Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

3. Σουφλέ με μανιτάρια και κοτόπουλο

Υλικά
  • 16 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 300 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες καπνιστό κοτόπουλο ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • μείγμα βοτάνων Προβηγκίας
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με τα μανιτάρια σε φέτες. Προσθέτουμε το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα , σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε κρέμα γάλακτος (την μισή περίπου), το μέιγμα βοτάνων Προβηγκίας, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά. Σε πυρεξ στρώνουμε ψωμί του τοστ μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και καλύποτυμε με ψωμί του τοστ, το οποιο πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να ρίξουμε αρκετό εκεί που εφάπτεται το ψωμί με το πυρεξ. Ψήνουμε στουσ 220 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου