Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλκοόλ Part II: Cocktail bars

Από τότε που το tequila sunrise και το sex on the beach ήταν στην μόδα (μαζί με τα λουλουδάτα πουκάμησα, τα ψηλόμεσα jean σωλήνες και το μαλλί χαίτη λιονταριού) τα cocktails σκαμπανεβάζου ισ μετοχές τους στον ελληνικό urban (και τα καλοκαίρια στον νησιωτικό) χάρτη. Εγώ ως κλασσικός δύστροπος καλοφαγάς βλέπω τα cocktails ως θέμα αναλογιών και τους bartender ως "μάγειρες". Καταλαβαίνετε τι εχουν ακούσει λοιπόν οι άνθρωποι. Σας παραθέτω τα cocktail bars στα οποία εχν καταφέρει ν συνεννοηθώ με την μπάρα, να μην με βρίσουν και να πιω ΠΟΛΥ καλό cocktail.
Βaba au rum: Ναι, το διάσημο, πασίγνωστο μπαράκι σε μια κάθετο της ρόμβης. 'Εχει και κατάλογο ο οποίο σου δίνει εκτός από ιδέες για προτότυπα cocktails και οδηγίες ια το πως α παραγγειλεις τοδικό σου μοναdικό cocktail. Πεθαίνω για τα cocktails τους στα οπία προσθέτουν μαρμελάδα από πάνω, ενώ μεγάλο Hit του μαγαζιού ειναι το cocktailμε την μστίχα και το ροζ πιπέρι.
Pere ubu: Στην Γλυφάδα, λίγο πιο πέρα από τις γναστες καφετέριες. Ήσυχο, ατμοσφαιρικό με ωραία μουσική και πολύ καλή μπάρα. Η raspberry caipiroska είναι ένα must, ενώ εγώ δοκίμασα και έμεινα έκπληκτη με το earl grey martini.
Baires: Στην οδό Σίνα. Μου αρέσει πολύ σαν χώρος, ειδικά το πάνω πάτωμα. Επίσης εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι ο κατάλογος με τα cocktails ενημερώνεται συχνά. Είναι το πρώτο μαγαζί στο οποίο δοκίμασα caipiroska (και μου έκανε και θετική εντύπωση),έχω κάνει εκεί την γιορτή μου και έχει γκρεμοτσακιστεί ο υπάλληλος από την σκάλα προσφέροντας μου την τρομάρα του αιώνα (ελπίζω να είναι καλά), και εκεί απολάμβάνω το cocktail καλύτερα καθισμένη σε κάποιο άνετο καναπέ και όχι στο bar.
Circus: Παλιά αγάπη η οποία πια έχει πάει στον παράδεισο. Στις δόξες που το έζησα εγώ το red Circus kai to Flying Circus ήταν αξιόλογα, ενώ τα σφηνάκια διαφόρων χρωμάτων έδιναν κι έπαιρναν κάνοντας το ήπαρ μου να με μισήσει θανάσιμα. Πηγαίνετε νωρίς γα να βρείτε κάπου να κάτσετε ή καθίστε έξω χουχουλιασμένοι στις κουβερτούλες που διατίθενται και χαζέψτε τους περαστικούς πίνοντας cocktails!!!
Belafonte: Δεν είμαι αντικειμενική, δεν είμαι αντικειμενική. Υπάρχει ένας bartender που τον ακολουθούμε όπως οι groupies τις rock bands. Έχει πάντα καινούργιες ιδέες, ξέρει μετά από τόσα χρόνια τις προτιμήσεις μας στα ποτά κ όποτε έχω τις μαυρες μου με κερνάει σφηνάκι frangelico φράουλα σως σοκολάτας. Είναι τολμώ να πω φίλος μας και δουλευει εκεί πέμπτη παρασκευή σάββατο. Εσείς δεν ξέρω τι θα κάνετε εγώ θα πάω. Πάλι.

2 σχόλια:

  1. Δεν είμαι αντικειμενική δεν είμαι αντικειμενική. Αλλά ο φίλος μας είναι ο καλυτερότερος bartender! Έχω να προσθέσω πως στο Baires κάνει εκπληκτική margarita φράουλα και στο Bellafonte ερωτεύτηκα το ginger martini!

    ΑπάντησηΔιαγραφή