Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Dinner and a movie

Είναι η πρώτη επιλογή για τις μέρες που ψιλοέχεις όρεξη να βγεις αλλά δεν πετάς και την σκουφια σου, για τις μέρες με πολύ κρύο και μέτρια διάυεση ή για τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να μιλήσεις. Είναι ένα στάδιο πιο χαρούμενο από την κατάσταση "τσαι και συμπάθεια" και ένα στάδιο πρίν το "φέρτε μου να πιο όλο το Βόσπορο". Ενδεικνυειται για καθημερινές, κάτι κουλές Δευτέρες καθώς και για first date με υποψήφιο έτερον ήμισυ που κάθε φορα που του απευθύνετε το λόγο απαντάει με 3 λέξεις και κοιτάει τα παπούτσια του. Ιδού οι καλύτεροι συνδυασμοι.

Γαλαξίας και New York Sandwiches: Θα σας βγει ο κούκος αηδόνι γιατί ο Γαλαξίας είναι το μόνο σινεμά της περιοχής που δεν εννοεί να καταλαβει ότι έχουμε κρίση και έχει πανάκριβο εισητήριο και καμία εκπτωση. Αλλά έχει καλές ταινίες. Μετά ορμάτε μετα μανίας σε ενα Philly Stake sandwich, το οποίο είναι value for money και βγάζετε και τα σπασμένα και τον indie εαυτό σας.

Νιρβάνα και Αγορά: Η απόσταση μεταξύ τους είναι απλά αστεία. Ο νιρβάνα φέρνει λίγο πιο κουλτουροταινίες, κάθε πέπμτη και παρασκευή έχει 2 for 1 και η αγορά εξαιρετικές σαλάτες, μεγάλες μερίδες και μια προσωπική αδυναμία σε εμάς γιατί τους έχουμε χτίσει over the years. Προσεγμένο εστιατόριο και προσεγμένο σινεμά.

Ααβόρα και Αλεξάνδρα: Το καθαρόαιμο κουλτουροσινεμά. Θα δείτε όλες τισ ευρωπαικές ταινίες που προτείνει ο Κουτσογιαννόπουλος και μετά θα πάτε να κοπανήσετε και την πρώτη μπύρα μονορούφι για να μπορείτε να ξαναμιλήσετε σε άνθρωπο. Σινεμά που δικαιολογεί τον τίτλο του, μπυραρία με τριψήφιο αριθμό ετικετών και ανθρωπεμένο φαγητό.

Δαναός και Spring Roll: Το τι χαρά έχω κάνει που το spring roll κατέβηκε από το κατσάβραχο που ήταν και πήγε σε μια ωραία ισάδα δίπλα από το Γηροκομείο δεν περιγράφεται. Ιδανικά μετά τις νύχτες πρεμιέρας περνάτε από κει για noodles, won ton με κρέας και φυσικά spring rolls. Μην ξεχάσετε να πάρετε τηγανητή μπανάνα στο τέλος.

Πτι Παλαί και Arret du Temp: Μεσολαβεί λίγο περπάτημα δεν θα το αρνηθώ αλλά είναι τόσο όμορφο. Έχει ελαφριές σαλάτες, χορταστικό club sandwich και δολοφονικά γλυκά. Και πολύ πολύ άνετους καναπέδες. Όσο για το σινεμά, συνοικιακό που καλά κρατεί. Υποστηρίζουμε.

'Ελλη και Μπριζολάκια Ακαδημίας: Ευκολή πρόσβαση με το μετρό, ιδανικό για όσους θέλουν να σαπίσουν μαζί σε μια αίθουσα αλλά μενουν σε διαφορετικές άκρες της πόλης. Μετά απλά περνάτε απέναντι και τρώτε το πιο νόστιμο, καθαρό και υγειινό σουβλάκι του κέντρου. Πάρτε και την μελιτζάνα. Ε. μετά πάρτε ο καθένας τον δρόμο του.

Εμπασσυ και Sugar Inn: Σινεμά που φέρνει όλα τα είδη ταινιών, μαγαζάκι με ωραίες κρέπες, τεράστιο club και υπέροχους ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ λουκουμάδες. Δεν έχει να κάτσετε μέσα οπότε δεν είναι για μέρες με πααααααρα πολύ κρυο, αλλά χαζεύετε όλη την επρατζάδα της Τσακάλωφ.

Αθήναιον και Ραέτι. Γιατί μετά την γκανγκστεροταινία μια μαραθόπιτα και τα θεικά ντολμαδάκια τραβιούνται. Με ρέγουλα τις ρακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου