Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Personal

Πάλι έκανα πολύ καιρό να γράψω. Με συγχωρείτε, αλλά τα κουράγια μου στην ζέστη και στην βλακεία εξαντλούνται πιο εύκολα όσο γερνάω. Από την στιγμή που γεννήθηκα η ύπαρξη μου ολόκληρη βασίζεται σε 2 άξονες, στην απόλαυση και στην αποστροφή. Ό,τι και να κάνω στην ζωή μου, από το που θα πάω για περπάτημα μέχρι το ποια επαγγελματική καριέρα θα ακολουθήσω πάντα, μα πάντα βασίζονται σε αυτούς τους 2 άξονες. Και ένας σκληρός χειμώνας (από άποψη κοινωνικοπολιτικών γεγονότων) και ένα ανελέητο καλοκαίρι (από άποψη καιρικών συνθηκών) κατάφεραν να με κάνουν να αποστραφώ τα πάντα και να κάνω στο μυαλό μου ό,τι κάνω και στην κουζίνα μου, γερό ξεκαθάρισμα, πολύ πέταμα και πέρασμα με dettol σε όλες τις επιφάνειες έτσι ώστε να μείνουν λίγα απαραίτητα πράγματα σε επιφάνειες οι οποίες καθαρίζονται εύκολα και μεγαλώνουν τον χώρο. Αυτό το σπαρτιατικής αισθητικής άρθρο λοιπόν δεν είναι οδηγός εστιατορίων, ποτάδικων ή μπιχλιμπιδάδικων, είναι ένας οδηγών επιβίωσης. Γιατί όταν η φτώχεια, η ανέχεια, η εκμετάλλευση και η ηλιθιότητα αγριεύουν πρέπει να αμυνθείς.

1) Η ζωή είναι πολύ μικρή για να επιδίδεσαι σε χαμένες μάχες. Είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να βλέπεις την αλήθεια κατάματα όσο και να μην σε βολεύει και να ξέρεις πότε να εγκαταλείπεις. Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι θέλουμε να γατζωθούμε από το έτερον ήμισυ, τους φίλους μας και την δουλειά μας γιατί μόνο αυτά μας έμειναν (ή τουλάχιστον ένα από αυτά, την τριάδα την συμπληρώnουν οι ΠΟΛΥ τυχεροι). Ναι, οι σχέσεις μας ήταν επιφανειακές για πολύ καιρό και η εποχή επιτάσσει να στραφούμε πίσω στην ουσία. Αλλά δεν μπορείς να εκβιάσεις ούτε την αγάπη, ούτε την εκτίμηση, ούτε τον σεβασμό κανενός. Απλά προχωράς παρακάτω γιατί κάτι καλύτερο θα έρθει στο δρόμο σου.

2) Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην διεκδικήσεις όσα σου αναλογούν. Όχι, δεν τρελλάθηκα για να φάσκω και να αντιφάσκω. Απλά όταν η μάχη δεν είναι χαμμένη από χέρι, πολεμάς λυσσαλέα μέχρι να πάρεις αυτό που σου αναλογεί. Όχι, δεν θα τολμησει να σου πουλήσει υφάκι υπάλληλος, όχι δεν θα σε υπερχρεώσουν, όχι δεν θα πάρει tip ο σερβιτόρος που για να σε δει να πληρώσεις έκανες τον Μελισσανίδη και όχι δεν θα σου κολλήσει κανένας μισά ένσημα. Προιστάμενοι, επιθεώρηση εργασίας, υπεύθυνοι καταστημάτων είναι εκεί για να απευθυνθείς αμα δεν βγάζεις άκρη.

3) Μάθε τι θες. Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πιο εκνευριστικό από κάποιον που ζητάει μεν, δεν ξέρει τι θέλει δε. Ξεκαθάριστε τα στο κεφάλι σου μανούλα μου και επικοινώνα μετά με τον κόσμο. Αιντε!!!!

4) Πάρε επιτέλους απόφαση ότι για τα δικά σου χάλια φταις εσύ και μόνο εσύ. Δεν φταίει ούτε η κυρα Κικίτσα που σε μάτιασε το πρωι, ούτε η τύχη σου η χορεύτρια, ούτε η μάνα σου, ούτε κανεις. Ακόμα κι αν σε εκμεταλλέυτηκε κάποιος, φταις εσύ που τον άφησες. Πάρε την ευθύνη σου και πήγαινε παρα κάτω. Ο κόσμος θα ζήσει και χωρίς εσένα, πρόσεχε μην ρίχνεις ευθύνες δεξιά και αριστερά γτ εσυ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον κόσμο.

5) Όποιο ζόρι και να τραβας με τον οποιοδήποτε ή συζήτα το και λύστο ή κανε σαν να μην συνέβη ποτέ. Τα μουτράκια, τα θαψίματα, τα καρφιά και οι σπιουνιές σε προισταμένους, πέραν του ότι λένε περισσότερα για τον κακό χαρακτήρα σου παρά για αυτόν που κακοχαρακτηρίζεις θα σε βάλουν σε πολύ μεγαλύτερους μπελάδες από την κλασσική αγαπημένη ΕΥΘΕΙΑ οδό.

6) Μην υποθέτεις ότι είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους. Δεν είσαι. Τουλάχιστον δεν είσαι πιο έξυπνος από ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Όταν παίρνεις απόφαση ότι θα χειριστείς τους άλλους ως πιόνια ή θα βρεθει κάποιος μαγκας που θα σε εκμεταλλευτεί πολύ πιο άγρια ή θα μέινεις μόνος σου γιατί ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ καποια στιγμή θα σε πάρουν χαμπάρι. Παιξε τίμια καλύτερα.

7) Μην φτύνεις ΠΟΤΕ εκεί που έχεις πιει νερό. Είναι αχαριστία και ακυρώνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Γελοιότητες. Ειδικά στα επαγγελματικά ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!

8) Γίνε αυτός που είσαι. Δεν ξέρω τι είχε δει, τι είχει πιεί ή τι είχε λουστεί όταν το είπε ο Νίτσε, αλλά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Πρέπει βέβαια να αποφάσισεις ποιος είσαι το οποίο είναι λίγο ξεβόλεμα. Από την άλλη μόλις το αποφασίσεις η ζωή σου θα γίνει πολύ πιο απλή και πιο ξεκάθαρη γιατί θα πάρει μια κατευθυνση.

Κι επειδή εγώ σε πρώτο επίπεδο αποφάσισα ποια είμαι (μια μουρλή που ότι και να γίνει θέλει να τρώει, να πίνει, να περνάει και να αισθάνεται καλά και όποιος θέλει ακολουθεί οι υπόλοιποι καλά στερνά να έχουνε). Τα πα, ξαλάφρωσα, την υγειά μας νάχουμε και άντε να πάμε να φάμε και τίποτα της προκοπής τώρα που δρόσισε. Επιστρέφω την Δευτέρα με άρθρο!!!!

1 σχόλιο: