Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το φαϊ του ξενύχτη

Το σκηνικό γνωστό και επαναλαμβανόμενο. Τρως σπίτι, βγαίνεις για ποτό, το ποτό τραβάει λίγο παραπάνω/πίνεις λίγο παραπάνω και θες να γεμίσεις το κενό που δημιουργήθηκε παντελώς ξαφνικά και τυχαία στο στομάχι σου. Και που μυαλό να ψάχνεις τέτοια ώρα για τι στον κόρακα είναι ανοιχτό. Γι αυτό είμαι εγώ εδώ βρε!!Σημειώστε σε χαρτάκι/εκτυπώστε την σελίδα λοιπόν και βάλτε στην τσέπη σας προτου φύγετε από το σπίτι. Αν πεινάσετε μετά απλά βρείτε το πλησιέστερο ξενυχτάδικο απο το μπαράκι ή αυτο που είναι στο δρόμο για το σπίτι σας.

1)Βρώμικο Μιχαλακοπούλου: Το καλύτερο σαντουιτς με κοτομπουκιές μακράν. Η ταχύτητα με την οποία το ετοιμάζουν θα σας κάνει να πιστεύετε οτι έχετε πιει περισσότερο απο όσο νομίζατε γιατί απλά είναι ασύλληπτη. Έχει πάρκινγκ ακριβως από πίσω οπότε μην φέρεστε σαν μπαστουνόβλαχοι και αφήνετε το όχημα με αλαρμ πάνω στο δρόμο. Ιδανικό μέρος για να πετύχεις γνωστούς σου που έχεις να δεις καιρό με τις σάλτσες να τους περιλούζουν το φόρεμα ή την μάπα, οπότε αν έχεις τις κλειστές σου απλά πάρε το σαντουιτσάκι σου και φάε μέσα στο αμάξι σου ήσυχα ήσυχα.

2)Ciao: Με 2 μαγαζιά ανοιχτά όλο το βράδυ, ένα στο Παγκράτι κι ένα πάνω στην Συγγρου και 2 επιλογές φετίχ ανάλογα με το αν θέλεις να φας αλμυρό ή γλυκό. Το ανάμεικτο κρουασάν, το οποίο έιναι μια παντόφλα νούμερο 39 γεμισμένη με λευκή, μαύρη και γάλακτος σοκολάτα, ικανή για να σε κάνει να μην θες να ξαναφας γλυκό για 2 μέρες αλλά σίγουρα γεμίζει το στομάχι σου και η μακαρονάδα. Τεραστίων διαστάσεων, νομίζω οτι βάζουν ένα πακέτο ανα μερίδα, αν και θολά θυμάμαι κάποιον να μου λέει ότι κάποτε η μερίδα ήταν μεγαλύτερη. Έχει πίτσες, πεινιρλί, ακόμα και σαλάτες, πολυθρόνες βελούδινες και καναπέδες δερμάτινους, ιδανικά να αναπαύσουν την μέση σας μετά από τόση ώρα ορθοστασία.

3)Ντερλίσιους (δλδ πια ντερλικατέσεν): Στην Τσακάλωφ στο Κολωνάκι. Το πληρώνεις λίγο παραπάνω, αλλά έχει εξοβελίσει το γύρο και μπορείς να φας σουβλάκι με καλαμάκι κοτόπουλο, μανιτάρια, χαλούμι, χοιρινο, πανσετα ή λουκάνικο...Η πίτα έναι καλαμποκένια ενώ το δικάβαλο σε τορτίγια είναι αρκετό για να κορέσεις την πείνα σου. Δίπλα ακριβώς ξενυχτάει και το Sugar Inn με κρέπες και τους πιο υπέροχους μικρούς και σχεδόν αλάδωτους λουκουμάδες.

4)Feticcio: Κλασσικό ξενυχτάδικο νοτίων προαστείων με πολλές πολλές κρέπες και τοίχους γεμάτους από αυτόγραφα όσων επώνυμων έχουν φάει κατά καιρολυς εκει σε σουπλά καδραρισμένα. Η διασημότερη κρέπα τους νομίζω ότι είναι η 49, δοκιμάστε την. Τώρα που είναι και καλοκαίρι έχει και τραπεζάκια έξω να σας φυσάει και λίγο το αεράκι (αν υπάρχει)

5) Souk: Αν είσαι ξενύχτης, είσαι και Multi culti (τρομάρα σου) μόλις βρήκες το ιδανικό 24ώρο εστιατόριο για εσένα. Λιβανέζικο, σχεδιασμένο από το διάσημο και ταλαντούχο γραφειο K-studio. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα σου εξηγήσουν τι είναι το καθε τι στον κατάλογο και πως ακριβώς γίνεται η παραγγελία, μιας και το μαγαζί είναι self service. Εμείς για 2 τυλιχτές πίτες (1 φαλάφελ, 1 κοτόπουλο) και 1 μπαμπαγκανους πληρώσαμε γύρω στα 7-8 ευρώ το άτομο. Είναι περισσότερο σαν after hours εστιατόριο, δν είναι αρπα κατι στο χέρι και φύγε. Αλλά είναι πολύ πρωτότυπο και προσεγμένο, τόσο στην διακόσμηση, όσο και στο φαγητό του. Και κυρίως ξεφεύγει από το τρίπτυχο σουβλάκι-κρέπα-σαντουιτς.

6) Ετουάλ: Η διασημότερη κρέπα της Αθήνας. Δν ξέρω αν ξενυχτάει πια όλο το 24ωρο για να είμαι ειλικρινής, αλλά η κρέπα αναμεικτη διπλή σοκολάτα μπισκότο μου μουδιάζει το κούτελο ακόμα και τώρα που την σκέφτομαι παρόλο που εχω να την φάω 2 χρόνια. Μικρό αλλά σε μεγάλο πεζοδρόμιο, θησαυριζε όταν υπήρχε το taj mahal δίπλα...Ειδική μνεία στο ιδανικό δίπλωμα της κρέπας ώστε να μην γίνετε σύχρηστοι.

7) Το μαγειρείο απέναντι από το Batman στον Ν.Κόσμο: Πίνουν νερό στο όνομα της κρεατόσουπας του πολλοί καλοφαγάδες φίλοι μου. Εγώ δεν τρώω σούπες, αλλά τους εμπιστεύομαι, στρώνει στομάχι και έκει μέσα σίγουρα έχει περισσότεη άπλα από το Batman.

8) Αυθεντικόν στην Δάφνη: Έχει και άλλα μαγαζιά (σίγουρα έχω δει στο Γαλάτσι). Το πιο value for money σάντουιτς της Αθήνας. Μπαμπάτσικο και χορταστικό, με ωραία τυροκαυτερή(για να ανατιναχτεί το στομάχι και να ησυχάσουμε), άπειρα υλικά να διαλέξεις και έφτρα σουσαμένιο ψωμάκι.

9) Κάνδαυλος: Έχει την καλύτερη σως μουσταρδας της Αθήνας (και νομίζω ότι έχω βρει και την συνταγή). Μεγάλα χοσταστικά σουβλάκια, είτε τα πάρεις στο χέρι, είτε καθίσεις εκεί, είναι ό,τι πιο descent εχω συναντήσει σε σουβλατζίδικο που ξενυχτάει, μεγάλη καταναλωση, αρκετη βαβούρα, αλλά αν περιμένεις να πάει 5:30 για να ανοίξει το ρημαδομετρό μετά από ξενύχτι, this is the place to be!!

Διευθύνσεις:
Souk: Γρηγορίου Λαμπράκη 3, Γλυφάδα
Feticcio: Ανδρέα Παπανδρέου 4, Γλυφάδα
Κανδαύλος: Περσεφόνης 47, Γκάζι
Batman: Βρεσθένης 40 (το μαγειρείο είναι φάτσα απέναντι, θα το δείτε)
Ντερλικατέσεν και Sugar Inn: Τσακάλωφ 14
Ciao: Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι και Λ.Συγγρού 133, Καλλιθέα
Ετουάλ:Λ.Αλεξάνδρας 194
Αυθεντικόν: Λ.Βουλιαγμένης 220 Δάφνη
Βρώμικο Μιχαλακοπούλου: Seriously, περιμένετε διευθυνση για καντίνα??στο ύψος των Ιλισσίων, στην άνοδο προς Μεσογείων is the best description I can give!!Θα το δείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου