Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Food on the go:2014 edition

Έχω να γράψω για το φαγητό στο πόδι τουλάχιστον 3 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καινούργια μαγαζιά έχουν ανοίξει, κάποια έκλεισαν και κάποια αποδείχθηκαν σταθερές αξίες στον κόσμο του street food. Αυτός είναι ο ενημερωμένος κατάλογος του ανθρώπου που πεινάει και θέλει να φάει. ΤΩΡΑ.
Επιβίωσαν:
Repeat: το αγαπημένο μου κουλούρι γεμιστό με μερέντα(το απόξω είναι φύλλο,όχι ψωμί)με περιμένει ακόμα κάθε πρωί που έχω τις μαύρες μου/εφυγα βιαστικά από το σπίτι/θέλω κάτι γλυκό για να μην δαγκώσω κανέναν. Μερικές απολαύσεις είναι απλές. Ψωμί και σοκολάτα. Αχχχ!!!
Ιωνία: Όλοι μα ΟΛΟΙ πάνε για το πεϊνιρλί. Και έχουν δίκιο. Αλλά το κορυφαίο σαντουιτς λαχανικών τους είναι ιδανική επιλογή αν πεινάς τωρα,αλλά έχεις και καλό φαί στο σπίτι. Το ψωμάκι είναι ζύμη πεϊνιρλί,τα λαχανικα σχεδόν αλάδωτα κ αν το ζητήσετε το ζεσταίνουν κιόλας στον ξυλόφουρνο(τα χω ξαναγράψει αυτά).
Ελληνικόν ταχυφαγείον: επιτέλους έμαθα το όνομα του!!πάνω στην Κολοκοτρώνη(που μου γινε κ hip τρομάρα της) μια μαμά και μια κόρη φτιάχνουν την καλύτερη παντόφλα νουμερο 39 που μπορείτε να φάτε μέρα. Φρέσκα κρέατα,ωραίο ψωμάκι κ ΠΟΛΥ καυτερη σως(μην κάνετε καμια βλακεία και δεν βάλετε γιαουρτι,καήκατε κυριολεκτικά). Ανοιχτό μέχρι τις 6 το απόγευμα το πολύ.
Μαμ: Κιμαδόπιτα κ μόνο κιμαδόπιτα. Ο πιο περίεργος άνθρωπος του κόσμου (η γλυκιά μου μανούλα) εξακολουθεί να τρώει από εκεί όταν κατεβαίνει κέντρο. Πολλά χρόνια παράδοση και σταθερή ποιότητα. Ο,τι πιο safe για να μην καταληξετε στα επείγοντα.
Βρώμικο Μιχαλακοπούλου: Δεν το απατάω για καμία άλλη καντίνα στον κόσμο. Το καλύτερο σαντουιτς με κοτομπουκιές ever!!κλέψτε και το σκαμνακι που κουβαλάει η γιαγιά σας στην εκκλησία,καθίστε αναπαυτικά κ παρακολουθείστε την μισή Αθήνα να τρώει. Δυστυχως την μισή που δεν θέλετε να δείτε.
Άριστον: πίτα με κοτοπουλο,μανιτάρια κ μουστάρδα. Αν δεν την πετύχετε πάρτε την μανιταρόπιτα. Δεν είναι ότι πιο ελαφρύ μπορείτε να φάτε,αλλά είναι τόσο αμαρτωλά νόστιμο που του το συγχωρείς.
Άρτιστον: Τα καλύτερα πολύσπορα της Αθήνας. Με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο. Δοκιμάστε επίσης όλες τις γεύσεις κριτσινιών με καρότο,ελιά κλπ κλπ. Ονειρεμένα.
Προστέθηκαν:
Quick pleasure: Το πόσο αγαπάω τα μαγαζιά που μπορούν να σου προσφέρουν εύκολα κ γρήγορα μακαρόνια δεν το φαντάζεστε. Το quick pleasure ανοιξε στο Γκάζι πριν 2 χρόνια κ μας έσωσε από την μονομανία του σουβλακίου. Στρώνει κ πιο εύκολα το στομάχι.
Mirch: Χαμηλά στην Ερμού,το ινδικό σουβλάκι τους είναι τεράστιο,παμφθηνο κ χορταστικό. Και νόστιμο. Προσωπικά θα το ήθελα με λιγότερο ή καθόλου κρεμμύδι. Για τα υπόλοιπα πιάτα του προτείνω να κάτσετε σε κάνα τραπεζάκι κ να φάτε σαν άνθρωποι. Αν βρείτε.
Falafellas: Τα λατρεύω τα φαλάφελ, οπότε καταχάρηκα όταν άνοιξε μαγαζί που η επιβίωση του βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Ακόμα περισσότερο χάρηκα γιατί άνοιξε στην Αιόλου που την περιδιαβαίνω συχνά πυκνά. Αυτό που δεν είχα υπολογίσει είναι το πόσος κόσμος εκτός από μένα λυσσάει για φαλάφελ. Έχει ουρά ΠΑΝΤΑ αλλά η αναμονή αξίζει τον κόπο. Σερβίρει 4 πράγματα μόνο: φαλάφελ,κεφτεδάκια, χούμους και ταμπουλέ. Στηθείτε στην ουρά με παρέα και πάρτε τα όλα. Αν βρουν και 1 πατέντα για να κάθεσαι κάπου να φας επιτόπου,θα τους περιμένω κάθε μέρα να ανοίξουν σαν το ημιαδέσποτο του body shop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου