Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

τα καλυτερα σε 10 κατηγοριες

Βαριέμαι μια ιδέα τους πολύπλοκους οδηγούς πόλης που ενώ τους διαβάζεις ανακαλύπτεις ότι τα μισά τα ξέρεις και ότι τα άλλα μισα δεν σε αφορούν. Ιδού συνοπτικά 10 από τα καλύτερα σε κάποιες κατηγορίες
1) τα καλύτερα ντολμαδάκια: Ραέτι. Βρίσκεται σε ένα στενάκι πίσω από την αλεξάνδρας και σερβίρει παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Εγώ πάω κυρίως για τα ντολμαδάκια του που είναι ότι καλυτερο έχω φάει μετά τα σπιτικά και τις μαραθόπιτες. Για να κάνετε τους έξυπνους στους φίλους σας ραέτι σημαίνει κέρασμα.
2) το καλύτερο βρώμικο: Νομίζετε ότι θα πω της Μαβίλη ε? Λάθος...Για μένα το καλύτερο είναι αυτό στην Μιχαλακοπούλου. Οι κοπέλες φτιάχνουν σαντουιτς με τρελή ταχύτητα και το απ'όλα φιλετάκια κοτόπουλο είναι ό,τι καλυτερο εχω φάει στο χερι...
3) Η καλύτερη πλανόδια: Η βιολονίστρια των Εξαρχείων. Γλυκύτατη, διακριτική, ξέρει να παίζει πολύ καλά, δεν περνάει συνέχεια, αλλά μόνο μια φορά το μεσημέρι και μια το βράδυ. Δεν σε ξεκουφαίνει και δεν παιζει πάνω από το κεφάλι σου μέχρι να της δώσεις λεφτά να φύγει.Έχει μια απίστευτη αξιοπρέπεια αυτή η γυναίκα.
4) ο καλύτερος σερβιτόρος: στο Jimmy's στην Βαλαωρίτου. Ευγενέστατος, εξυπηρετικότατος, γρήγορος, προθυμοποιήθηκε μόνος του να μας κρατήσει τα λεφτα χωριστά για να μην χρωστάμε η μία στην άλλη, όσο καθόμασταν εκεί πρόσεχε συνεχώς το πόστο του και το χαμόγελο του δεν ήταν επίπλαστο. Το πως κρατηθήκαμε να μην πούμε στον υπευθυνο συγχαρητήρια για το προσωπικό του για να μην μας πάρει για τρελές εμείς το ξέρουμε.
5) Το καλύτερο οινόμελο: Μορφές. Σε αυτό είμαι κάθετη. Μπορεί οι Μορφές να έχουν τα χίλια στραβά, αλλά το οινμελο τους είναι άψογο. Έρχεται ζεστό με κρασοπότηρα, γλυκό και δυνατό, σε ζεσταίνει και σε μεθάει (άμα είσαι νηστικός) σε δευτερόλεπτα.
6) το καλύτερο τσάι: Στο τσάι. Λατρέυω τα χρονομετράκια του που σε ειδοποούν για το πότε πρέπει να βγάλεις το τσάι από την τσαγιέρα. Λατρεύω τις διάφανεις τασγιέρες από τις οποίες βλέπεις μια μπάλα από χόρτα να γίνεται λουλούδι. Λατρεύω και την σερβιτόρα έχει τέτοιο αέρα που θα μπορούσε άνετα να περάσει για Ελλληνίδα Audreu Totout.
7) Η καλύτερη αυλη: Γιάντες. Για μένα είναι ο ορισμός του κήπου της Εδέμ. Κάτω παλαικά πλακάκια, καρέκλες παλιού καφενείου βαμμένες σε φρέσκα χρώματα, λουλουδάκια και δέντρα, καλό φαί κι ένας ήλιος να τα γυαλίζει όλα αυτά...
8) Η καλύτερη κρέπα: Παραμύθι. Στην γλυφάδα, μακριά από τις καφετέριες όμως. Ένα παλιο διώροφο με αυλή ντύθηκε με ήρωες παραμυθιών, έβαλε τα πιο φρέσκα υλικά στις κρέπες του και έδωσε στον πελάτη δικαίωμα επιλογής στην ζύμη. Απλά σα περιμένει να το ανακαλύψετε.
9) το καλύτερο (ελαφρύ) κυρίως πιάτο: Κοτόπουλο με μέλι σόγια και σουσάμι. Φασόλι. Απλά δεν υπάρχουν λόγια.
10) το καλύτερο γλυκοπωλείο: Σερμπέτια. Λατρεμένο. Με δύο ψυγεία γλυκα του ταψιού, ολόφρεσκα, σε στυλ παλιου παραδοσιακού καφενείου with a twist, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα το δεις. Δοκίμασε την μπισκοτόπιτα. Πάραυτα!!!!

4 σχόλια:

  1. σούπερ ! αν είχες και καμια διευθυνση για τους καινουργιους αθηναίους :) που είναι το Τσάι ? (α και πως λένε την σερβιτορα? κινητο? ηλικια? χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. my mistake!!!
    το ραετι είναι στην οδο πουλίου (no comments) οι γιάντες είναι στην βαλτετσίου στα εξάρχεια (είναι πεζόδρομος θα το βρεις)
    το φασόλι έχει 2 υποκαταστήματα, ένα ιπποκράτους κ σκουφα κι ενα στην μπενάκη
    τα σερμπέτια είναι στου ψυρρή πίσω από την πλατεία ηρωών
    το παραμύθι είναι στην οδό κύπρου στην γλυφάδα
    οι μορφές είναι στην ηρακλειδών στο θησείο χαμηλά
    και αφου σε κράτησα αρκετά σε αγωνία το τσαι βρίσκεται λυκαβηττού και αλεξάνδρου σούτσου 19 στο κολωνάκι, για προσωπικές πληροφορίες ρώτα κατ ευθείαν την σερβιτόρα!!!με τις ευχές μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θενκσ, θα δοκιμάσω πέντε στα δέκα και θα επανέλθω για φιντμπακ

    και ο,τι θες απο θεσσαλονίκη, τιπς για τους πιό σεξυ μπαρμεν ξέρω γω, εδω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή