Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πήρα κόκκινα γυαλιά...

Θα το παραδεχτώ. Αν και παιδί της πόλης κάποιες φορές λυσσάω για εκδρομή. Για πράσινο, ήλιο, ζωάκια και λουλουδάκια που δεν φυτρώνουν σε γλάστρα. Μετά συνήθως θυμάμαι τα έντομα, τα ερπετά και την μπόχα που εκκρίνουν τα ζωάκια και μου περνάει. Άλλες πάλι όχι. Ιδού ο δεκάλογος του αστού που πάει στην εξοχή.
1. Όπου και να μας έχουν καλέσει, για οποιονδήποτε λόγο, με όποιο μέσο και να πάμε, φοράμε ίσια παπούτσια, για να μην πω μπότες. Όχι τα καλά μας tods γιατί εάν τα γρατζουνίσουν μερικά χαλίκια από τα νευρα μας μάλλον θα ανατινάξουμε το βουνό.
2. Έχουμε πάντα μαζί μας fenistil ή παρομοίων ιδιοτήτων σκευασμα.
3. Προσέχουμε που πατάμε σε βόλτες στην εξοχή. Το έδαφος κάτω από τα πόδια μας πρέπει να είναι στεγνό και στέρεο γιατί οι λάσπες λιστράνε απίστευτα και το να κάνεις τσουλήθρα όλο το βουνό λίγο βαναυσο. Για τα δωράκια που μας αφήνουν διαφορα ζωάκια δεν μιλαω.
4. ΔΕΝ ταίζουμε είτε άγρια είτε ήμερα ζωάκια που θα βρεθούν στο διάβα μας. Αφ ενός μπορεί να καταλήξουμε με ένα ελάφι για κατοικίδιο (το οποίο άντε να εξηγήσεις στην διαχειρίστρια γιατί είναι στον ακάλυπτο) και αφ ετέρου γιατί τα ήμερα ζωά και μπορεί να κυκλοφορούν αμολυτά αλλά έχουν ιδιοκτήτη. Ο οποίος ειδικά αν έχει λόγο να φοβάται για φόλα έχει να μας περασει γενεές δεκατέσσερις στα αρχαιότερα ιδιώματα της ελληνικής γλώσσας.
5. Έχουμε πάντα κάτι φαγώσιμο μαζί μας. Έχει τύχει να μείνω σε χωριό που δεν έχει καν ανοιχτό καφενείο. Περάσαμε 4 υπέροχες μέρες με μακαρόνια, κρέας που είχαμε πάρει καθ οδόν και ΚΑΘΟΛΟΥ ψωμί γιατί προφανώς κανένας δεν το σκέφτηκε. Ασε που αν η ταβέρνα του χωριού σερβίρει μόνο τοπικές σπεσιαλιτέ (οι οποίες μπορεί να μην τρώγονται) θα φύγεις και νηστικός και παρεξηγημένος.
6. Πάρε τηλ κάποιο γνώστη της περιοχής για οδηγίες. Ο μικρος εξερευνητής μέσα σου λέει ότι πρέπει να τα ανακαλύψεις μόνος σου, αλλά πια οι διακοπές είναι ολιγοήμερες και ακριβές οπότε άσε τις μαγκιές και πάρε τηλ τον άνθρωπο!!!!!
7. Μην πας ΠΟΤΕ εκδρομή με ανθρώπους τους οποίους τους αντέχεις δεν τους αντέχεις για καφέ. Ναι, αν κάνετε road trip θα καταλήξετε να κάνετε auto stop. Και ναι θα γίνεται από 15 χωριά. Και ναι, καλύτερα να κατσετε σπίτι σας.
8. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε στον οδηγό να πιεί, δεν παίρνουμε το αμάξι άλλου σε κατσικόδρομο, δεν κάνουμε χοντροκομμένα αστεία στους ντόπιους και κρατάμε την αρνητική μας γνωμη για τον εαυτό μας. Όλα αυτά ειναι αυτονόητα ε????
9. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν χρίζουμε περαστικό ντόπιο ως αθηνόραμα. Ναι, ξέρει τον τόπο του καλύτερα. Επίσης ο ξαδερφός του έχει μια παράγκα που την βάφτισε ξενοδοχείο και χρεώνει 100 ευρώ το δίκλινο off season, η γιαγιά του εκτός από Aλτσχαίμερ έχει και ταβέρνα οπότε υπάρχουν πιθανότητες να φας κοτόπουλο στην γάστρα με γλυκό βύσσινο και η γυναίκα του είναι μέλος στον τοπικό σύνδεσμο γυναικών οπότε γυρίζεις σπίτι με προπέρσινη σπιτική λεμονάδα δώρο για την πεθερά σου. Και εξήγα μετά ότι δεν το έκανες επίτηδες.
10. Φτιάξτε μια Playlist για το ταξίδι. ΟΧΙ τα άπαντα του Γονίδη, ούτε τον Iced Death, ούτε ό, τι έχει μιξάρει ο Tiesto. Χαλαρά, εύθυμα τραγούδια, τα οποία δεν θα σας εμποδίζουν όταν μιλάτε αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργούν ως ευχάριστο μουσικό χαλί όταν το βουλώνετε (μοιραία θα γίνει κι αυτό).
Αυτά από εμένα, βουτήξτε τα γυαλιά σας, το μπουφάν σας και τους φίλουσ σας και ξεχυθείτε στις εξοχές...Όσο προλαβαίνετε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου