Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αυλές στην Αθήνα: New entries

Για τις αγαπημένες μου αυλές και ταράτσες στην Αθήνα έχω γράψει μια παλαιότερη ανάρτηση η οποία ακόμα ισχύει και μπορείτε να την δείτε εδώ http://eirinihathinaia.blogspot.gr/2011/05/blog-post.html ΑΛΛΑ από τότε έχουν περάσει 2 χρόνια σχεδόν (γερνάμε ε?) και η λίστα έχει εμπλουτιστεί. Τα δύο αξιοσημείωτα new entries είναι το Lab και το Βοτανοπωλείο τα οποία στην αρχή είχα πει ότι θα τα κρατήσω κρυφά, αλλά η αθρόα προσέλευση κόσμου έτσι κι αλλιώς με έκανε να αναθεωρήσω.

LAB: Αυτό το μαγαζί είναι πολύ κοντα στην Πανόρμου αλλά είναι ήσυχο, δεν πολυφαίνεται απ έξω και έχει γύρω γύρω φυτά και δεντράκια. Είναι στην οδό Τριφυλλίας, μακριά από τα πολύβουα μπαράκια και έχει ένα industrial ύφος, πολλά ποτά και πολύ καλές τιμές. Στα πολύ μεγάλα συν του η ψημμένη ρακί. Αν πεινάσετε έχει τοστάκι, κλαμπ σάντουιτς (το οποίο κοστίζει 5 ευρώ και παίζει να είναι το ακριβότερο item του καταλόγου) και κεικ ημέρας, αλλά αν πάτε μετά τις 10 μάλλον θα συμβιβαστείτε με τα πατατάκια που συνοδεύουν το ποτό σας, κάτι το οποίο εγώ ο φύσει κοιλιόδουλος άνθρωπος δεν επικροτώ, θέλω να τρώω όλες τις ώρες. Ιδανικό και για χειμώνα καθώς πάιζει ενδιαφέρουσες μουσικές χωρίς να σου πάιρνει τα αυτιά, με DIY αλλά καλόγουστους καναπέδες και σκαμπώ και με cocktails που ξεκινούν από 7 ευρώ. Είναι ανοιχτό από το πρωί και θα το αγαπήσετε.

Βοτανοπωλείο: Το καινούργιο μαγαζί κοντά στην Πλατεία Πετραλώνων, έχει μεταμορφώσει έναν μέχρι πρότεινως ακάλυπτο χώρο αν δν με απατά η μνήμη μου σε αυλή που θυμίζει νησάκι. Και εδώ διαθέτουν ψημμένη ρακί (στην οποία όπως θα καταλάβατε τρέφω μια μικρή αδυναμία) και έχει και πολλά και ενδιαφέροντα μεζεδάκια. Μεγάλο Hit οι ομελέτες τους. Έκτος αυτών έχει και πολλά αφεψήματα, γλυκάκια, μπύρες και νορμάλ τιμές. Οι σερβιτόρες ήταν ευγενέστατες και εξυπηρετικότατες, τα αστέρια λαμπερά και η διάθεση καλοκαιρινή. Επίσης έχει τα φόντα να γίνει και χειμερινό σας στέκι, αφου το εσωτερικό του είναι ένας ζεστός χώρος τον οποίο διακοσμούν μεγάλα βάζα με βότανα. Ήδη το ονειρεύομαι το brunch με εφημερίδα, ομελέτα με πικάντικο κοτόπουλο και καταπραυτνικό αφέψημα. Οι τιμές του δν είναι απλά προσιτές.Είναι σχεδόν αστείες, όπως και του Lab. Απολάυστε τα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου