Τρίτη 3 Μαΐου 2011

αυλές και ταράτσες στην Αθήνα

Το καλοκαίρι έφτασε (ελπίζω για να μην του σπάσω τα μούτρα) και το καλοκαίρι στην Αθήνα σίγουρα δεν συγκρίνεται με τα νησιά αλλά δεν είναι και για πέταμα. Τα θερινά σινεμά όπου να ναι ανοίγουν (και όταν ανοίξουν προφανώς και θα κάνω κριτική) και οι ταράτσες και οι δροσερές αυλές μας περιμένουν, να μας φιλοξενήσουν μακριά από τον καυσωνα (που κι αυτός έρχεται). Κι εγώ είμαι εδώ για να σας υποδείξω τις καλύτερες. Φυσικά.
Πανόρμου: Δίνει την ψευδαίσθηση νησιού. Οι ταράτσες από την μια πλευρά σερβίρουν ποτά και από την άλλη πλευρά φαγητό. Από τις μεν ξεχωρίζω -και με διαφορά- το marabu και από άποψη θέας και από άποψη κλίματος του μαγαζιού και εξυπηρέτησης και από τις δε το πολυστάφυλλον (όχι γιατί έχει κανα σούπερ ουάου φαγητό) αλλά γιατί στο σημείο που είναι η ταράτσα του το βαράει καλύτερα ο αέρας και έχει την περισσότερη δροσιά.
Γιάντες: Η ομορφότερη αυλή της Αθήνας. Απλά. Το υπέροχο φαγητό έιναι απλά άλλος ένας λόγος για να πας στο μαγαζί.
Salero: Επίσης πολύ ωράια αυλή που επειδή είναι εσωτερική λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι. Αμα σας φέρουν ψωμάκια μην κάνετε την βλακεία να τα γυρίσετε πίσω. ΤΑ ΣΠΑΝΕ!!!
Όστρια: Καθαρά εξαρχειώτικη ταράτσα. Λίγο χύμα στο κύμα αλλά εμένα μου αρέσει!!!!
Αυλή: το λέει και το όνομα της. Παραδοσιακό φαγητό, καλό από ότι μαθαίνω και παραδοσιακή αυλή. Μόλις το επισκεφθώ θα γράψω κάτι πιο αναλυτικό.
Γκάζι: Λοιπόν. Η πιο απεριόριστη θέα είναι αυτή του Hive. Τα ποτά συμπαθητικά και ο κόσμος σε ανεκτά επίπεδα (δλδ δεν στιμώχνεσαι, μην παρεξηγηθώ). Στις 45 μοιρες γίνεται μονίμως χαμός και στο gazarte έχει την πιο ωραία διακόσμηση, αν είχε και λιιιιιγο πιο σιγά την μουσική...
6 D.O.G.S.: Αγαπημένη αυλή.
TAF: Επίσης αγαπημένη αυλή.
ΒIOS: Ωραία ταράτσα, απλά πήγα σε μέρα που δεν με ενέπνεε. Θα πάω πιο θετικά προδιαθετειμένη και θα επανέλθω.
Plaka kafe: Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε. Πολύ ωραία ταράτσα, πολύ ωραίες κρέπες και πολύ ωραία θέα. Κάποτε έκαναν και 3D σχέδια με σοκολάτα πάνω από τις κρέπες. Παρακαλώ να επαναφέρουν αυτήν την συνήθεια σύντομα.
Ελπίζω να σας κατατόπισα αρκετά. Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!!!

1 σχόλιο: