Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τα καλύτερα γλυκοπωλεία της Αθήνας

Από τότε που ο παππούς σας έβγαζε την γιαγιά σας πρώτο ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο και την κερνούσε πάστα και κωκ έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Το ζαχαροπλαστείο με τα τραπεζάκια ξέφτισε στα χρόνια της μεταπολίτευσης και χάθηκε. Μετα ήρθαν τα μαγαζιά με τα cupcakes και οι boulangerie με 1-2 δειλά τραπεζάκια να επανεφεύρουν μια συνήθεια που σνομπάραμε χρόνια. Οι ψωνάρες. Τα νέας κοπής ζαχαροπλαστεία με τραπεζάκια είναι εδώ και ήρθαν για να μείνουν.

1) Cap Cap: Κατάφερε να γίνει talk of the town σε λίγους μόλις μήνες λειτουργείας και να σούρει όλη την Αθήνα στα δυτικά προάστεια για να παρακαλάει να βρει ένα τραπεζάκι σε ένα γλυκοπωλείο που όχι μόνο σέβεται, αλλά εμπνέεται και από τα παραμύθια. Αν έχετε τα κότσια δοκιμάστε βουτυρόμπιρα, αλλιώς τσακίστε ενα mud cake, 2-3 cupcakes, ένα από τα 3ώροφα cake ημέρας ή εντρυφήστε στα τσάγια τους και τις αλμυρές τάρτες. Στα ράφια έχει και πολύ ωραία kit με showergel και bodylotion για να μοιρίζεται κι εσείς σαν γλυκό.

2) All about lemon: Είναι στην Ν. Ερυθραία, είναι μακριά, αλλά είναι ο ορισμός του κυριακάτικου αράγματος με εφημερίδες και γλυκό/αλμυρό/καφέ. Πολύ ωραίο deck, θα συγκινήσει ιδιαιτέρως όσους είναι fans του λεμονιού και της μαρέγκας. Ανάλαφρα γλυκά, ανάλαφρο μαγαζί, ανε4τότατοι καναπέδες.

3) Chocolate duck: Τι μωσαικό είναι αυτό Θεέ!!! Είναι κι αυτό στην Νέα Ερυθραία (να τα φάμε στις βενζίνες) και το μαγαζί που εξυμνεί την σοκολάτα σε κάθε της μορφή. Μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, το οποίο το εκτιμάς, κατάλληλο για να σιγήσει το chocolate crave σου για κάνα μήνα. Κι αν λιγωθείς έχει κι αυτό κάτιτις αλμυρό να σε συνεφέρει.

4) Σερμπέτια: Τα αγαπώ. Δεν νοείται να είσαι γλυκατζής και να κατοικείς σε αυτήν την πολύ χωρίς να έχεις δοκιμάσει την μπισκοτόπιτα τους. Άλλα must η σοκολάτα πορτοκάλι, το μαστιχάτο και το πουγκί αγριοκέρασο. Θα σας κεράσουν και μαστίχα ή ρακόμελο, το παγωτό τους είναι καιμάκι κασάτο και ο λογαριασμός δεν είναι του γδαρσίματος.

5) Κυψέλη: Στην παλτεία νέας Σμύρνης, έρχετια να επανεφευρει την άλλη ξεχασμένη μας συνήθεια, το γαλακτοπωλείο. Ακούω διάφορα καλά σχόλια για τους λουκουμάδες του, αλλά εγώ θα αναβιώσω την παιδική μου ηλικία και θα πάρω υποβρύχιο. Έτσι για να ξέρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου