Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Summer in Athens:The survival list vol 2

Κοιτώντας την περσινή ανάρτηση έκανα τις 2 διαπιστώσεις 1) ωραία τα είπα, μπράβο μου 2) τότε ήταν 13 ιουνίου και έβρεχε, φέτος 4 ιουνίου είχα ήδη καταφέρει να πάθω ηλίαση. Άγριο καλοκαίρι θα είναι το φετινό. Όσο κάθομαι λοιπόν σπιτάκι μου μέχρι να δύσει ο ήλιος παίζοντας την κυρά του κάστρου (γτ πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε) εντόπισα μερικές ελλείψεις και είπα να επανορθώσω.

1)Αγοράστε καπέλο. Τα καπέλα τα μισώ από βρέφος, ακόμα και τότε όταν προσπαθούσαν να με καπελώσουν το καπέλο κατέληγε μεσοπέλαγα γτ το πέταγα με φόρα όσο πιο μακρια γινόταν, αλλά με τον φετινό κακιασμένο ήλιο όχι μόνο θα καπελωθώ, θα φροντίσω το καπέλο να έχει τόσο μεγάλο γείσο που θα σκιάζει τους ώμους μου (κι αυτοί καίγονται) και 1-2 περαστικούς. Γιατί δεν θα το φοράω στην παραλία, εκεί εχω ομπρέλα, στο κέντρο θα το κυκλοφορώ. Αν έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα (σας φαγουρίζουν τα καπέλα) αντί για ψάθινο αγοράστε πάνινο σε ανοιχτό χρώμα (ιδανικά λευκό). Ναι, θα σας κοιτάνε και θα γελάνε στην Ερμού και ναι, θα είστε σαν την σημαδούρα, αλλά επειδή την πέρασα την ηλίαση και ξέρω, στα παπάκια σας!!!!

2) Μην πάτε σε φεστιβάλ πριν δύσει ο ήλιος. Ηθελα να ξερα αυτοί οι διοργανωτές, από που διάλο κατέβηκαν???γτ όποιος έχει βιώσει την Αθήνα καλοκαίρι, δεν ανοίγει την συναυλία 4 η ώρα το καταμεσήμερο, ειδικά όταν 11 στα 10 σημεία στα οποία γίνονται τα φεστιβαλ δεν έχουν φυτεμένο ούτε μπονσάι για να σου κάνει σκια γυρω γυρω. Και επειδή είμαστε Ελληνάρες η μπύρα, το τσιγάρο και ο ιδρώτας πάει σύννεφο, έτσι για να ολοκληρωθεί το μέιγμα της αποπνικτικότερης ατμόσφαιρας ever encountered. Το λες το "καθομαι σπίτι μου".

3) Βρείτε δροσερά σημεία στην πόλη για να πηγαίνετε το βράδυ. Δεν βοηθάει καθόλου στο να αντιμετωπίσετε την πρωινή ζέστη, αλλά θα σας αναζωογονήσει και θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε στην Αθήνα ΟΛΟ το καλοκαίρι. Δροσερά σημεία είναι ότι κυκλοφορεί βορειότερα από του Παπάγου, ότι υπάρχει σε βουνό και ότι υπάρχει σε ταράτσα που δεν έχει πολύ κόσμο (η Πανόρμου μόλις έφαγε Χ), θα κάνω σχετικό άρθρο μετά από επισταμένη έρευνα.

4) Αποκτήστε σχέση πάθους με το νερό. Κάντε τουλάχιστον 2 δροσιστικά ντους την ημέρα και πιέιτε νερό σχεδόν ψυχαναγκαστικά. Πάνω από 2,5 λίτρα την ημέρα. Εκτός από το ότι σας βοηθάει να μην αφυδατωθείτε, σας βοηθάει να μην ζεσταίνεστε τόσο και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη (τα νερά και η άμμος στις παραλίες της Αττικής ΔΕΝ είναι όσο καθαρά όσο θα θέλαμε deal with it).

5) Δώστε τέλος στις λευκές νύχτες. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του καλοκαιριού. Αγοράστε άρωμα λεβάντα, ψεκάστε 1 φορα το μαξιλάρι σας, γυρίστε το από την άλλη πλευρά και κοιμηθείτε. Βοηθάει ΤΟΣΟ πολύ να σας πάρει ο ύπνος ακόμα και με την ελεεινή ζέστη και νομίζω πως διώχνει και τα κουνούπια. (ή γι αυτό είναι υπέυθυνος ο βασιλικός που έχει κοτσάρει η μάνα μου μπροστά στο παράθυρο, δοκιμάστε τα και τα 2 να είστε σίγουροι).

Αυταααααααά. Θα επανέλθω με τα δροσερότερα σημεία της πόλης και με συνταγές για τις μεγάλες ζέστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου