Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τα 10 καλύτερα μεζεδοπωλεία

Πρίν μπερδευτείτε, δεν έχουν καμία σχέση με τα 10 καλύτερα ρακομελάδικα. Στα μεζεδοπωλεία αυτά πιθανότατα να βρείτε κάτι καλό σε αλκοόλ να συνοδέψετε τα μεζεδάκια σας, αλλά εκεί που σας προτείνω πάτε κυρίως για το ΦΑΙ!!!!
1) Εξωστρεφής: Αυτό το μαγαζί μπήκε στην καρδιά μου φέτος. Όλο τον κατάλογο παραγγέλνουμε (και καταβροχθίζουμε). Η στριφτή τυρόπιτα και τα τυροπιτάκια του είναι πρώτα στην λίστα παραγγελίας μας, ακολουθεί η μελιτζάνα στο πήλινο, ο ντάκος και η πατάτα γκαστρωμένη. Από κρέατα, δεν έχω απόψη, ένα κοτόπουλο έχει, με αυτό βολεύομαι!!!
2) Ρακοκάζανο: Στο Χαλάνδρι, στο πεζόδρομο. Έμεινα άναυδη με το φαγητό τους. Επίσης πολύ ωραίος ντάκος "πειραγμένος" με πικάντικη κεφαλοννίτικη φέτα, κοτόπια/wrap, σουβλάκι κοτόπουλο με χαλούμι και κλπ κλπ. Μεγάλες μερίδες, προσεγμένες χωρίς περιττά λάδια.
3)Αρμόλια: Στο Χαλάνδρι επίσης. Λάτρεψα τις τυροκροκέτες τους, τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι γτ αυτό το μαγαζί έχει δυνατό ρακόμελο, αλλά δεν άφησα και κανέναν άλλο να φάει οπότε ωραία ήτανε.
4)Τζίτζικας και Μερμηγκας: Λατρεύω τις σαλάτες του. Και τα υπόλοιπα νόστιμα είναι, αλλά οι σαλάτες τα σπάνε!!!Σε πολλά σημεία της Αθήνας, εγγυημένα καλό φαγητό, ευχάριστο περιβάλλον και για να μην ξεχνιόμαστε ΦΟΒΕΡΕΣ σαλάτες.
5)Το κουτούκι του 54, στην Πανόρμου. Οπως+δήποτε πάρτε το κοτόπουλο μελιτζάνα γιαουρτλου, τις τυροκροκέτες, τους ντοματοκεφτέδες, την ποικιλία με τα πιττάκια και την σαλάτα του 54. Επίσης έχουν το ωραιότερο ροζέ χύμα κρασί που έχω πιει.
6) Συνοικία το όνειρο: Στα Πετράλωνα. Μου άρεσε η αυλή του με τα σπασμένα παλιά πλακάκια κάτω, και τα καλαμάκια κοτόπουλο...ε καλά, και όλα τα υπόλοιπα.
7) Το καπάκι: Άλλο ένα μαγαζί στο οποίο παραγγέλνουμε ΟΛΟ τον κατάλογο. Hit το κοτόπουλο με ουίσκυ και οι πιο σπιτικές τηγανητές πατάτες που έχω φάει έξω.
8) Σουρωδείον: Φαντασική σαλάτα με λιαστές ντομάτες και μανιτάρια, ωραίοι κρεμμυδοντολμάδες και πολύ καλό κοτόπουλο με μουστάρδα και λεμόνι.
9) Επι τω λαικοτερον: κλασσική αξία. Ένα από τα καλύτερα χουνκιάρ της Αθήνας, φανταστική σαλάτα και απίστευτο σουβλάκι κοτόπουλο με ροζ σάλτσα. Για το τέλος έχει κρέπες!!!!!
10) Ούζου μέλαθρον: Αρκετά ενδιαφέρον φοντύ τυριού, όλοι εκθειάζουν τα αρνίσια παιδάκια με την σάλτσα κρασιού αλλά δεν τρώω αρνί οπότε τους πιστεύω, γενικά ότι έχω φάει έλεγε, το μόνο drawback είναι ότι παίζει να μην βρείτε τραπέζι αν δεν πάτε νωρίς ή καθημερινή.

3 σχόλια:

  1. Ωχ το ούζο μέλαθρον που είναι Αθήνα; Το είχα πετύχει κατα τύχει Θεσσαλονίκη. Δεν το ήξερα ότι έχει και εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καπάκι βρίσκεται στουσ αμπελόκηπους τριφυλλίας 37-39

    ΑπάντησηΔιαγραφή