Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Tailor made: Early drinks+late night walks

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά με μια μεταφυσική δύναμη, ανοίγουν σε μια περιοχή υποβαθμισμένη ή άγνωστη και ξαγνικά η περιοχή μεταμορφώνεται. Μόνο το δύσμοιρο το Guru δεν κατάφερε να μεταμορφώσει την Ομονοια, αλλά από τότε που έκλεισε η περιοχή μόλις πέσει το βράδυ είναι 10 φορές πιο επικίνδυνη. Anyways, την σχετικά ανεκμετάλλευτη πλατεία Αγ. Ειρήνης (στην οποία ετελέσθη το κοσμοιστορικό γεγονός της βαπτίσεως μου ΧΩΡΙΣ να γκρεμιστεί η εκκλησία) ήρθε να αναβαθμίσει το Tailor made. Σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον rooster, σε απόσταση αναπνοής από το Baba Au Rum και το Booze/Booze market ήρθε να μας κατεβάσει ακόμα πιο κάτω από την Πλατεία Καρύτση και να ενώσει το πολύγωνο πια, Αθηνάς-Κολοκοτρώνη, Καρύτση-Ρόμβης. Ναι, θα καταστρέφετε τα τακούνια σας στους σπαστικούς πεζόδρομους, ναι, θα ψάχνετε ΠΟΛΥ ώρα να παρκάρετε και ναι, για ακόμα μια φορά θα αλλάξει η οπτική με την οποία βλέπετε το κέντρο.

Στο προκείμενο λοιπόν, το Tailor made είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, cozy και λιτός, όπως προστάζει-ευτυχώς-το τελευταίο trend διακόσμησης στην νυχτερινή μας ζωή. έχει ωραία μουσική, ψαγμένα φωτιστικά και ένα μάυρο μεγάλο γυάλινο τραπέζι στην μέση για να φέρνει τισ παρέες πιο κοντά. Παρόλο που πήγα Σάββατο βράδυ και γινόταν της κολάσεως, η σερβιτόρα ήταν άμεση και αποτελεσματική. Μασ έφερε νεράκι (σε δικό τους μπουκάλι και free of charge) κατάλογο. Ο οποίο κατάλογος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεν βασίζεται στην λογική ότι πάρεις 10 ευρώ, λογική που μόνο σε ξεπούλημα λαικής αρμόζει, αλλά η κοστολόγηση γίνεται με βάση το πλήθος και το είδος των υλικών που περιέχει το cocktail σας. Εγώ πήρα το Below Eden, με το άρωμα τριαντάφυλλο (τι έκπληξη, κανείς δεν το περίμενε) και ήταν τέλειο. Αυτό με το τεράστιο καλαμάκι λέγεται Zombie αν θέλετε να ξέρετε και είναι εξίσου καλό και ότι πήραν οι υπόλοιπι το δοκίμασα, ωραίο ήταν αλλά δεν θυμάμαι τα ονόματα να σας το προτείνω. Η μουσική ήταν σε ανεκτά επίπεδα για τα αυτιά μου (δλδ δε γκάριζα για να με ακούσει ο διπλανός μου, πολύ σημαντικό για την ηλικία μου, πια), ήταν ευχάριστη και γενικά συνέβαλε στην easy διάυεση του μαγαζιού.

Και μετά την εμπειρία η φαντασίωση. Το μαγαζί λοιπόν, ενδύκνειται για early drinks ή ακόμα και καφέ (στον οποίο δεν βάζουν γευσεις γιατί αρνούνται να τον ψεκάσουν και να χαλάσουν το φυσικό και ακριβοπληρωμένο άρωμα του) μετά τα ψώνια ή το μάθημα ή το οτιδήποτε είχατε να κάνετε στο κέντρο. Όταν ο κόσμος αρχίσει και γίνεται υπερβολικά πολύς πάρτε τα ποδαράκια σας και χαζέψτε διαδοχικά τα second hand ρούχα στο Booze Market (φάτε και κάνα muffin από την κυριούλα, τα σπάνε), τον κόσμο που στριμώχνεται μέσα και έξω από το Baba (εσείς καθόσασταν, χαρείτε), την Κολοκοτρώνη ή την ανερχόμενη Περικλέους και τον κόσμο που πηγαινοέρχεται εκεί (θα πετύχετε κάνα γνωστό σας, θα τον χαιρετήσετε, θα κουτσομπολέψετε, θα περάσει η ώρα), θα φτάσετε στην Καρύτση (αν η πιπερίτσα είναι ανοιχτή φάτε και πείτε μου μια γνώμη, τι κακό κι αυτό, η μοναδική σουβλακερί της Καρύτση να κλείνει το βράδυ) και μετά αφού σας ξανάρθει η όρεξη για ποτό (γιατί θα σας ξανάρθει) απαρνηθείτε την Καρύτση για το ατμοσφαιρικό 42 ή το key και το apokey (πλατεία αγ. Θεοδώρων, η επόμενη μεγάλη αναβίωση του κέντρου, θυμηθείτε το) και κλείστε την μέρα σας ακριβώς όπως ξεκίνησε, χαλαρά.

1 σχόλιο: