Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Οι συμβουλές του γκαντέμη

Εκτός από την απεριόριστη όρεξη μου για φαγητό και για οποιουδήποτε είδους αγορές, το τρίτο χαρακτηριστικό μου που κάνει τους φίλους μου να γελάνε (και να ανησυχούν ενίοτε) είναι η γκαντεμιά μου. Πάντα εμένα χέζουν τα περιστέρια, μου έχουν ανοίξει 3 φορές το αμάξι, με πετυχαίνει στο διάβα του τουλάχιστον ένας ανώμαλος τον μήνα, με έχουν βουτήξει από το λαιμό, ΠΟΤΕ δεν γυρίζει να με κοιτάξει το μοναδικό ενδιαφέρον γκομενάκι στην γωνία του μπαρ αλλά μου την πέφτουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι. Πήρα λοιπόν απόφαση ότι ο μοναδικός νόμος που δεν έχει καμια εξαίρεση ειναι ο Νόμος του Μέρφι (κι αυτός, μια μαλακία είπε και ήταν ολόσωστη). Για να μην τρελαθώ λοιπόν ακολούθησα το βαθυστόχαστο αμερικάνικο ρητό "When life gives you lemons make lemonade", κότσαρα και μια πέτρα της τύχης επάνω μου και έχω και πορεύομαι. Ιδού μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην παίζεται με την τύχη σας (που έτσι κι αλλιώς δεν σας πολυσυμπαθεί).

1) Ξεκινήστε 15 λεπτά νωρίτερα για να πάτε σε οποιοδήποτε ραντεβού. Εννοείται ότι θα φτάσετε νωρίτερα από όλους γι αυτό πάρτε μαζί σας κι ένα περιοδικό/βιβλίο και αράξτε σε μια γωνίτσα να τους περιμένετε.

2) Βάλτε συναγερμούς παντου. Σπίτι, δουλειά, γραφείο, ακόμα και συρτάρι που βάζετε την τυρόπιτα πρέπει να βγάζουν εκκωφαντικούς ήχους όταν κάποιος πάει να τα παραβιάσει. Γιατί θα πάει. Μη ρωτάτε γιατί, γιατί είστε γκαντέμης.

3) Μην κουβαλάτε τα χαρτιά σας μαζι αλλά επικυρωμένα αντιγραφά τους. Τα πρωτότυπα πρέπει να είναι κλειδωμένα σε ένα συρτάρι και να θυμάστε που έχετε βάλει το κλειδί. Η απώλεια εγγράφων επιφέρει ωραιότατη ταλαιπωρία και ωραιότατη πληρωμή παραβόλων. Δεν θέλετε.

4) Μην φοβάστε τα πάντα. Παράδοξο, αλλά αν το σκεφτείτε καλά παθαίνετε μόνο αυτά που φοβάστε. Η λύση είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη. Μην φοβάστε. Δεν θα κοπείτε στο μάθημα παρόλο που διαβάσατε, αλλά κι αυτό να συμβει τι εγίνε???Δεν θα σας κερατώσει η γκόμενα αν δεν την πρήξετε με την αφόρητη ζήλεια σας, δεν θα χάσετε την δουλειά σας αν την κάνετε καλά και δεν θα αρρωστήσετε αν είστε ήρεμοι και δεν έχετε αγχος. Εν ολίγοις, τα μισά από όσα παθαίνουμε ασυνείδητα τα προκαλούμε κιόλας. Σταματήστε το. ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ!!!

5) Έχετε τα απαραίτητα εφόδια μαζί σας για να αντιμετωπίσετε την όποια αναποδιά. Πάντα να κουβαλάτε έξτρα λεφτά (όχι πολλά). αμμωνία αν σας τσιμπάνε τα κουνούπια, maalox αν βαρυστομαχιάζετε κ.ο.κ. Θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και η γκαντεμιά που μισεί τους προετοιμασμένους δεν θα χτυπήσει εύκολα.

6) Αναπτύξτε την ψυχραιμία σας. Κάντε από πρίν ένα σχέδιο δράσης για το τι θα κάνετε αν σας συμβεί κάτι σοβαρό π.χ. αν είστε υποτασικός και μπείτε με πολύ ζέστη στο μετρο, ενημερώστε τον διπλανό σας για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που του πείτε ότι ζαλίζεστε. Κι αν γίνει τελικά ό,τι φοβάστε, αντιδράστε ψύχραιμα και λογικά ώστε να το "μαζέψετε". Οι απώλειες θα είναι λιγότερες και τα νευρα σας πιο ήρεμα.

7) Γελάστε με οτιδήποτε κι αν σας συμβεί. Ότι και να είναι, όσο πίσω και να σας πάει, πάει, έγινε. Αν αρχίσετε και βρίζετε την τύχη σας το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χαλάσετε και άλλο την διάθεση σας, την διάθεση των γύρω σας και να επιφέρετε μεγαλύτερη γκαντεμιά πάνω σας. Βρείτε λύση άμεσα και μετά ξεφτιλίστε το γεγονός μέχρι εκεί που δεν πάει. Έγινε που έγινε, γιατί να μην είναι μια αφορμή για γέλια??

8) Μην αφήνετε ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες. Δεν θα σας περιμένουν εκεί και αύριο, ευχαριστείστε τον Θεό που βρέθηκαν μπροστά σας σήμερα. Πιο τυχεροι άνθρωποι από εσάς έχουν την δυνατότητα να το επεξεργαστούν 1-2 βδομάδες, εσείς 1-2 δευτερόλεπτα. Ορμήξτε και ό,τι γίνει.

9) Όταν πάτε ταξίδι νομοτελειακά κάτι θα ξεχάσετε, έχετε τον νου σας κι εξτρα λεφτά ώστε όταν το θυμηθείτε να πάτε στα duty free του αεροδρομίου ή στο μαγαζάκι του πλοίου και αγοράστε το. Θα το πάρετε που θα το πάρετε διπλό, να μηντο πληρώσετε χρυσάφι. Επίσης μην φοράτε ΤΙΠΟΤΑ μεταλλικό όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο γιατί θα χτυπήσε με βεβαιότητα, θα σας κάνουν σωματικό έλεγχο και θα σας υποχρεώσουν να το βγάλετε και να ξαναπεράσετε. Και αν είναι το ρολόι σας πάει στο καλό, εμένα ήταν τα τρουκς από τις μπότες μου και δεν χάρηκα που πάτησα τα ποδαράκια μου στο κρύο πάτωμα του αερολιμένα της Φρανκφούρτης Δεκέμβρη μήνα. Αν πέσετε σε απεργίες αλλάξτε ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης αναλόγως όσο προλαβαίνετε. Μην χάσετε και την άδεια σας περιμένοντας σε κάποιον οποιοδήποτε είδους λιμένα. Κρίμα είναι!!!

10) Μην προκαλείται την τύχη σας. Ο σκουντούφλης άνθρωπος δεν θα παέι σε ιστιοπλοικό γιατί θα πέσει μεσοπέλαγα. Η μικροβιοφοβική καλό είναι να μην μείνει ποτέ σε camping γιατι standard θα αρρωστήσει. Επίσης μην περνάτε κάτω από τα σύρματα της ΔΕΗ (περιστέρια), κρύβετε τα κινητά σας όποτε σας πλησιάζουν πλανόδιοι (ακόμα κι αν έχετε το Nokia 3210 μέχρι σήμερα) και κοιτάτε πάντα κάτω.

1 σχόλιο:

  1. Γελάστε με οτιδήποτε κι αν σας συμβεί. Ότι και να είναι, όσο πίσω και να σας πάει, πάει, έγινε.

    Εν ολίγοις, τα μισά από όσα παθαίνουμε ασυνείδητα τα προκαλούμε κιόλας.

    Πόσο ισχύουν αυτα τα δυο.... πραγματικά όμως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή