Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Θερινά και παλιές ταινίες

Μπορεί το retro να έχει γίνει τάση τώρα τελευταία (κυρίως λόγω κρίσης γτ σε αυτή την χώρα όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια) αλλά για μένα καλοκαίρι ΚΥΡΙΩΣ στην πόλη σήμαινε πάντα θερινό, παλιά ταινία σε επανέκδοση και πίτσα ή γρανίτα φράουλα. Τις παλιές ταινίες που πρέπει να δείτε σε θερινό φυσικά και δεν θα σας τις προτείνω εγώ γτ εμένα μου αρέσουν ταινίες για διάφορους λόγους οι οποίοι είναι παντελώς αδιάφοροι στο ευρύ κοινό. Εν ολίγοις αν βασιστείτε πάνω μου καήκατε. Πίτσα και γρανίτα φράουλα μεγάλα παιδιά είστε πηγαίνετε στην καντίνα και πάρτε την μόνοι σας. Όσο για το αβαντάζ του θερινού έναντι στο κανονικό σινεμα, το έχω διατυπώσει πολλάκις. Άμα η ταινία σου βγει μάπα μπορείς πάντα να χαζέψεις τα αστέρια, να μετρήσεις τα φώτα από τις γύρω πολυκατοικίες ή αν είσαι με το έτερον ήμισυ να χαμουρευτείς και οι γύρω να σε λένε ρομαντικό και όχι λυσσασμένο. Τα 10 καλύτερα θερινά θα σας προτείνω λοιπόν, πάρτε μαζί σας ζακετούλα ή ακόμα καλύτερα κουβερτούλα γτ έναν ψόφο όσο να πεις τον πιάνει το βράδυ στους ανοιχτους χώρους και ζήστε το καλοκαίρι όπως του αρμόζει, ονειροπολώντας!!!!
1) Εκράν: Το γεγονός και μόνο ότι η οροφή του είναι ανοιγόμενη το κατατάσσει αυτομάτως στην δεκάδα.
2) Άνεσις: Μπροστά ξαπλώστρες, πίσω καναπέδες, γύρω γύρω φυτά και το μπαρ να σερβίρει Domino's pizza και cocktails...Ναι είναι το τελειότερο θερινό στο κέντρο. Είναι και σε ταράτσα όποτε δεν ακούγεται και θόρυβος από τον δρόμο όποτε νομίζεις ότι τηλεμεταφέρθηκες σε νησί, μετά από 3 μοχίτο απλά νομίζεις ότι είσαι στον Παράδεισο.
3) Ελληνίς: Αυτό το σινεμά με έχει ζήσει σε ιστορικές στιγμές. Εχω αρχίσει να μουτζώνω την οθόνη σε έργο του Μπεργκμαν όταν ο σύζυγος έλεγε στην γυναίκα του ότι την παρατάει για μια άλλη κι αυτη όχι μόνο δεν του έφερνε το πιο βαρυ αντικείμενο του πλάνου κατακέφαλα, αλλά του έφτιαχνε και πρωινό για να πάει χορτάτος στην γκομενα. 'Εχω βάλει τα κλάμματα βλέποντας την "Χορωδία". 'Εχω ψοφήσει στο κρύο βλέποντας το zodiac. Τα νευρα μου που έφαγα τόσο κρύο για να μην δω την μούρη του δολοφόνου δεν τα φαντάζεστε. Αντικειμενικά τώρα σερβίρει κι αυτό domino's και τα πιο τέλεια nachos με τυρί. Προτιμήστε το.
4) Αθηναία: Κλασσική αξία θερινού. Εκτός από το ότι είναι στην Χάρητος, οπότε η αποσταση σας από το after είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα, εκτός από το καλό κόσμο που θα δείτε να πηγαίνει εκεί, το hit είναι ένα ζευγάρι 65+ που πετυχαίνω συνήθως. Είναι γλυκύτατοι, αγαπημένοι (κρατιούνται χεράκι χεράκι) και μιλάνε χαμηλόφωνα μόνο όταν πέφτουν οι τιτλοι ή στο διαλειμμα. Οι συζητήσεις τους είναι απόλαυση γτ τις μισές παλιές ταινίες τις έχουν δει μαζί όταν πρωτοβγήκαν στις αίθουσες και διαφωνούν για το σινεμά στο οποίο τις είδαν!!!!
5) Ρια: Είναι στου διαόλου την προγιαγιά. Το που ακριβώς δεν το ξέρω γτ όσες φορές εχω πάει οδηγούσαν άλλοι. Είναι πολύ όμορφο θερινό και τις καθημερινές ψιλοάδειο (νομίζω). Κι αν έπεσα στην εξαίρεση του κανόνα και παρακολουθήσαμε τυχαία prive προβολή ένα έχω να πω: μετά το τσίρκουλο που δημιουργήσαμε στο windmills of your mind πρόπερσι μάλλον θα πληρώνουν κόσμο να πηγαίνει για να μην ξαναμείνει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μια παρέα μόνη της σε όλο το σινεμα.
6) Δεξαμενή: Μπαίνεις βλέπεις παλια ταινία, βγαίνεις βλέπεις την Ακρόπολη και την μισή Αθήνα κυριολεκτικά στα πόδια σου. Και για 2 λεπτά πιστεύεις ότι ζεις στο ομορφότερο μέρος του πλανήτη. Μετά όλο και κάποιος θα περάσει με ένα ηλιθιωδώς ακριβό αμάξι, θα έχει απέξω από το παράθυρο το ηλιθιωδώς ακριβό ρολόι του και θα σου χαμογελάει με μια επαρχιώτικη αυτοπεποίθηση και θα συνειδειτοποιήσεις ότι ζεις στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, αλλά μαζί σου μένουν κι αρκετοί απόγονοι του homo erechthus. Παρακαλείται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να τους μαζέψει πάραυτα.
7) Σινε Θησείο: Αν δεν είσαι ερωτευμένος ή αθεράπευτα ρομαντικός εκεί δεν πατάς. Δεν σε σώζει τίποτα. Απέξω ζευγαράκια, μέσα ζευγαράκια, αριστερά ζευγαράκια, δεξιά ζευγαράκια, θέση να παρκάσεισ 300 μέτρα μακριά τουλάχιστον...Πανέμορφο, αλλά ψήνομαι να πάω την επόμενη φορά που θα έχει ΘΡΙΛΕΡ!!!
8) Αιγλη Ζαππείου: Πολύ γλυκό σινεμά, του οποίου την φινέτσα προσείωνε (γτ έχω να πάω και κάτι χρόνια) το χοιρινό καλαμάκι που έδινε κι έπαιρνε στα τραπέζια, με μπόλικο λεμόνι παακαλώ.
9) Παναθήναια: Κι εκεί που νομίζεις ότι στο κέντρο δεν υπάρχει ούτε μια ήσυχη γωνιά, ανακαλύπτεις τα Παναθήναια τα οποία είναι στημμένα στην συμβολή 2 πεζοδρόμων. Γύρω γύρω ησυχία και παλιά νεοκλασσικά άριστα διατηρημένα. Αγαπημένο θερινό, αγαπημένη γειτονιά, αγαπημένοι θεατές.
10) Ριβιέρα: Θα το ομολογήσω. Το να βλέπεις το Breakfast at Tiffany's στην καρδιά των Εξαρχείων έχει άλλη χάρη. Είναι τόσο αντιφατικά σαδιστικό που προκαλεί κι έντονο νευρικό γέλιο. Είναι το πιο χύμα από όλα, αλλά μην τα θέμε κι όλα δικά μας ε???
+1) αν δεν το πω θα σκάσω, το καλύτερο θερινό όλων των εποχών ήταν στην γειτονιά μου. Το αγαπημένο ΑΜΟΡΕ έκλεισε πρόπερσι όταν ο Χουβαρδας έκλεισε το Θέατρο του Νότου και τώρα στην θέση του υπέρκομψου θερινού είναι ένα supermarket. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω εκεί γυρίστικε το videoclip του "η αγάπη είναι ελέφαντας" του Αντώνη Ρέμου και την Τάνιας Νασσιμπιάν. Μπείτε και απλά διαπιστώστε ότι έχω δίκιο.
Και αφού τα πα και ξαλάφρωσα σας αφήνω μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα γράψω...θα γράψω...ε, κάτι θα βρω!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου