Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο με whiskey και δαμάσκηνα

Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι σε φετάκια
  • 5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1/2 φλιτζάνι whiskey
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
  • λιγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι και 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Όταν τα κρεμμύδια μαραθούν σβήνουμε με το whiskey. Πρίν προλάβει να εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 20-25 λεπτά, αφαιρούμε το κοτόπουλο, δένουμε την σάτσα με το μέλι και σερβίρουμε με ρύζι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε περνάμε την σάλτσα και τα δαμάσκηνα από το multi για να γίνουν ευπαρουσίαστη σος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου