Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

Και τώρα που ήμαστε και με την βούλα οι παρακατιανοι ζητιάνοι της Ευρώπης και ησυχάσαμε, μπορούμε σας παρακαλώ να αποβάλλουμε την μεγαλομανία που έχουμε λυσσάξει να συντηρούμε από το 80 που φάγαμε αλόγιστα τα πρώτα δανεικά λεφτα του έθνους???Ευχαριστώωωωωωωωω!!!!!!Άκουγα κάπου τον Κραουνάκη να λέει πως πραγματικά χαίρεται που μας έπιασε η κρίση. Δεν θα πω ότι χαίρομαι κιόλας but I see his point. Όταν το χρήμα δεν ρέει σε αφθονία αναγκάζεσαι να ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ. Οπότε αναγκαστικά θα επιβιώσουν (επιχειρηματικά τουλάχιστον) αυτοί που αξίζουν. Οι αλλοι ας πάνε στην μαμά τους κι ας φάνε γιουβαρλάκια, ας γίνουν αγρότες, παπάδες, ό,τι τους φωτίσει αρκει να κανουν ΚΑΛΑ και ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αυτό που θα κάνουν μετά. Γιατί δεν ξέρω αν σας το πανε, τα αεριτζίδικα λεφτα είναι ΚΟΜΜΕΝΑ. Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ιδεατή. Αλλά, όπως σε κάθε γεγονός που συμβαίνει σε αυτόν τον ρημάδι πλανήτη έχει και την θετική της πλευρά. Πάσχισα να την βρω είναι η αλήθεια, αλλά με καμάρι σας παραθέτω 10 θετικές πλευρές της κατάντιας μας (ναι, ειρωνεύωμαι).

1) Η αναβίωση της μοδίστρας: Τις αγαπώ. Ήταν και η μαμά μου μια, στα νιάτα της. Γι αυτό ήταν η πιο καλοντυμένη στην ομολογουμένως λαική συνοικία που έμενε. Πέρα από την πλάκα όμως, τι κάνεις όταν θες ένα καλό φόρεμα, από καλό ύφασμα, ραμμένο τέλεια και δεν θες (ή δεν μπορείς) να δώσεις ένα σκασμό λεφτά??? Παίρνεις 1 ωραιότατη φωτογραφία από το φόρεμα που θες, πας σε μια πολύ συθμπαθητική κυριούλα (αν είσαι καπάτσα και ξέρεις από ποιότητες πας στην Αθηναϊδος και αγοράζεις και το ύφασμα) και στο ράβει στα μέτρα σου. Έγω το κάνω αυτό τα τελευταία 2 χρόνια γτ θέλω πράγματα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αφού λύσσαξα να κάνω βόλτες στα μαγαζιά, το πήρα απόφαση, αγόρασα 2 μέτρα καλό μετάξι, εξήγησα στην γυναίκα πως ήθελα την φούστα μου, μου την έφτιαξε και ησύχασα. Την πλήρωσα και το 1/3 την τιμής που θα την έβρισκα οπουδήποτε αλλού και ησύχασε και η τσέπη μου. Next mission, πράσινο βελούδινο σακάκι.

2) Οι πραγματικές γεύσεις. Μόλις άνοιξε ένα μαγαζάκι στο Γκάζι που φτιάχνει καραμέλες, χειροποίητες, παρουσία πελάτου. Σκίζει και πολύ καλά κάνει. Γιατί ξέρεις τι αγοράζεις, νερό ζάχαρη και βρώσμο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ούτε συντηρητικά, ούτε περίεργες χρωστικές. Δίνεις 1 ευρώ παραπάνω και ξέρεις ότι το παιδάκι σου δεν θα βγάλει ουρά. Το ίδιο φαντάζομαι ότι θα γίνει μόλις αποφασίσει η οποιαδήποτε γιαγιά να φτιάχνει πίτες μπροστά στην βιτρίνα του οποιουδήποτε τυροπιτάδικου ή αποφασίσει να πουλάει χειροποίητο φρέσκο φύλλο στον μπακάλη τη γειτονιάς. Επίσης θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε μπεσαμέλ από το κουτάκι, πουρέ από το κουτάκι, λουκουμάδες από το κουτάκι και ΣΚ@Τ@ από το κουτάκι γιατί θα είναι ακριβά. Τώρα πια χρόνο θα έχουμε, λεφτά δεν θα έχουμε. ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

3) Θα εξαφανιστούν από προσώπου γης όλοι οι τραγουδιστές που εμπίπτουν στην κατηγορία "από φωνή κορμάρα". Θυμάσαι τις εποχές που πήγαινες στην Μπεζαντάκου και της τα ακούμπαγες για να γελάσεις???Δες λοιπόν τι βίλα έχτισε η Μπεζαντάκου και μεινε στο δυάρι στα Πατήσια ηλίθιε!! Παλιά, για να γίνεις τραγουδιστής ή ηθοποιός έπρεπε να ξεπεράσεις την κοινωνική κατακραυγή που ακολουθούσε το επάγγελμα. Γι αυτό το έκανες μόνο αν το ήθελες πολυ ΚΑΙ είχες και ταλέντο. Ε, τώρα που δεν έχει κοινωνική κατακραυγή αλλά δεν έχει ούτε λεφτα κάτι τέτοιο θα γίνει και πάλι ευτυχώς για τα αυτάκια μου!!!!

4) Ευγένεια και άμεση εξυπηρέτηση στο Δημόσιο: Τώρα??Που θα αρθεί η μονιμότητα??Ε ρε γλέντια!!!Ας τολμήσουν αν μην σε εξυπηρετήσουν αμα θέλουν. Φόρμα καταγγελίας, επίδοση στον ανώτερο και χαίρετε!!!Πόσες καταγγελίες θα αγνοήσει??ε??ΠΟΣΕΣ???Εχω να δω χαμόγελα και αβρότητες στην Εφορία!!!Έχετε να δείτε άμεση εξυπηρέτηση στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΙΚΑ και σε όποιον άλλο οργανισμό συστάθηκε με θεμέλιο λίθο την ταλαιπωρία σας!!!Αμα σας τσαμπουκαλευτούν ρωτήστε απλά και μειλίχια "το ονοματάκι σας??"

5) Θα μείνει κάνα δεντράκι όρθιο σε Πεντέλη, Υμμητο και ό,τι άλλο υπάρχει στα περίχωρα των Αθηνών. Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια πια, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να εγκαταλέιψεις το όνειρο του πανάκριβου σπιτιου στα προάστεια, που θα σου έτρωγε τα 3/4 του μισθου για τα επόμενα 125 χρόνια και να κάτσες στα αυγά σου στην γραφική Κυψέλη, που είναι και κοντά στα θέατρα. Οι εργολάβοι θα σταματήσουν να χτίζουν όπου να ναι γτ το χρήμα δεν ρέει, οπότε θα σταματήσουν να καίγονται και τα δεντράκια γυρω γυρω. Εγώ χαίρομαι!!!

6) Θα σταματήσω να βλέπω ξυλόκοτες και καράβλαχους να μου μοστράρουν το τελευταίο τους πανάκριβο ρολόι/τσαντάκι/κινητό/αμάξι/ρούχο. Έχουμε κρίση κουκλίτσα μου, θα φοράς και τα περσυνά σου ρούχα, δεν θα είναι καινούργια, αλλά θα έχουν προσωπικότητα. Μουχαχαχαχαχαχα!!!

7) Όποιος δεν θέλει να σπουδάσει, ΔΕΝ θα σπουδάζει. Είχα βαρεθεί στα διάφορα σχολεία από τα οποία πέρασα να βλέπω παιδάκια τα οποία ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ σε αυτήν την κωλοζωή. Δεν ήταν ούτε χαζά, ούτε άχρηστα, απλά δεν τους άρεσε. Επειδή η μαμα τους έιχε μια λίγο διαφορετική άποψη βέβαια, το μαρτύριο τους επεκτεινόταν και στο σπίτι με 100 ακριβωπληρωμένα ιδιαίτερα, με τους καυγάδες την ώρα του μηχανογραφικου (μην βάλεις ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, βάλε θεολογία, την ίδια βάση έχουν αλλά το άλλο είναι πανεπιστήμιο) και μετά με μια φοβερή καριέρα ανέργου. Θέλει το παιδι σου να γίνει υδραυλικός μαντάμ, ΤΩΡΑ θα γίνει μοιραία. Γιατί ούτε λεφτά σου περισσεύουν για ιδιαίτερα, ούτε αυτό θα διαβάσει μόνο του. Μην ανησυχείς, περισσότερα θα κονομάει. Και το πτυχίο θα ξαναπάρει την αίγλη που του αξίζει.

8) Θα ξελυσσάξουν τα κομματόσκυλα στις σχολές. Εξηγούμαι. Αν μπεις σε οποιαδήποτε σχολή, έστς και για να ρωτήσεις που είναι η ρημάδα η τουαλέτα θα πέσουν επάνω σου να σε φάνε τουλάχιστον ένα τσογλάνι από κάθε παράταξη. Φυσικά και δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Έχουν όνειρο να γίνουν μελλοντικοί Τσίπρες, Αντωνίου ή Νατάσσα Παζαίτη. Ή ακόμα πιο πεζά θέλουν να τους περνάνε αβλεπί οι φιλικά προσκείμενοι στην παράταξη καθηγητές. Ζητάνε το κινητό σου και σου τα κανουν ΝΑ. Για τους χορούς/φεστιβαλ που διοργανώνουν (οπότε και θα τα μαγκώσουν απο τα εισητήρια της εισόδου), για τις φοιτιτικές εκλογές, για να γραφτείς στην ρημαδοπαράταξη, για τα ΠΑΝΤΑ. Τώρα που όλα αυτά αποτελούν όνειρο θερινή νυκτός, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δούμε άδειο διάδρομο στα πανεπιστήμια.

9) Θα αναβιώσουν και θα επανεφευρεθούν ξεχασμένες "τέχνες". Με πρώτη από όλες το πλέξιμο. Θες κασκολ??Θα το φτίαξεις μόνος σου!!!Θες μελομακάρονα??Το αυτό!!!Θες κεντημένο μονόγραμμα στις πετσέτες σου??Ώρα να μάθεις τι είναι το DMC!!!Έλα, μην κατσουφιάζεις, θα σ'αρέσει!!!!

10) Θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αλόγιστα χημικά σκευάσματα. Τέρμα το Ajax, νερό και εφημερίδα, τέρμα το viakal, θα χρησιμοποιείτε λεμόνι για τα άλατα!!!Αντί για παρκετίνη φυσικό κερι, αντί για την πανάκριβη κρέμα ημέρας, βιταμίνη Ε, αντί για μάσκα μαλλιών ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια!!!Είναι και φθηνότερα και καλύτερα!!!Και οικολογικά!!!

Άσχετο, αλλά αν δεν το πω θα σκάσω: Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα ΖΩΑ που έκαψαν το Αττικόν. Γι αυτό παρέμεινε στην ίδια θέση πάνω από 100 χρόνια, περίμενε να το κάψετε εσείς. Το επόμενο κτήριο που θα καεί εύχομαι να είναι το πατρικό σας!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Με κέρδισε η ατάκα για την γραφική Κυψέλη που ΄ναι και κοντά τα θέατρα, το point 6 φαντασιώνομαι να το λέω και για το 8 θύμισε μου να σου δώσω private info να ψοφήσεις στα γέλια. Το "Αττικόν" κ μένα με πόνεσε και πέρασα απ' έξω σήμερα αλλά αν δε με γελάσαν τα μάτια μου και τη μαμά μου τα αυτιά της μέσα έχει μείνει άθικτο.. πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή