Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Colibri vs Mystic pizza

Η αντιπαραβολή των δύο αλυσίδων γίνεται απλά γτ εμένα μου σβούριξε ότι μοιάζουν σαν ύφος οι χώροι τους και για κανέναν άλλο λόγο. Βασικά το κοινό τους είναι ότι οι υπόλοιποι γκουρμεδιάρηδες φίλοι σου πίνουν νερό στο όνομα τους και εσύ μόλις πας και τα βρίσκεις λες "μπαααααααααα" αλλά αποδεικνέται ότι έχουν δίκιο μόλις δοκιμάσεις το φαγητό τους.

Mystic Pizza: Αγαπημένη. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται για τις πίτσες αλλά και για τα ζυμαρικά έχει μέσα και άλευρο προερχόμενο από κάναβη. Και μπορεί εμείς να γελάμε και να την λέμε χασισόπιτσα, η αλήθεια είναι όμως ότι ΟΧΙ, δεν σε βαράει κατακούτελα, ΟΧΙ δεν είναι παράνομη και ΟΧΙ δεν βρωμοκοπάει όπως οι μπάφοι στις indie συναυλίες. Αντιθέτως, επειδή χρησιμοποιείται μέιγμα αλεύρων και όχι ένα συγκεκριμένο είδος και μόνο, η γευση και της ζύμης και των ζυμαρικών γίνεται πολυεπίπεδη, πιο νόστιμη, σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρουσα και πολύ πιο θρεπτική. Personal favorite η μεξικάνικη με το κοτόπουλο και το ΠΟΛΥ ταμπάσκο, ενώ από τα ζυμαρικά πάιρνω αυτά με την κάππαρη (χωρίς την κάππαρη) και φεύγω πάντα πολύ πολύ ευτυχισμένη. Οι πρώτες ύλες τους είναι προσεγμένες -αν όχι βιολογικές, το σερβις είναι λίγο της υπομονής αλλά τουλάχιστον χαμογελάνε εγκάρδια, οι μερίδες μεγάλες και τα λόγια μικρά. Να πάτε!!! Έχει 3 καταστήματα, στα Εξάρχεια (Μπενάκη 76), στο Χολαργό (Σαρανταπόρου και Μεσογείων) και στο Κουκάκι (Γ.Ολυμπίου και Βείκου). Κάνει και delivery, αλλά μην πείτε στην γιαγιά σας τι έχει μέσα πριν την δοκιμάσει, γτ σας βλέπω στο αυτόφωρο (και δεν εννοώ το πατσατζίδικο).

Colibri: Μια μικρή συμβουλή που την έχω νιώσει στην γούνα μου. Αμα θέλετε να κάτσετε χειμώνα εκεί πηγαίντε από νωρίς, γτ δεν έχει και τα άπειρα τραπέζια και ή θα καταλήξετε στο δίπλα μαγαζί ή θα τα πάρετε takeaway και θα καταλήξετε σπίτι σας. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια έξω όποτε βρίσκεις να κάτσεις πιο ευκολα. Κατά τα άλλα αυτό το μαγαζί μου το διαφημίζουν άπαντες τον τελευταίο χρόνο για την pizza και το burger του, αλλά κατάφερα να πάω πριν κάνα 15θήμερο. Και επειδή είχα λυσσάξει όλο το χρόνο πήρα και pizza και burger. Εγώ πήγα στο Μετς (Αναπαυσεως 9) που ήταν και το πρώτο που άνοιξε (και το πιο μικρό), ενώ υπάρχουν μαγαζιά και στα Πετράλωνα (Καλιρρόης 166) και στο Παγκρατι (Εμπεδοκλέους 9-13). Η λογική τους βασίζεται σε μια αρχή την οποία εκτιμώ πάρα πολύ, την υγειινή και πιο νόστιμη εκδοχή πιάτων που παραδοσιακά θεωρούνται junk food. Και η πίτσα και το burger ειναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χειροποίητα, οι τιμές τους είναι λογικότατες (για να μην πω φθηνές γτ δεν με βλέπςω να ξαναβρίσκω να κάτσω) και το σέρβις χαλαρό αλλά αποτελεσματικό. Ερωτεύτηκα το chicken curry burger ενώ ή πίτσα είναι στο top 10 όσων έχω φάει. Είναι οι μοναδικοί που έχω συναντήσει στην Ελλάδα να βάζουν φρέσκια ρόκα στην πίτσα, κάτι το οποίο την "δροσίζει" τόσο πολύ...Κι επειδή έχω πρόβλημα με την ζέστη (δεν τρώω όσο θα ήθελα όταν ζεσταίνομαι) τις πολύ ζεστές βραδιές με βλέπω να τις περνάω εκεί και να ζητάω κι εξτρα ρόκα. Ενώ λοιπόν το φαγητό τους είναι νόστιμο, δεν τρέεεεεεχουν τα λάδια, δεν λυσσάς από το αλάτι και δεν μπουχτίζεις από το λίπος. Οι πρώτες ύλες τους είναι φρέσκιες, τα φαγητά τους ψημμένα σωστά και οι μερίδες τους χορταστικές. Κάνει και delivery, αλλά μόνο σε πολύ κοντινές αποστάσεις, οπότε ρωτήστε αν έρχονται σπίτι σας πριν σας πάρει η χαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου