Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αθηνάς: Οι παράδρομοι της εξειδίκευσης

Η Αθηνάς συνδέει το Μοναστηράκι με την Ομόνοια. Πια έχει καταντήσει η γέφυρα 2 κόσμων. Αλλά το πρωί, μέχρι ενός σημείου και το βράδυ είναι ο παράδεισος όποιο ψάχνει τις μεγαλύτερες κουλαμάρες της πόλης.
Ευριπίδου: Το πρωί, όχι το βράδυ. Ο δρόμος που επιβεβαιώνει το ανατολίτικο κομμάτι των ριζών μας. Μπαχαράδικα παντού, μπακάλικα παλαιάς κοπής από όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς μεταξύ άλλων και αυθεντικό βούτυρο. Αγοράστε μπαχαρικά από το Ελιξίριον, υλικά για μπάρες δημητριακών από το Μπαχάρ (μεγάλη πέραση έχουν τα corn flakes του), βότανα και αφεψήματα απο το μαγαζάκι της γωνίας Ευριπίδου και Αθηνάς, από την πλευρά του Δημαρχείου και βούτυρο από το μπακάλικο στην αντιδιαμετρική γωνία.
Παλλάδος: Από εδώ αρχίζει ο παράδεισος του τρελαμένου. Μεγάλο hit της οδού τα γυάλινα βάζα για μαρμελάδες. Σε διάφορα μεγέθη και σε πραγματικά καλές τιμές. Εχω δει νύφες να αγοράζουν μπουκαλάκια για την διακόσμηση της δεξίωσης μετά το μυστήριο, αμέτρητες 6άδες ποτήρτια να φεύγουν για εστιατόρια και τους πιο φτηνούς μύλους πιπεριών σε λιανική μετα τα ΙΚΕΑ.
Καΐρη: Η στοά πίσω από την πλατεία που μονίμως περνάει απαρατήρητη. Η χαρά των ειδών συσκευασίας. Πουγκάκια από οργάντζα, χαρτια περιτυλίγματος, χαρτινα τσαντάκια, ψαγμένα τζατζαλάκια για να φτιάξετε κοσμήματα σας περιμένουν απλά να τα ανακαλύψετε. Πρίν μεπέιτε κοιτάξτε δεξιά και στο βάθος του δρόμου θα ανακαλύψετε ένα από τα λίγα αυθεντικά πιλοποιία που σώζονται ακόμα.
Κρεαταγορά: Μην με ρωτήσετε τι θα αγοράσετε απο εκεί, δεν θα το αντέξω, εσείς πάλι αν αντέξετε την μυρωδιά θα αγοράσετε πολύ καλό κρέας σε καλές τιμές, κάποια στιγμή θα βρείτε έναν χασάπη που σας εμπνέει και τον εμπιστευεστε και θα γλιτώνετε και την βαβούρα.
Αρμοδίου: Φραγκοστάφυλλα!!!!στο Wars I Sava ή κάτι τέτοιο εν πάσει περιπτώσει. Θα απογειώσουν τα smoothies και τις φρουτοσαλάτες σας και μάλλον στο μαγαζί θα βρείτε κι άλλα πράγματα τα οποία θα σας εμπνεύσουν. Ειδικά αν ανήκετε στην γενιά που μεγάλωσε με το trend του fusion πάνω από το κεφάλι της.
Αριστογείτονος: Η απόδειξη ότι όποιος ονόμασε τους δρόμους είχε και χιούμορ και γνώσεις. Ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτονας ήταν εραστές και τώρα είναι δρόμοι παράλληλοι διπλα δίπλα στο κέντρο. Δυστυχώς εκτόσ από ένα μαγαζι με λιβάνια δεν έχω ανακαλύπσει κάτι ενδιαφέρον εκεί...ακόμα!!!
Βύσσης: Είδη κιγκελαρίας. Τα πάντα από πόμολα μέχρι κατασκευές. Α και το μαγαζί με τα πιο τέλεια είδη μπάνιου. Προσοχή στα πεζοδρόμια, εχω φάει τα μούτρα μου αρκετές φορές και δεν μου άρεσε.
Trova και 6 D.O.G.S.: Το ένα hipster spot, το άλλο μάζευε τις καλύτερες live μπάντες πρίν γίνουν οι καλύτερες live μπάντες. Παρά το γεγονός ότι το ένα δεν είναι ακριβώς κάθετα στην Αθηνάς και τα δύο μεταξύ τους δεν έχουν και πολυ μεγάλη σχέση, έχουν δώσει πνοή ζωής στα στενάκια στα οποία βρίσκονται. ΠΡΕΠΕΙ να ανακαλύψετε εσωτερική αυλή του 6 D.O.G.S. και ΠΡΕΠΕΙ να φυγετε έστω και μία φορά από την Trova χαράματα για να νιώσετε στον δρόμο προς το μετρό (μοναστηράκι, δεν θέλω μαλακίες) την αντίφαση της χαράς με την ατόφια παρακμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου