Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αλκοόλ Part III: Ρακομελάδικα

Δεν ξέρω πότε ακριβώς τα ρακομελάδικα έγιναν μόδα, εγώ ως μικρή κι αθώα τα ανακάλυψα στα 17 μου, δλδ το 2003...Από τότε έχουν περάσει χρόνια, έχουν δημιουργηθεί μνημειώδη inside jokes στις παρέες μου (ναι, το αλκοόλ μου φερνει νύστα, ενταξει????)και έχουμε καταστρέψει χιλιάδες δυσμοιρους σερβιτόρους στο πηγαινέλα αφου εγώ άδειαζα τα πιάτα και οι αλλοι τα ποτήρια τους με ιλλιγιώδη ταχύτητα. Τα καλύτερα που έχω παει είναΐ:
Μορφή: Όχι τόσο για το ρακόμελο, όσο για το οινόμελο. Γλυκό, ζεστό, με πολλά μπαχαρικά και πορτοκάλι, πίνεται γρήγορα και σου κόβει τα γόνατα. Παρακαλείται ο κύριος Μορφής (δεν κάνω πλάκα, έτσι λέγεται) να βάλει και κουβερτουλες κ μαξιλαράκια γιατί του έχω κατσιασει τισ γάτες προσπαθώντας να βολευτώ για ύπνο.
Ψύρρα: Μυθικών διαστάσεων. Εάν έβρισκες τραπέζι σε ώρα αιχμής παράταγες τα πραγματα σου όπως όπως και πήγαινες να παίξεισ Τζόκερ. Ναι ήταν η μέρα σου. Πολύ καλό ρακόμελο, συνήθως πολύ καλός κόσμος, λατρεμένοι σερβιτόροι.
Ελλαικόν: Προσωπικό μου αγαπημένο. Στου Ζωγράφου, σε μια Πλατεία την οποία ποτε δεν θυμάμαι. Κρεμμυδοντολμάδες, σαγανάκια, περίεργες συνταγές με κοτόπουλα και γαρίδες θα συνοδεύσουν ότι αλκοολ αποφασίσετε να πάρετε. Και ναι, θα συναντήσετε κάποιον μυημένο γνωστό σας που θα σας χαιρετήσει με ξινισμένα μούτρα γιατί ανακαλύψατε ένα σχετικά κρυμμένο μυστικό.
Γκαζοχώρι: Η ηλίθια υποφαινόμενη πάντα το μπερδευει με το Γκαζάκι (ξεμέθυστη). Συμπαθητικοί μεζέδες, συμπαθητικός κόσμος (ότι λιγότερο δήθεν κυκλοφορεί στην περιοχή), η μουσική δεν σε ξεκουφαίνει, εάν εχει δυνατότητα επιλογής διάλεγεις τραπέζι κοντα σε σομπα το χειμώνα (και κοντα στον δρομο το καλοκαιρι).
Μαντινάδες: Στο Φάληρο. ΠΟΛΥ ωραίο φαγητό, πολύ καλό ρακόμελο, πολυ οργανωμένο σερβις, πολυ ωραίος κόσμος κυκλοφορούσε και μια Παρασκευή που πήγα εγώ. Η μουσική ήταν λιγο πιο δυνατά από ότι έπρεπε και κάποιες μέρες έχει και live αλλά δεν τα έχς πετύχει ακόμα.
Ρακουμέλ: Ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν έκλεισε γτ όσες φορές έχω πάει είναι κλειστό το ρημάδι. Δεδομένου του γεγονότος ότι χθες την ώρα που στέγνωνα τα μαλλιά μου ανατινάχτηκε το πιστολάκι, ίσως και να μην φταίει μόνο αυτό αλλά το πολύ κακό μου timing. Αν βρεθείτε στην Μπενάκη περάστε καμια βόλτα απο εκεί.
Αυτά από εμένα, additional info are wellcome, αλλά παιδιά, να υπάρχει καλό φαγητό ε?

2 σχόλια:

  1. Καλά που έγραψες για ρακομελάδικα γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα σε αυτα. Ώρα να εξερευνήσω κανένα από αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ρακουμέλ μάλλον είναι ανοιχτό και εμείς απλά γκαντεμόσκυλα σε αυτό το θέμα. Μάλλον πήγε η αδερφή μου αλλά ακόμα δε θυμάται δρόμους στα Εξάρχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή