Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ: THE CRASH TEST

10 πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πρίν παραγγείλεις
1) Σε μαγαζί που δεν είναι εγγυημένο ποτέ μα ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν παραγγέλνεις γύρο ή κεμπάπ. Ειδικά άμα είναι σε τουριστική περιοχή ή σε κάποιο ξεχασμένο νησί του χάρτη, τώρα αν θες να περάσεις τις διακοπές σου με γαστρεντεριτιδα be my guest.
2) Ποτέ μα ποτε επίσης δεν παραγγέλνεις delivery απο μάγαζί το οποίο είναι μόνο ντελιβεράδικο και δεν έχει χώρο να κατσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι δεν θα δεις ΠΟΤΕ αν και πόσο καθαρή ειναι η κουζίνα ή τα χερια αυτού που έφτιαξε το σουβλάκι σου. Απλά μην το ρισκάρεις.
3) Σε μαγαζιά όπου η σος (η οποία κατα κανόνα περιέχει γενναίες δόσεις μαγιονέζας) είναι δίπλα στην σχάρα που ψήνονται τα σουβλάκια κάνε την καρδιά σου πέτρα και βολέψου με σκέτη μουστάρδα. Η μαγιονέζα κόβει στις υψηλές θερμοκρασίες και άμα φας θα έχεις τα αποτελέσματα της περίπτωσης 1.
4)Εάν για οποιοδήποτε λόγο το κρέας που θα σου φέρουν είναι ροζ γύρνα το πίσω. Ότι και να σου πουν ως δικαιολογία (π.χ. αυτό το κομματι του κρέατος αυτό το χρωμα έχει) μην μασήσεις. Άπλα είναι άψητο.
5) Εάν το κρέας σου θυμίζει λίγο σε γεύση την κοτόσουπα της μαμάς σου πέτα το και μην παραγγείλεις από αυτό το μαγαζί ξανά ποτέ ουτε πατάτες. Τα σουβλάκια έχουν μισοψηθεί αρκετές ώρες πρίν και εχουν κάτσει στο νερό περιμένοντας το θύμα που θα τα φάει.
6)Όπου δεις και πλακώνουν στο πιπέρι το σουβλάκι, δεν είναι σίγουροι για το τί κρέας σου δίνουν, πέτα το που σου λέω...
7) Όταν μπαίνουμε σε σουβλατζίδικο το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι το πάτωμα. Αν δεν λάμπει κάνουμε αναστροφή και φεύγουμε.
8) Το δεύτερο πράγμα που κοιτάμε είναι αν ο ταμίας είναι μόνο ταμίας και δεν τυλίγει και τα σουβλάκια μας. Αν κάνει και τις 2 δουλειές λέμε οτι ξεχάσαμε τα λεφτά στο αμάξι και φεύγουμε.
9) Τρώμε 1 πατάτα σκέτη πρίν αρχίσουμε να τρώμε το σουβλάκι. Αν η πατάτα έχει περίεργη γεύση έχει τηγανιστεί σε χαμηλής ποιότητας λάδι. Πέτας τις πατάτες και συνεχίζεις να τρως. Παράδοξο αλλά το νέο trend στα σουβλατζίδικα είναι φτηνό λάδι ακριβό κρέας, το οποιο τελικά ίσως και να είναι υπέρ μας.
10) Τα γάντια δεν εξασφαλίζουν καθαριότητα. Πιο σημαντικο είναι τα χέρια του υπαλλήλου να μην ακουμπήσουν το σουβλάκι σας, δηλαδή να χρησιμοποιεί λαβίδες.
Αύτα προς το παρόν, άρθρο με τα καλύτερα σουβλατζιδικα τα οποία έχω τιμήσει προσεχώς...

1 σχόλιο: