Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Οργάνωση σπιτιού

Το έχω πάρει απόφαση πια. Θα μάθω πόσα πλακάκια έχει το μπάνιο σε όλα τα φιλικά μου σπίτια, θα κάνω λακούβα με το δικό μου αποτύπωμα στις γωνίες όλων τους των καναπέδων και θα φτιάχνω πίτσα σοκολάτα, ντιπς και πάβλοβες για να τους πηγαίνω μέχρι να βαρεθώ (ή μέχρι να βαρεθούν αυτοί). Είτε πάτε στα ξένα είτε απλά το απίτι σας επιβάλλεται να έχει κάτι παραπάνω από ποτά και παγάκια πια, σας παραδίδω έναν οδηγό για να το εξανθρωπίσετε εύκολα, γρήγορα και ΟΧΙ μίζερα.

Έπιπλα: Πάρτε το πιο ακριβό κρεββάτι και τον πιο ακριβό καναπέ που αντέχει η τσέπη σας. Δώστε μεγάλη έμφαση και στο στρώμα. Πάρτε και μια άνετη καρέκλα γραφείου. Όλα τα άλλα μπορούν να είναι πάμφθηνα, από παζάρια, τα κομοδίνα της γιαγιάς σας βαμμένα μπλε ηλεκτρίκ. Λίγη σημασία έχει. Αρκεί εκεί που κάθεστε κι εκεί που ξαπλώνετε να είστε άνετα.. Και εσείς και οι ταλαίπωροι οι καλεσμένοι σας.

Κουζίνα: Εδώ διαπρέπω. Λοιπόν, από το ντουλάπι με τα τρόφιμα δεν πρέπει να λείπουν μακαρόνια, ρύζι, μπισκότα, κονσέρβες με καλαμπόκι, αρακά, λιαστή ντομάτα, τόνο, πουρέ πατάτας, ελιές, σοκολάτα, παξιμάδια, ψωμί του τόστ, καφές, ζάχαρη, κακάο και αλεύρι. Στο ψυγείο πρέπει πάντα να έχετε παγάκια, τυρί, αλλαντικά, αυγά, μανιτάρια (αν σας αρέσουν), ντομάτες, γιαουρτι, γάλα, λεμόνια, μουστάρδα, κέτσαπ, κρέμα γάλακτος και ένα μπουκάλι κόκκινο και ένα μπουκάλι λευκό κρασί. Μπύρες και σόδα επίσης. Οι πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι επίσης must, όπως και ένα καλό ελαιόλαδο, ξύδι κανονικό και μπαλσάμικο και μέλι. Στο ράφι με τα μπαχαρικά παραλογιστείτε μέχρι εκεί που δεν πάει. Τα μπαχαρικά είναι πάμφθηνα, κρατάνε πολύ, αλλάζουν την γευση στο φαγητό και είναι η αλφάβητος του food culture. Θα πρέπει επίσης να έχετε σουρωτήρι, ζυγαριά, τουλάχιστον 2 καλά μαχαίρια, ξύλα κοπής (επίσης 2 τουλάχιστον, ένα για τα ωμά κρέατα και ένα για όλα τα υπόλοιπα), 1 δοσομετρητή, 1 μακρόστενη και 1 στρογγυλή φόρμα, 2 ταψιά, 2 κατσαρόλες, 1 μπρικι και μερικές ξύλινες κουτάλες. Α και μια μαρίς. Με αυτά (τα οποία έιναι πολύ λίγα πιστέψτε με) μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν ότι φαγητό θέλετε. Επίσης θα βοηθήσετε πάαααααρα πολύ όποιον ταλαίπωρο έχετε φέρει να σας μαγειρέψει και κοιτάζει το άδειο ψυγείο με απόγνωση και το μαχαιράκι των 5 εκατοστών με συγκατάβαση (όχι, με αυτό δεν κόβουμε κρέας, κόβουμε τις φλέβες μας και πολύ μας είναι).

Μπάνιο: Τα βασικά που θέλει να υπάρχουν ένας επισκέπτης είναι χαρτί τουαλέτας, πετσέτα για τα χέρια, οινόπνευμα, χανσαπλάστ, βαμβάκι, bedadin, υγρό σαπούνι για να χέρια (η μπάρα είναι αηδιαστική, συγγνώμη κιόλας) και τα αγαπημένα πανάκια dettol (το τελευταίο το θέλω μόνο εγώ η μικροβιοφοβικιά, οι υπόλοιποι το θέλετε αλλά δεν το ξέρετε ακόμα).

Κάβα: Θα σας την φτιάξουν οι καλεσμένοι σας, αλλά ένα ούζο, ένα ουίσκι, μια βότκα, μια τεκίλα, ένα ρούμι, ένα κονιάκ κι ένα αμαρέττο πρέπει να τα έχετε.

Extras: Βαριές κουρτίνες. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά κι εσείς φαίνεστε απ έξω, μόνο το χοντρο ύφασμα αποτρέπει τους γείτονες από το να σχολιάζουν από την σιλουέτα σας μέχρι τις επιδόσεις σας στο καφενείο. Κουβερτούλες για τους καλεσμένους σας. Ναι το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη αλλά δεν θα πιάσουμε και κορέους για να δουμε μια ταινία ή για να αμπελοφιλοσοφούμε (καλα, να κουστομπολεύουμε) μέχρι τις 5 τα χαράματα. Τα zara home έχουν κάτι ζεστές. Φωτιστικά. Το πιο φτηνό είναι να τα φτιάξετε από χαρτί, αλλά καλύψτε αυτόν τον έρμο τον γλόμπο με κάτι, πάμε να οδηγήουμε μετά και κάνουν πράσινες σκιές τα μάτια μας. Χαλάκι μπάνιου. Αποτρέπει τους καλεσμένους σας να συσφίξουν την σχέση τους με το πάτωμα αν ο προηγούμενος που έπλυνε τα χέρια του πέταξε νερά κάτω. Γάντια μιας χρήσεως. Αφου θα τους βάλετε να πλύνουν τα πιάτα, το ξέρω, έχετε κάτι να μην πάθουν χιονίστρες. Χαρτί και μολύβι προσβάσιμα. Ναι όλο και κάποιος θα πρέπει να γράψει κάποια διευθυνση ή κάποιο τηλέφωνο και ναι, πάντα το γραφείο σας πέφτει πολύ μακριά. Κεριά και σπίρτα. Αν σας έχω κάνει εγώ ποδαρικό, θα τα χρειαστείτε πολλές φορές μέσα στο χρόνο. Δεν έχει προσωπικά μαζί σας η ΔΕΗ, μην αγχώνεστε. Μια έξτρα οδοντόβουρτσα, γιατί όλο και κάποιος θα ξεμείνει σπίτι σας με τοσα καλέσματα, ε ας μην πλύνει τα δόντια του με την μπατονέτα το πρωι... Ωτοασπίδες. Παλιά φευγατε από το σπίτι και δεν είχατε παρατηρήσει ποτέ οτι ο γείτονας βάζει τέρμα τα γκάζια Οικονομόπουλο από τις 7 μέχρι τις 11, τώρα απλά θα συμβιβαστείτε...ε και τι έγινε (τραγουδιστα)...

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το άρθρο, περιεκτικό και επίκαιρο. Αν εξαιρέσουμε τις βαριές κουρτίνες, συμφωνώ σε όλα τ' αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή