Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Diamonds are a girl's best friend

Από τότε που η Merilyn τραγούδαγε το ομότιτλο και η Chanel έφτιαχνε μικρά μαύρα φορέματα για να αναδεικνύονται καλύτερα τα κοσμήματα/δώρα των εραστών κομψών Γαλλίδων έχει μπει ΠΟΛΥ νερό στο αυλάκι και ας είμαστε ειλικρινείς, τα διαμάντια μπορεί συγκινούν τα κορίτσια για πολλους λόγους, αλλά το κόσμημα το κάνει ο τεχνίτης και η εμπνεύση του κάνει την διαφορά. Παρακάτω λοιπόν παραθέτω μερικούς από τους καλύτερους που έχω ανακαλύψει στο είδος για όλα τα βαλάντια.
1)Κατερίνα Κρινή: Είμαι μεγάλη fan της δουλειάς της. Μπλέκει σε μοναδικούς και πρωτότυπους συνδυασμούς ασήμι, ημιπολύτιμους λίθους και ταπεινά υλικά όπως υφάσματα και κλωστές. Είναι η μοναδική που ξέρω ότι χρησιμοποιεί 1000άρι ασήμι, ότι έχω αγοράσει ήταν λίγο τσουχτερό σε τιμή αλλά τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Γενικά δεν είναι κοσμήματα κοινότυπα και δεν ακολουθούν τάσεις, δεν είναι από αυτά που φοράς 1-2 χρόνια και μετά δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Λόγω της ποικιλίας των υλικών τους συνδυάζονται εύκολα και με άλλα κοσμήματα. Το μαγαζί της βρίσκεται πλέον πάνω στην Κολοκοτρώνη, όπου μπορείτε να αγοράσετε και πιο οικονομικά, αν ακι λιγότερο εντυπωσιακά κοσμήματα της.

2)Φλόγιστρο: Την δουλειά του πρόσεξα για πρώτη φορά περνώντας τυχαία απο ένα μαγαζί στην Κηφισίας. Είχε στην βιτρίνα ένα κολιέ με 3 χειροποίητα επιχρυσωμένα φύλλα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλειά. Ήταν τόσο λεπτομερή και καλοδουλεμένα και η επιχρύσωση τόσο καλή που πίστεψα ότι όντως ήταν χρυσά γιατί το ασήμι μου φάνηκε πολυ ταπεινό υλικό για να μπει κάποιος σε διαδικασία να το δουλέψει τόσο πολύ. Το κολιέ εννοείται ότι το αγόρασα και από τότε έχω εμπλουτίσει την συλλογή μου και με άλλα δικά του "έργα". Είναι κατά 50% φθηνότερα από της Κρινή (αλλά έχει και άλλη αισθητική), φτιάχνει κομμάτια προορισμένα να γίνουν κλασικά και έχει φοβερή αίσθηση του μέτρου και του χιούμορ. Για να βρείτε σημεία πώλησης των κοσμημάτων του καλύτερα να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο.

3) Ραΐσης: Αν εξαιρέσει κανείς το μεγάλο μειονέκτημα της τοποθεσίας, μιας και δεν είναι στην Αθήνα, αλλά στην Ερμούπολη, η επίσκεψη στο κοσμηματοπωλείο του ακόμα και να μην αγοράσετε κάτι, είναι εμπειρία από μόνη της. Πίσω από τον Αγιο Νικόλαο στα Βαπόρια, στην πιο αριστοκρατική συνοικία της πόλης, σε ένα πέτρινο χώρο με έπιπλα σχεδιασμένα να μπλέκουν τον ήλιο με την σελήνη και έναν άνθρωπο που αγαπάει, γνωρίζει και εξηγεί υπομονετικά ότι θέλετε να μάθετε για μέταλλα, τεχικές επεξεργασίας και πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Θα βρείτε κοσμήματα με πέτρες ανάγλυφες ή υπόγλυφες, πρωτότυπα σε πολλά διαφορετικά στιλ και εύρος ριμών από 15-20 ευρώ μέχρι 8,000 ευρώ.

4)Άνω Κάτω: Έχουν φτιάξει τις πιο ωραίες, αφαιρετικές και πρωτότυπες πεταλούδες που έχω δει σε σκουλαρίκι (και απέκτησα με το που τις είδα). Όταν έψαχνα ένα άλλο σχεδιο τους και δεν το έβρισκα ΠΟΥΘΕΝΑ μπήκα στο site τους και επικοινώνησα μαζί τους. Είναι συμπαθέστατοι, ευγενέστατοι και τιμιότατοι (πέραν του ότι είναι καλοί τεχνίτες). Όχι μόνο μου έφτιαξαν αυτό που ήθελα στην ώρα που το ήθελα αλλά το άφησαν και στο μαγαζί που με βόλευε. Δικά τους κομμάτια βρίσκω στον "Διπλό Πέλεκυ" στην στοά που είναι το 42. Θα τα ξεχωρίσετε κατ αρχήν από την σφραγίδα που φέρουν πίσω και κατα δεύτερον γιατί είναι πολύ χαρακτηριστικά, ειδικά τα σκουλαρίκια που είναι το ίδιο σχέδιο σε ένα μακρύ κρεμαστό σκουλαρίκι και σε ένα βιδωτό. Α, είναι και πολύ λογικοί στις τιμές τους.

5)Σπαθαράκη: Ευαγγελιστρίας και Κολοκοτρώνη γωνία. Οι λάτρεις του παλιού κοσμήματος μόλις βρήκαν τον ναό τους. Το μαγαζί λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια και έχει κοσμήματα από κάθε εποχή για όλα budget. Εξυπηρετικότατοι, διακριτικότατοι και με πολύ μεγάλη ποικιλία για εξειδικευμένα γούστα, έχει από σταυρούς υπερπαραγωγή μέχρι καμεό και σεβαλιέ ακόμα και σε σπάνια χρώματα ή σχέδια. Personal favorites τα δαχτυλίδια με το καμπουσόν κοράλι από τα 60's. Τα κοσμήματα παρέχονται με εγγύηση (γραπτή).

6)Links of London: Τα έφερε στην Ελλάδα ο κύριος που έχει τα Folli Follie και τα αγάπησα με το που τα είδα. Το μεγάλο Drivers επίχρυσο ρολόι τους μου έκλεψε την καρδιά, έγινε με πολλά παρακάλια το δώρο της αποφοίτησης μου, μου έστειλαν ένα voucher 360 ευρώ (ούτε ο νονός μου τέτοιο δώρο) ενώ όταν το ρολόι μου διαλύθηκε αντί να με αγνοήσουν με συγκατάβαση μου έφεραν άλλο, με καινούργια εγγύηση και μου ζήτησαν και συγγνώμη επειδή είχαν ξεχάσει να μου δείξουν τον τρόπο με τον οποίο απασφαλίζονται τα λουράκια, που ήταν η αιτία που το ρολόι μου συνετρίβη. Με λίγα λόγια premium service σε ανάλογες τιμές. Είναι ακριβά αλλά τουλάχιστον αυτό που πουλάνε αξίζει.

7)Πετράδι: Βρίσκεται στο Γαλάτσι, στις αρχές την Βείκου και έχει την μεγαλύτερη ποικιλία που έχω δει σε συνοικιακό μαγαζί. Πολλές συλλογές συγκεντρωμένες (όπως αυτή με τα κοσμήματα που έχουν υποστεί τεχνητή παλάιωση), πολλές δυνατότητες για εξειδικευμένες παραγγελίες και παρόλο που δεν φτιάχνουν οι ίδιοι τα κοσμήματα τους έχουν πρόσβαση στους καλύτερους προμηθευτές, μάτι και γούστο. Είναι για πολύ υψηλό budget, αλλά τα κοσμήματα του αξίζουν τα λεφτά τους.

8)Miniature Life: Η Ανθούλα εμπνέεται από τα γλυκά και φτιάχνει με φίμο στέκες τούρτες, τσιμπιδάκια donuts, σκουλαρίκια μπισκότα, δαχτυλίδια cupcakes κλπ κλπ. Τα κοσμήματα της μυρίζουν βανίλια (αλλά για πάντα, έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που πήρα την στέκα μου κι ακόμα μυρίζει), έχουν απίστευτη λεπτομέρεια και αν ξεπεράσεις το γεγονός ότι σου έρχεται να τα φας πηδάς από την χαρά σου μόλις ακούσεις τις τιμές γιατί είναι λογικότατες (π.χ. 10 ευρώ το ζευγάρι σκουλαρίκια).
9) Πριγκιπώ: Δύο κορίτσια γνωρίστηκαν σε σεμινάρια κοσμήματος και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα brand που έχει προμηθέυσει με minimal δαχτυλίδια το 75% των κοριτσιών της Αθήνας. Το κατάστημα τους-εργαστήριο είναι στο κέντρο, Κολοκοτρώνη 34, αλλά προμηθεύει και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από δαχτυλίδια θα βρείτε και ταυτότητες που μοιάζουν με τις παιδικές μας, βραχιόλια και σκουλαρίκια minimal και ιδιαίτερα ταυτόχρονα. Τιμές προσιτές.

 10) Ίζημα: Αγαπημένο μαγαζί, πριν από 2 χρόνια μετακόμισε από την Διδότου στην Ιπποκράτους και εκτός από τα δικά τους κοσμήματα έχουν και από άλλους τεχνίτες, όλα εξαιρετικά. Ξεχωρίζω τα σκουλαρίκια κουβαρίστρες, το κολιέ με το κουταλάκι και την πέρλα και το μονόγραμμα καθώς και τα δαχτυλίδια του ΕΡΜΗ που έκλεισε το μαγαζί του πριν κάποια χρόνια και εμπιστεύτηκε τα τελευταία του κομμάτια στα κορίτσια. Οι τιμές ξεκινούν από τα 8 ευρώ, ενώ εκτός από κοσμήματα φιλοξενούν και κάτι υπέροχες τσάντες κουκουβάγιες, διακοσμητικά ακόμα και κούπες και κουμπαράδες.

10)Το άφησα τελευταίο γιατί δεν ξέρω πως λέγεται ο τεχνίτης. Είδα κάτι σκουλαρίκια στο HALLELUJAH τα οποία με άφησαν άφωνη. Ήταν ψαράκια (που γοητευτικό σχέδιο δεν το λες) και κατάφερε η κοπέλα να τα κάνει όχι απλώς φορέσιμα, αλλά και ερωτεύσιμα. Αυτα μου γλίτωσαν γτ τα είχε πάρει μια άλλη κοπέλα, αλλά της πήγαιναν οπότε να τα χαίρεται. Πραγματικά. Επειδή δεν αγόρασα, δεν μπορώ να σας διαφωτίσω για τις τιμές, αλλά όλο το μαγαζί είναι λογικό οπότε φαντάζομαι θα τα βρείτε, σας έχω εμπιστοσύνη!!!

1 σχόλιο: