Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η φτήνια τρώει τον παρά

Θα μπορούσα να αρχίσω να κατεβάζω καντήλια για την κρίση και την επακόλουθη μιζέρια, κατάντια και εξαθλίωση μας. Όμως δεν θα το κάνω. Γιατί το να κάνεις τον γερολαδά δεν είναι θέμα κρίσης, είναι θέμα άποψης. Απλά τώρα με την κρίση είτε έχουν βρει μια πολύ καλή δικαιολογία για να λένε και φωναχτά αυτά που σκέφτονταν και πριν τους δούλευαν ψιλό γαζί ή απλά δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στην οικονομία. Αλλά για να συμμαζευόμαστε. Τα do's and dont's  των προσφορών ακολουθούν.

Do: Αγοράστε ρούχα, παπούτσια, κάλτσες, βρακιά στις εκπτώσεις. Είναι ρούχα, δεν χαλάνε, δεν λήγουν. Αν έχετε τι να βάλετε δεν υπάρχει λόγος να τα πληρώσετε παραπάνω.

Don't: Μην αγοράζετε ρούχα από τους Κινέζους, τις λαικές, από αυτούς που πουλάνε μαιμούδες στον δρόμο. Έκτος από την ενίσχυση της παραοικονομίας της οποίας είμαι σφορδη πολέμιος έτσι κι αλλιώς ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ people.

Do: Σταματήστε να αγοράζετε όλες αυτές τις βλαμμένες κρέμες προσώπου/σώματος/φτέρνας. Έτσι κι αλλιώς επηρρεάζουν μόνο τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας, δλδ κάνουν το δέρμα να ΦΑΙΝΕΤΑΙ οχι να ΕΙΝΑΙ πιο ελαστικό. Πίνετε πολύ νερό, κάντε scrub με baby oil και ζάχαρη και μάσκα στα μαλλιά με ελαιόλαδο.

Don't: Μην λυπηθείτε λεφτά για αντιηλιακά και ότι άλλο αποφασίσετε να βάλετε πάνω σας. Το αντιηλιακό έιναι το μόνο αντιγηραντικό που δεν θα σας κάνει να φαίνεστε σαν περσινή σταφίδα στα γεράματα. Αξίζει τα λεφτά του. Τα φτηνά ή ληγμένα καλλυντικά στην καλύτερη δημιουργούν φαγούρα ή ακμή. Στην χειρότερη αλλεργίες. Και οι γιατροί είναι παντα ακριβότεροι από μια υποαλλεργική κρέμα ή μια καλή μάσκαρα.

Do: Πηγαίντε με προσφορές θέατρα, σινεμά, ταξίδια (αεροπορικά εισητήρια, ΟΧΙ ξενοδοχείο, το τονίζω).

Don't: ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην πάτε με προσφορά για φαγητό ή σε ξενοδοχείο. Για να βάζουν προσφορά κάτι δεν πάει καλά. Και καλά να είναι off season χειμωνιάτικα στην Θάσο, καταλαβαίνεις ότι ο ανθρωπος βαραέι μύγες και κάνει προσφορά. Αν είναι χειμώνας και έχει προσφορά στα Τρίκαλα Κορινθίας όμως μάλλον θα χορευεις τανγκο με τις κατσαρίδες.Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια. Ή δεν πατάει άνθρωπος (και πάντα υπάρχει κάποιος καλός λόγος γι αυτό) ή δεν έχουν τνα κάνουν τα προχθεσινά φασολάκια και ψάχνουν το κορόιδο που θα τα φάει. Τα καλά μαγαζιά και τα καλά ξενοδοχεία ή μειώνουν τις τιμές τους γενικότερα ή δεν τις μειώνουν και ότι πληρώνεις παίρνεις. Με προσφορές δεν λειτουργούν πάντως.

Do: Φτιάξτε τα δικά σας κεικ/μακαρόνια/ψωμιά/μπισκότα.Είναι πιο φτηνά, έχουν λιγότερα συντηρητικά, είναι πιο νόστιμα και κρατάνε περισσότερο.

Don't: Μην αγοράζετε προιόντα που λήγουν ή που έχουν ήδη λήξει επειδή είναι πιο φτηνά. Η πλύση στομάχου και τα φάρμακα είναι ακριβότερα. Γκε γκε???

Do: Πλύντε μόνοι σας το αμάξι σας.

Don't: Μην ψάχνετε να βρείτε το πιο φτηνό βενζινάδικο. Βρείτε το πιο καλό και αποφασίστε ότι θα σας γδάρει. Καλύτερα αυτός παρά το συνεργείο.

Do: Κάντε μόνοι σας ότι καταφέρνετε (μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, ίσιωμα μαλλιού)

Don't: Ας είμαστε ρεαλιστές. Κούρεμα, βαφή, αποτρίχωση μπικίνι/πλάτης ή laser δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Πληρώστε τα να μην βγείτε σαν το τσιρκουλο έξω.

Do: Αγοράστε second hand βιβλία.

Don't: Μην αγοράσετε second hand ότι έρχεται σε απ ευθειας επαφή με το δέρμα σας. Εσώρουχα (seen  it happening), παπούτσια κλπ κλπ.

Do: Φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα δώρα/στολίδια. Έχουν κάτι από εσάς και οι δικοί σας θα τα εκτιμήσουν.

Don't: Μην το παρακάνετε. Για κανέναν δεν είναι ιδανικό δώρο γενεθλίων ένα μπουκάλι βυσσινάδα, κι ας την έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας.

Και για να σας θυμίσω, τα Saturn που είχαν moto το ανεκδιήγητο "η τσιγκουνιά είναι μαγκιά" έκλεισαν. Ελπίζω να ακολουθήσει και η εταιρεία με τον τζάμπα, την μάνα του και τον φωνακλά εκφωνητή. Τι διάλο, σε λαική στις 2 το μεσημέρι νομίζει ότι βρίσκεται???

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή σε όλα ιδιαίτερα για τις αλλεργίες των κινέζικων προϊόντων. Να προσθέσω κάτι για το φαγητό έξω..τώρα που έχει πέσει κρίση στα πορτοφόλια μας, να ρωτάμε πρίν πάμε σαν τους χάνους στο παλιό ταβερνάκι που ξέραμε..οι περισσότεροι έχουν χαλάσει τη ποιότητα της πρώτης ύλης (π.χ. αρνί που βρωμάει) αλλά κρατάνε ψηλά τις τιμές. Ναί σε όσους συμβαδίζουν με τα οικονομικά της πλειοψηφίας, φτηνό και ΚΑΛΟ φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή