Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Christmas in Athens: The avoidance guide

Το προσπαθήσατε. Και δέντρο στολίσατε, και μελομακάρονα φτιάξατε, και κουραμπιέδες. Και ειδατε την ετήσια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Κόκα Κόλα. Αλλά όχι, το πνεύμα τον χριστουγέννων αρνείται πεισματικά να μπει μέσα σας. Και καλά κάνει. Πέρυσι τέτοιο καιρό έγραφα για τα 10 πράγματα που κρύβουν μέσα τους Χριστούγεννα. Τώρα απλά μου φαίνεται ανούσιο να ψάξω. Τι κάνεις λοιπόν όταν δεν θες να περάσεις Χριστούγεννα αγκαλιά με την κουβέρτα σου κοιτάζοντας το ταβάνι αλλά δεν είσαι και σε Christmas mood?Αν ανήκετε στην κατηγορία που θέλει την 25η Δεκεμβρίου να είναι απλά ακόμη μια ημέρα οργανωθείτε.

1) Κανονικά θα σας έλεγα να αποφύγετε το Σύνταγμα. Χθες είδα το δέντρο. Ε περισσότερο θυμίζει installation γκαλερί, παρά δέντρο. Σουλατσάρετε άφοβα λοιπόν, δεν έχει και τα σπιτάκια με τα πανάκριβα ζαχαρωτά πια...Μην σας πω διαβάστε εφημερίδα στο παγκάκι απέναντι...

2) Πηγαίντε σινεμά. Αν δεν δείτε χριστουγεννιάτικη ταινία και μόνοι σας θα είστε και δεν θα βλέπετε φωτάκια ταράνδους και αγιοβασίληδες για 2 ώρες τουλάχιστον.

3) Πηγαίνετε για μπύρες. Η συλλογιστική απλή. Στα μπαρ, στα καφέ και στα εστιατόρια ή εχουν στολίσει μέχρι εκεί που δεν πάει ή σου σπάνε τα νευρα με τα χριστουγεννιάτικα μενου, τα χριστουγεννιάτικα ροφήματα και τα χριστουγεννιάτικα ποτά. Μπύρα, τραπεζάκι έξω, σόμπα.

4) Πηγαίνετε σε σπίτια φίλων που είναι στο ίδιο mood με εσας. Ο γκρινιάρης των Χριστουγέννων έιναι γκρινιάρης όταν είναι μόνος του, όταν είναι τουλάχιστον 2 είναι κίνημα αντίστασης. Πιείτε συντροφικές βότκες, οργανώστε το κίνημα αφύπνισης και τυπώστε μπλουζάκια santa is dead.

5) Αποφύγετε τα παιδάκια. Αυτά έχουν ή πρέπει να έχουν το πνευμα των Χριστουγέννων μέσα τους. Ή θα το δεχθείτε και θα ενστερνιστείτε την χαρά τους ή θα μείνετε απλά μακριά. Αλλιώς σας βλέπω να παίζετε τον πιο μουτρωμένο Ρούντολφ από καταβολής κόσμου.

6) Μην μιζεριάσετε. Αυτό που ΟΛΟΙ πρέπει ντε και σώνει να είναι χαρούμενοι είναι καθαρός ψυχαναγκασμός. Στην τελική ας κάνει κάτι το πνευμα των Χριστουγέννων για να σας κάνει χαρουμενους. Ho Ho Ho Ho...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου