Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μαγειρική χωρίς φωτιά

Τι κάνουν οι υποτασικοί κοιλιόδουλοι το καλοκαίρι που δεν μπορουν να μαγειρέψουν??
α)πεθαίνουν από την πείνα
β)παραγγελνουν delivery και τρώνε έξω
γ)βρισκουν τρόπους να φάνε χωρίς να ανοίξουν την κουζίνα

Επειδή το β) συμφέρει αλλά είναι κομματάκι ακριβό, ιδού μερικές συμβουλές για να φτιάξετε κάτι να φάτε χωρίς να λιποθυμήσετε.

1) Το προφανές: Σαλάτες. 3 λατρεμένες εκδοχές
α)αγγούρι, ντομάτα, λάδι, λεύκο ξίδι, σχοινόπρασο δυόσμος και γιαούρτι. Το παγώνετε για κάνα 2ωρο και συνοδεύετε με μαύρο ψωμί.
β)πράσινη με αλλαντικά και τυριά (κίτρινα). Πλένετε τα μαρουλικά και τα κόβετε με τα χέρια σας. Κόβετε σε σπιρτόξυλα ότι αλαντικό σας αρέσει (personal favorite fouantre γαλοπούλα) και το τυρί (κάτι απαλό, κασέρι, γραβιέρα νάξου) σε κυβάκια και προσθέτετε στα μαρουλικά. Αν θέλετε προσθέτετε και φρέσκα μανιτάρια ωμά σε φέτες. Ντρέσινγκ: λάδι, μπαλσάμικο, ελάχιστο μέλι και αυθεντική μουστάρδα)
γ)Πράσινη με καλαμπόκι τσιπς και λιαστές ντομάτες. Επίσης πλένετε και κόβετε τα μαρουλικά με τα χέρια σας. Αγοράζετε καλαμπόκι σε βαζάκι και βάζετε 5-6 κουταλιές στο μείγμα, το αυτό και με τις λιαστές ντομάτες. Σπάτε από πάνω όσα τσιπς (με αλάτι, μόνο) θέλετε. Ντρέσινγκ: λάδι, μπαλσάμικο, κέτσαπ δεντρολίβανο.

2) Το εύκολο: Σάντουιτς
α)ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικός. Με λίγη φαντασία θυμίζει πίτσα μαργαρίτα.
β)αγγούρι, φιλαδέλφια, άνηθος. Δροσερό μέχρι εκεί που δεν πάει.
γ)φιλαδέλφια, πατέ μαύρης ελιάς, θυμάρι.
δ)ρόκα, μέλι, μουστάρδα, κιτρινο τυρί, ζαμπόν

3) Το χορταστικό. Πληγούρι.
Βράζετε νερό στον βραστήρα, βάζετε το πληγούρι σε γαβάθα, το περιχύνετε με το νερό, το σκεπάζετε με πετσέτα και το ξεχνάτε. Όταν απορροφήσει το νερό του κάνετε ότι σας κατέβει.
α)το πνίγετε στον ψιλοκομμένο μαιντανό και στις ντομάτες και το κάνετε ταμπουλε
β)του ρίχνετε ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές
γ)το ανακατεύετε με γιαούτρι και καπνιστή πάπρικα
δ)του ρίχνετε ωμά μανιτάρια ψιλοκομμένα και το μαρινάρετε σε λάδι, μπαλσάμικο και ελάχιστη ρίγανη στο ψυγείο για κάνα 2 ώρο.

4) Τα γλυκά
α)Πυρεξ. Στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε ηδύποτο. Άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα απο πάνω. 2η στρώση πτι μπερ, 2η στρώση άνθος αραβοσίτου. Πασπάλισμα με αμυγδαλο φιλέ/φουντούκι σπασμένο/φιστικι Αιγινιης. Ψυγείο. 2 ώρες μετα, κουτάλι της σούπας και tv.
β)τριμμένα digestive στον πάτο του μπώλ. λίγες σταγόνες λικέρ. 3 κουταλιές της σούπας φιλαδέλφια. Μαρμελάδα ή γλυκο του κουταλιού.
γ)υποβρύχιο σε παγωμένο νερό (δεν περιμένετε συνταγή για αυτό ελπίζω)
δ)παγωτο λεμόνι, συνταγή Anna Maria Barouh.  http://www.annamariabarouh.gr/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=18&sobi2Id=78&Itemid=72 Το δοκίμασα και με πορτοκάλι (και ζελέ και χυμό γτ αλλιώς δεν θα βγει ωραίο) και είναι το ίδιο υπέροχο.

5) Τα δροσιστικά
α)κρύο τσάι. Αν δεν θέλετε την σκόνη που κυκλοφορεί στα supermarket πηγαίντε στα μαγαζιά που πουλάνε μόνο τσάι και ζητήστε το blend για κρύο τσάι. Θα με θυμηθείτε.
β)βυσσινάδα: Γλυκό του κουταλιού βύσσινο σε ποτήρι, κρύο νερό και παγάκια.
γ)Λεμονάδα: Στίβετε όσα λεμόνια αντέχετε. μετράτε πόσα ποτήρια βγαίνει και το ρίχνετε σε μπλέντερ.Προσθέτετε άλλα τόσα ποτήρια ζάχαρη και χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σιρόπι. Διατηρείτε στο ψυγείο σχεδόν ένα μήνα. Απλά αραιώνετε με νερό και προσθέτετε παγάκια.
δ)Σουμάδα. Ναι, αυτό το άσπρο που σας σερβίρουν στους γάμους. Την αγοράζετε έτοιμη, την αραιώνετε με νερό και πάγο. Its an addiction!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου