Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

τα καλύτερα 10+1 αθηναικα σουβλατζιδικα

Αυτό το top 10 δημιουργηθηκε μετά από αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις που μου επιφύλασσε η μοίρα όταν βαριόμουν να μαγειρέψω/δεν υπήρχε κάτι άλλο ανοιχτό/δεν υπήρχαν λεφτά ή χρόνος για εστιατόριο..Μετά από 2 γαστρίτιδες και αμέτρητα ταισμένα αδέσποτα σας παραθέτω απλά τα καλύτερα
1. Μπριζολάκια Ακαδημίας: Στην κορυφή της λίστας. Καθαρό κρέας, καθαροί υπάλληλοι, ευγενέστατος σερβιτόρος, υπέροχα μεζεδάκια. Τα σουβλάκια του έχουν αλάδωτες πίτες (η πίτα ολικής απλά τα σπαει), το τζατζίκι δεν έχει σκόρδο, ο χώρος αν και μικρός έχει άποψη και κανει και delivery, αλλά κλείνει νωρίς.
2. Ντερλίσιους: Κλασσικό εικονογραφημένο. Ξενυχτάει, καλό κρέας, γρήγορο service, ο ταμίας στο ταμείο και ο ψήστης πάνω από την ψησταριά. Λιιιιιιγο ακριβό και λίγο μικρά τα σουβλάκια του, αλλά 4 το πρωί μετά από ΠΟΛΥ ποτό στα μπαράκια του κέντρου ο δρόμος προς την Τσακάλωφ είναι απλά μονόδρομος.
3. Κώστας: Στην Πανόρμου πίσω από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Δεν σου γεμίζει το μάτι στην αρχή, μετα βλέπεις τον κύριο Κώστα που λατρεύει και το μαγαζί του και την δουλειά του και απλά ξέρεις οτι θα φας τίμιο σουβλάκι.Αποτελέι την πρώτη (αν όχι την μοναδική επιλογή) των μόνιμων κατοίκων. Δοκιμάστε και την μερίδα κοτόπουλο με την σως...
4. Κάνδαυλος: Μεγάλα σουβλάκια, ωραία σως, decent κρέας. Μαγαζί με πολύ μεγάλη κίνηση που εγγυάται ότι το κοτόπουλο που θα φάς δεν σφάχτηκε την μέρα που γεννήθηκες. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ service, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Εξοπλιστείτε με υπομονή, δηλώστε αργά, καθαρά και συνοπτικά τί θέλετε να παραγγείλετε και έχετε μια σφυρίχτρα μαζί σας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σας δει ο σωστος σερβιτόρος την ώρα που θέλετε να πληρώσετε για να φύγετε.Σφυρίξτε, προκαλέστε την προσοχή του, πληρώστε, τελειώσατε.
5. Κρεμμύδι: Καινούργιο, το αντίπαλο δέος του Κάνδαυλου, πολύ καλύτερο service (όταν δεν πλακώνει πολύ δουλειά γιατί τότε οι τρόποι τους πάνε περίπατο), ωραία σουβλάκια αλλά κυρίως είναι για καλαμάκια, πατάτες και ορεκτικά, όχι τόσο για πίτες. Δεν έχουν κάτι άσχημο, απλά η φάση σε προδιαθέτει περσσότερο για μεζεδοκατάσταση πάρα για δίπιτα.
6. Λάδι και ρίγανη: Αγαπάω την σως φέτας. Ειδικά πάνω στα ψητά μανιτάρια. Καλό κρέας, συστηματική εξυπηρέτηση, πολλές επιλογές αν σε έχουν σούρει οι φίλοι σου και δεν θες με καμια κυβέρνηση να φας σουβλάκια. Είναι ακριβό κι επειδή δεν βάζει πατάτες στο σουβλάκι του δεν χορταίνεις ευκολα. Hit η διπλή λαδοριγανόπιτα.
7. Πιάτσα Καλαμάκι: Από τα πιο αξιοπρόσεχτα των νοτίων ποαστείων. Είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με το "κρεμμύδι". Πολύ σοβαρή προσπάθεια από ιδιοκτήτες και προσωπικό για να σερβίρουν το καλύτερο δυνατόν στον πελάτη, από ότι έχω δει πολύ σωστοί επαγγελματίες.
8. Dream Grill: Αν μένετε κέντρο η τοποθεσία ορίζεται ως "του διαόλου η προγιαγιά" γιατί είναι κάπου στην Βουλιαγμένη. Πολύ ωραία σουβλάκια, απίστευτο sandwich με μοσχαρίσιο φιλέτο, καλό service, σωστές μερίδες.
9. Πηρούνι: Καινούργια μου ανακάλυψη στο Χαλάνδρι. Το ότι μπήκε αμέσως στο top 10 λέει πολλά. Καταρχήν το λατρεύω γιατί ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγη. Την δική του. Βάζει πιπεριά στο σουβλάκι η οποία απλά το απογειώνει. Δεν κάνει υπερβολές στα ζαρζαβατικά, είναι μικρούλι οπότε το service είναι στα καθήκοντα του ιδιοκτήτη τον οποίο και ενδιαφέρει η γνώμη σας!!!
10. Σοφράς: Χωμένο κάπου στην Πλατεία Κάνιγγος. Τα καλαμάκια έρχονται μαριναρισμένα, το λαχματζουν είναι το καλύτερο που έχω φάει στην Αθήνα και το πληγούρι με το οποίο συνοδεύουν τις μερίδες το είχα ερωτευτεί χρόνια πρίν όταν το είχα φάει σε ένα φιλικό σπίτι. Και το δίποδο που κέρναγε δεν θυμόταν το όνομα του μαγαζιού.
+1. Καλαμάκι Κολωνάκι: Το κρέας του είναι πολύ καλό. Με εκνευρίζει που δεν συνοδεύει από μόνος του τα καλαμάκια με πιτάκια και αν κάνεις το λάθος να τα παραγγείλεις σε βαράει στα αυτιά. Οι πατάτες του είναι ολόφρεσκιες, το service συμπαθητικό και τώρα τον χειμώνα το κρύο μπόλικο...Δυναμώστε τις σόμπες καλέεεεε!!!με τέτοια τιμή στο καλαμάκι δεν σας παίρνει να τσιγγουνεύεστε υγραέριο.

1 σχόλιο: