Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Traveller's pack

Δια τους γνωστούς και πολλάκις ειπωμένους λόγους δεν εγκαταλείπω συχνά την Αθήνα, την λατρεύω ακόμα και το καλοκαίρι (το βράδυ, πρωί δεν παλεύεται) αλλά για εσάς που μετράτε μέρες, ώρες, λεπτά μην πω και δευτερόλεπτα έχω τα do's and dont's εφαρμοσμένα πάνω στου κασσίδι το κεφάλι (το δικό μου)!!!

Do: σε ενα τσαντακι έχετε αμμωνία, hansaplast, ταυτότητα, δίπλωμα (αν οδηγείτε στο ταξίδι, αν όχι αφήστε το στην μάνα σας), τα εισητήρια, τις κάρτες και ελάχιστα λεφτά (τα υπόλοιπα στις κάρτες για να μην δίνετε στόχο και μετά τα κλάιτε). Αυτό το τσαντάκι δεν το αφήνετε από το χερι σας για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ μέχρι να φτάσετε στο ξενοδοχείο. Έχει τα μόνα πράγματα που ότι και να γίνει σας εγγυώνται καλές διακοπές. Και η βαλίτσα σας να χαθεί και το αμάξι σας να κλατάρει και το ξενοδοχείο να μην παλεύεται, με το μαγικό περιεχόμενο του τσαντακίου μπορείτε να τα διορθώσετε ΟΛΑ.

Dont: Το έχω ξαναπεί. Μην πάτε διακοπές με όποιον κι όποιον. Ναι, αν έχετε στην παρέα ζευγαράκια ή θα σας σπάσουν τα νεύρα με τις γλύκες ή θα σας σπάσουν τα νευρα γιατί τσακώνονται. Πιο μετριασμένος άλλα πάντα υπαρκτός είναι ο κίνδυνος αν έχετε στην παρέα αδερφάκια. Ναι, αν έχετε στην παρέα γκρινιάρη άνθρωπο δεν θα κάνετε καλές διακοπές γιατί το ένα του ξινίζει και το άλλο του βρωμάει. Για τσιγκούνη δεν το συζητάω, είναι ικανός να σας βάλει να κάνετε 45 λετπά πεζοπορία για να μην πληρώσει 2 ευρώ το ΚΤΕΛ. Επίσης ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην πάτε διακοπές με κάποιον που πιστεύει οτι θα βρει τον έρωτα του καλοκαιριού (και του επόμενου χειμώνα) στις διακοπές. Από την στιγμή που θα πατήσετε στο νησί δεν θα σας δώσει καμία σημασία γιατί θα σκανάρει το γύρω περιβάλλον για πιθανά θύματα (ταίρια ήθελα να πω) και αν βρει αυτό που θέλει σας βλέπω σε κάτι βραχάκια δίπλα από την θάλασσα να κάνετε παρέα στον φάρο. Αν ο έρωτας του καλοκαιριού αποδειχθεί One night stand δε, ετοιμαστείτε για κλάμματα και οδυρμούς. ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!

Do: Προσέξτε που τρώτε. Μην φάτε ΠΟΤΕ σουβλάκια σε νησί, μην εμπιστεύεστε το φαγητό μέσα στο camping και μην μπείτε στο πρώτο μαγαζί που θα δείτε μπροστά σας. Ο λατρεμένος μου μπαμπάς με έμαθε να ξεχωρίζω τα καθαρά εστιατόρια από το πως είναι στημμένα τα τραπέζια και από τους καταλόγους τους. Παρόλο που είναι καθαρά εμπειρικό και δυσκολεύομαι να το περιγράψω αποφύγετε τα εστιατόρια που έχουν κατάλογο σε παλιό ντοσιέ από το πλαίσιο, τα τραπέζια τους και οι καρέκλες τους δεν είναι όπως τα αγόρασαν στα γραφικά 80's και οι σερβιτόροι τους δεν είναι ευπρεπείς.

Dont: Μην κουβαλάτε όλο σας το βιός στις 5-6 μέρες που θα πάτε διακοπές. Παρόλο που το χρυσοπληρώσατε, το δερμάτινο perfecto σας δεν θα το βάλετε όσα μελτέμια και να έχει το νησί. Ούτε θα καταφέρετε να σκίσετε/λερώσετε/καταστρέψετε 16 φορέματα σε 5 μέρες. Για το μίνι σίδερο που κουβαλάνε αρκετές χαζογκόμενες μαζί τους δεν μιλάω καν. Οι πετσέτες, η μαξιλαροθήκη και το Dettol πρέπει να σας συντροφεύσουν, έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων.

Do: Προλάβετε το πρωινό του ξενοδοχείου. Αφενός το πληρώσατε οπότε καλύτερα να το εκμεταλλευτείτε, αφετέρου για να το προλάβετε θα αναγκαστείτε να ξυπνήσετε νωρίς, δλδ να λιώσετε περισσότερο στην παραλία (και να βρείτε καλή ξαπλώστρα), να βολτάρετε με την ησυχία σας και να πεινάσετε μια φσιολογική ώρα γτ αν πάτε στην θάλασσα νηστικοί και η παραλία δεν έχει καντίνα ή θα ξεκολλάτε με μανία αχινούς από τα ρηχά ή θα τρώτε άμμο ή τα λυσσακά σας που είναι και το πιθανότερο.

Dont: Μην οδηγείτε σαν παλαβοί σε νησιώτικους δρόμους. Από την μία έχει βράχους και από την άλλη γκρεμό και στροφές, πολλές στροφές. Επίσης έχει κακό φωτισμό, μπόλικες καρότσες και αρκετούς ντόπιους που οδηγούν εκεί απο 8 χρονών και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι βλακεία θέλουν. Όσο για την δημοτική αστυνομία σε νομούς κάτω των 2000 μόνιμων κατοίκων, ποιόν νομίζετε ότι θα γράψει??τον ξαδερφό, τον συμμαθητή ή εσένα τον άσχετο???

Do: Δοκιμάστε τοπικά προιόντα από την original Πηγή τους. Εξηγούμαι: κίτρο Νάξου από τον Προμπονά, λουκούμια σύρου από τον Λειβαδαρά, καλσούνια από τον Τζιώτη στην Άνδρο κ.ο.κ.

Dont: Μην το ξεφτιλίσετε με τα τοπικά προιόντα και γεμίσετε βαλίτσες και όλους τους φίλους και γνωστούς σας με δαύτα. Ήμαρτον. Το ίδιο ισχύει και με τα souvenirs. Αμα βρείτε κάτι προτότυπο και αστείο, κομμάτια να γίνει, για όλα τα υπόλοιπα, give us a break!!!

Do: Αν θέλετε να μάθετε που έχει το καλύτερο παγωτό εντοπίστε παιδάκι με χαρούμενη φάτσα και 5ευρω στο χέρι και ακολουθήστε το. Πρέπει να το παραδεχτώ, τα σκασμένα έχουν ένστικτο!!!

Dont: Μην βγάζετε φωτογραφίες ανα 5 βήματα. Είναι καλοκαίρι, ο ήλιος λάμπει, η θάλλασα είναι δροσερή, το beach bar έχει καλά ποτά, απολάυστε τα την κοινωνία μου, μην τα φωτογραφίζετε!!!Στην τελική αν είναι memorable κάποιο event τραβήξτε ένα βιντεάκι να τελειώνει η δουλειά.

Do: Μπείτε σε αυτά τα μαγαζάκια που τα έχουν κυρίως ξένοι και πουλάνε διάφορες κουλαμάρες και ξεσηκώστε τα. Έχω ανακαλύψει εκεί υπέροχα βραχιόλια, διακοσμητικά, αιώρες, παρεό κλπ κλπ τα οποία όλοι με ρωτάνε που τα βρήκα κι εγω σιχτιρίζω γιατί άμα χάσω κάτι από αυτά αποκλείετε να το ξαναβρώ. Ψωνίστε από κει τα σουβενιρ σας αμα θέτε. Σας το επιτρέπω.

Do: Με το που θα πατήσετε το πόδι σας στο νησί εντοπίστε φαρμακεία και κεντρα υγείας. Αχρείαστα να ναι αλλά όταν τα ζητάς άμα δεν τα έχεις δει από πριν εξαφανίζονται.

Αυτά από μένα!!!Have fun!!!

1 σχόλιο:

  1. hmmmmm.. interesting! alla 8a po oti
    1on k ego exo kuvalisei mini-sidero gt pos 8a to isioseis to rimadi to forema pu einai xeirotero k apo lino k ginetai patsavuri? de su paei i kardia na to afiseis spiti, an einai kainurgio.. su paei???
    2on to fagito tu camping mia xara einai, alla pu na to 3ereis esi? muaxaxaxaxaxaxax! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή