Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

οι στοές της Αθήνας και τι κρυβουν

Μικρή τις μπέρδευα και σιχτίριζα την ώρα και την στιγμή που αποφάσισα να κόψω δρόμο μέσα από αυτές, τώρα άμα έχω τα νεύρα μου τις παίρνω σβάρνα και γυρίζω καινούργιος άνθρωπος.

Στοά Σπυρομιλίου: Πίσω από τα attica. Η καλύτερη και πιο πολυτελής στοά της Αθήνας. Μπαίνεις μέσα και στα 3,5 λεπτά που σου παίρνει να την διασχίσεις νομίζεις οτι είσαι σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα. Ψηλοτάβανη, πανέμορφα ανακαινισμένη, έχει συγκεντρώσει τα πιο stylish μαγαζιά, 3 θέατρα, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και είναι τόπος διεξαγωγής κομψών και ευρηματικών events. Εκεί ερωτεύτηκα το ρολόι- δώρο αποφοίτησης μου και τίναξα τον οικογενειακό προϋπολογισμό στο αέρα, εκεί είδα για πρώτη (και δεύτερη, και τρίτη και έκτη) φορά τους "ήρωες", εκεί χαζεύω τα bally και τα van kleef and arpels που δεν νομιζω να καταφέρω να αγοράσω ποτέ, αλλά έχει ησυχία, ευγενικές πωλήτριες και το pasaji!!!καρδούλες, καρδούλες, καρδούλες.

Στοά Κοραή: Σαφέστατα πιο πολυσύχναστη, κόντεψα να κλάψω όταν έφυγαν απο εκεί τα evergreen γιατί πολυ με είχαν βολέψει, ειδικά μετά από θέατρα που ΕΛΑΧΙΣΤΑ decent εστιατόρια υπάρχουν ανοιχτά εκεί κοντά, αλλά δεν παραπονιέμαι, τρώω μια κρέπα με μαλακο μπισκότο και merenda και παρηγοριέμαι...ιδανική για φοιτιτικό lunch ή για να ψωνίσεις κάτι ενδιαφέρον για το σκασμένο το ανηψάκι σου από το imaginarium, άμα σου μέινουν λεφτά μπαίνεις στα oltre mare ή στα accesorize και τα αποτελειώνεις μαζί με την gift list σου.

Στοά του βιβλίου: Τρίτη αγαπημένη. Βιβλία παντού. Χαζεύεις ότι έκδοση θες, για ό,τι θέμα θες, έχει και άνετες πολυθρόνες για να ξεφυλίσεις το καινούργιο σου πνευματικό απόκτημα επί τοπου (και να προλάβεις να το αλλάξεις αν σου βγει μάπα), εκεί θα βρεις και τα ένθετα της "καθημερινής" (κλασσική αθηναική αξία), θα παρακολουθήσεις ενδιαφέρουσες διαλέξεις και θα φας στο polis που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Αν συνεχίσεις θα βγεις στον ναό της τσάντας. Οτιδήποτε τσάντα θες, επαγγελματική, βαλίτσα, γυναικεία, αντρική, για laptop, σε περιμένει σε πολύ καλές τιμές και πολύ καλές ποιότητες.

Στοά Νικολούδη: Βιβλία, βιβλία, βιβλία, αξεσουαρ, τράπεζες. Ετερόκλιτη, μικρή και ήσυχη. Πεντακάθαρη και safe. Αυτά.

Στοά στο πλάι της Κλαυθμόνως: Κρύβει το καλύτερο παιχνιδάδικο που το έχει ο πιο συμπαθητικός κυριούλης. Μοιάζει με τον Τζεπέττο και φέρνει τα καλύτερα ξυλόγλυπτα παιχνίδια, οικολογικές κηρομπογίες και ΤΕΛΕΙΑ ραβδάκια-αστέρια τα χριστούγεννα. Σκίζεται να σε εξυπηρετήσει, αλλά στο τέλος το δώρο για το παιδάκι το κρατας εσύ. Μουλάρι.

Στοά δίπλα από το Υπουργείο Εργασίας: Κρύβει μέσα της την περίφημη Κυπριακή Αγορά (ποτέ δεν κατάλαβα τι διαφορετικό έχει από τα άλλα μαγαζιά) ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται παλιά κοσμήματα και ένα μαγαζί που εμπορεύεται πίνακες, μερικοί από τους οποίους παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Κατά τα άλλα είναι η χαρά της φτηνής ηλεκτρονικής συσκευής.

Στοά tickets house: Συμμαζέψου, τι άλλο έχει εκεί εκτός από την ουρά για τα tickets house?

Στοά Atrium: συνδέει την ιπποκράτους με την Χαριλάου Τρικούπη. Καθώς την διασχίζεις νιώθεισ την 80ίλα σε όλο της το μεγαλείο. Πραγματικά νομίζεις ότι θα πεταχτούν από κάπου ο Γαρδέλης, η Φιλίνη και ο Ψάλτης. Εκεί έχει κοσμηματοπωλείο ο κύριος Αρακάς (που με πολύ χιούμορ έχει διακόσμήσει ΟΛΟ το μαγαζι με πράσινες σκούρεσ αποχρώσεις)και διπλα ακριβώς μπαίνεισ, ζητάς μια πιπιλοπιάστρα και φεύγεις. Μεγειά το καινουργιο μπρελόκ. Στην γωνία από την άλλη πλευρά του Αρακά, τα καλύτερα δώρα σε σετ (καπνιστού, πένες με φτερά και βουλοκέρι and so on).

Στοά Λέκκα: Capu και Αμπάριζα. Από καφέ μέχρι ποτό καλά θα περάσεις. Η στοά είναι handmade από τα παιδιά που έχουν τα cafe bars, οπότε έιναι μοναδική και πανέμορφη και την αγαπώ.

Στοα Πραξιτέλους: Bartessera. No further comments!!!

Στοά πίσω από το Titania: Αγαπημένο μαγαζάκι με ωραία και προτότυπα διακοσμητικά για το σπίτι ελπίζω να έχεις επιβιώσει απο την κρίση, εχω να σε επισκεφθώ από την πρώτη και τελευταία φορα που έδωσα proficiency.

Στοά δίπλα από τα oysho στην ερμού: Σοκολάτα στην "σοκολάτα", το απόλυτο καφέ με παριζιάνικο αέρα, προτότυπα ρούχα στο brazil by brazil και tutu από το μαγαζί δίπλα από την σοκολάτα την οποία ονειρέυομαι χρόνια σε τέλειο μπλε.

Ξέχασα επίτηδες την Βαρβάκειο που έχει την Αμερικάνικη Αγορά. Αν θέλετε, πάρτε μάσκα οξυγόνου και πηγαίνετε να την ανακαλύψετε. Το ελληνικό meat packing district χρειάζεται εξαερισμό.

3 σχόλια:

  1. Επίσης ξέχασες να πεις... η Eirini h Athinaia ξαναθυμήθηκε όλες τις στοές της Αθήνας γιατί η Penny Lane δε θυμόταν που είχε δει τα αγαπημένα της starakia... ναι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μόνο σε ένα μαγαζί και ναι άλλη μια φανταστική ιστορία της Eirinis και της Penny ήταν γεγονός... επίσης εκείνη τη μέρα πήρανε εισητήρια για το Sleuth και η Penny Lane γνώρισε έναν ακόμα υποψήφιο άντρα της ζωής της. Είσαι σίγουρη πως θες να συνεχίσω να αφήνω comments?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vevaiws!!!hsoun h monadikh mou eukairia na dw thn kupriakh agora apo mesa kai na anakalupsw oti einai ena magazi san ola ta alla...next stop, to spiti tou mpampoula sto korthi androu!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή