Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The Cocooning Winter

Ειδικά μετά την ΔΕΘ (και τον φόρο ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κακό χρόνο να χουν χρυσό το έχουμε πληρώσει το σπίτι, στα διάλα) η γκρίνια για την οικονομική μας κατάσταση έχει γίνει εντονότερη και έχει επηρρεάσει ακόμα και όσους συνέχιζαν απτόητοι να αγνοούν το καράβι που βυθίζεται. Από την προηγούμενη Τρίτη λοιπόν τα σχέδια όλων των φίλων μου για τον χειμώνα περιλαμβάνουν:
1) Επιδρομές σε second hand bookstores
2) Καφέδες στα "καφέ του ανέργου" δλδ σε decent μαγαζιά με τιμές value for money (θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο αναλυτικά)
3) Κρασοκατανύξεις σε σπίτια
4) Αγορές παζλ, επιτραπέζιων και παιχνιδομηχανών για χαλαρό λιώσιμο στο σπίτι με φίλους
5) Εκδρομές σε χειμερινούς προορισμούς όπου έχουν σπίτια φίλοι
6) Επιδρομές σε meet Market και bazaars
7) Barter system payments. Αφου έτσι κι αλλιώς όλα τα λεφτά θα στα τρώει το κράτος με το που θα στα δίνει, κοστολογείς τις υπηρεσίες σου, ο άλλος τις δικές του και πληρώνεις π.χ. ένα φόρεμα με 3 μεγάλα βάζα μαρμελάδα
8) Αναταλλαγές βιβλίων, ρούχων, απόψεων
9) Σχέδια για άμεση μετανάστευση.
Παρόλο που μου το πλασάρουν καλά για να μην με στεναχωρήσουν και παρόλο που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα προοπτική (σίγουρα προτιμότερη από το να τραβιέσαι για ποτό σαββατιάτικα μέσα σε όλα τα καγκούρια που έχουν κατακλύσει εσχάτως το Γκάζι) η εσωστρέφεια δεν μου πάει και πάρα πολύ. Θέλω να βλέπω καινούργιο κόσμο. Θέλω να πηγαίνω κάπου που θα μου φτιάξει άλλος το ποτό μου, άλλος το φαγητό μου και άλλος θα πλύνει πιάτα και θα σφουγγαρίσει μετά. Επίσης αν κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας, δεν αγοράζουμε τίποτα και περνάμε τον χρόνο μας μπροστά σε ένα pc, ένα παράθυρο με την ίδια θέα και με τους ίδιους ανθρώπους ξανά και ξάνα απλά θα λαλήσουμε. Η γοητεία του καινούργιου δεν θα φύγει ποτέ και η retro αίσθηση του vintage δεν θα την αντικαταστήσει, όση εφευρετικότητα κι αν επιδείξουμε. Ασε που το χρήμα πρέπει να κινείται, αλλιώς πάμε χαμμένοι. Έχω να προτείνω λοιπόν κάτι που ο Έλληνας είχε ξεχάσει τα τελευταία 20 και βάλε χρόνια. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Βγαίνεις, αλλά προσέχεις που πας (ναι, το άρθρο value for money θα περιλαμβάνει τα πάντα από εξόδους), αγοράζεις καινούργια ρούχα, αλλά επενδύεις σε πολυμορφικά κομμάτια ή σε τελείως classic outfits, βγαίνεις για περπάτημα/ποδηλατάδα/πικ νικ (αυτό θα γίνει μεγάλο trend από την άνοιξη, το νιώθω) και κυρίως ΨΑΧΝΕΙΣ. Με την ίδια τιμή που έχει ένα φόρεμα στο ZARA υπάρχουν φορέματα καινούργιων σχεδιαστών τα οποία είναι προτότυπα, χειροποίητα και μοναδικά. Απλά πρέπει να τα ανακαλύψετε. Με λιγότερο από 100 ευρώ υπάρχουν υπέροχες δερμάτινες μπαλαρίνες που είναι άνετες, κλασσικές και θα κρατήσουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Όλοι οι φούρνοι πουλάνε το ψωμί στην ίδια τιμή αλλά κάποιοι το κάνουν καλύτερα. Προτίμησε να ενισχύσεις αυτούς. Αγόρασε προιόντα μικρών παραγωγών από delicatessen και όχι από το supermarket, έστω κι αν είναι ακριβότερα (που δεν είναι) η γεύση είναι πραγματική και σε αποζημιώνει. Η κρίση δεν πρέπει να είναι εδωστρέφεια, αλλά στροφή στην αλήθεια γιατί πολύ απλά τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε μπουχτίσει από φούμαρα, πανάκριβες τσάντες και ρολόγια αγορασμένα με υπερχρεωμένες πιστωτικές, πλαστικές γκόμενες και porshe, μουράτα club και μπουζούκια στα οποία δεν διασκεδάζεις ποτέ (btw, όταν χρεωκοπήσουν αυτά τα μεγάλα θορυβώδη club, καβατζώστε μου έναν πολυέλαιο με swarovski). Καλού κακού αγοράστε και μια άνετη κουβερτούλα, ένα καλό χύμα τσάι και ένα καλό βιβλίο, θα σας χρειαστούν στις δύσκολες οικονομικά μέρες του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου