μετά μόλις πεινάσεις παίρνεις το δρόμο για την πλησιέστερη σουβλακερί και πας και σπίτι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου