Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

5 κινήσεις για να νοσταλγήσετε τα 90's

Διάβαζα την συνέντευξη του Κωστόπουλου στο θέμα και το συνειδητοποίησα και επισήμως. Η χρυσή εποχή τελείωσε. Από το 81 που έπεσε το πρώτο δανεικό κι αγύριστο χρήμα στην αγορά μέχρι το 2009 λυσσάξαμε. Η εποχή που χαρακτήρισε βέβαια την ασυδωσία, το "φερε όλα τα λουλούδια στο τραπέζι κουμπάρε, το κράτος πληρώνει" αλλά και την εξευρωπαισμένη εκδοχή του βαλκάνιου ευατού μας ήταν τα 90's. Μπήκε στην ζωή μας η ιδιωτική τηλεόραση, το 24ώρο προγραμμά της, η διαφήμιση και το lifestyle. Τρομάρα μας. Τον τελευταίο μήνα βλέπω μια συνεχή επιστροφή στις συνήθειες των 90's που αντέχει η τσέπη μας. Εκτός από τον παλιμπαιδισμό που δέρνει όλους εμάς που μεγαλώσαμε στα 90's (βραδιές disney με πίτσα και amita motion, γαριδάκια και gordons space κάπου με θέα, παραγγελία fantas μπλε σε κυριλέ καφετέρια του Ναυπλίου-ναι, εγώ το κανα), και άλλες ηλικίες κάνουν ένα εμπρός πίσω στις ένδοξες εποχές που το χρήμα έρεε. Ιδού οι 5 τρόποι για να τα αναβιώσετε χωρίς να γίνετε ρεζίλι.

1) Δείτε live τους λατρεμένους τραγουδιστές των 90's. Επανενώθηκαν τα Κακά Κορίτσια, ο Πασχάλης δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει και φαντάζομαι ότι όλο και κάπου θα πετύχετε τον Μπίγαλη να τραγυδάει "του Αιγαίου τα blues". H Σοφία Αρβανίτη τι να κάνει άραγε???

2) Κάψτε ΟΛΑ τα εγκεφαλικά κύτταρα του bartender ζητώντας tequila sunrise, screwdriver, sex on the beach και cuba libre. Απαιτήστε και την κιτς ομπρελίτσα.

3) Εκτός από τους λατρεμένους απαράδεκτους και τις 3 χάριτες, ψάξτε, βρείτε και ξαναδείτε "ο Πέτρος και τα κορίτσια του", "Τζιν και τσέρυ", "'Αλλη το πρωί, άλλη το βράδυ", "Με αγάπη Άννα", "Bravissimo", "Βαρβαρότητες".

4) Κάντε 90's theme party. Τώρα που είναι ακόμα κοντά οι Απόκριες. Φορέστε εκείνο το ανεκδιήγητο τζιν που φτάνει στις μασχάλες, το μπουστάκι που αφήνει όλη την υπόλοιπη κοιλιά έξω, μάυρο δερμάτινο και αρβύλες (αυτά είναι και τώρα στην μόδα) και χορέψτε μέχρι πρωίας "τι είχαμε , τι χάσαμε, στο λέω σε ξεχάσαμε", "είμαι στα χάι μου όταν σε έχω πλάι μου" και "αν ξυπόλητη χορεύω με σημαία μου μια φούστα".

5) Βρείτε το παλιό σας Nintedo και παίξτε super mario. Το αυτό κάντε και με το tetris. Βρείτε τις κασέτες με τις αφιερώσεις και κάντε τες ψηφιακές. Το αυτό κάντε και με τις βιντεοκασσέτες σας. Ξαναδιαβάστε ό,τι γράφατε πίσω από τις φωτογραφίες σας τότε που δεν ήταν ψηφιακές. Θυμηθείτε την απόλυτη ηδονή του να χωρίζεις και να ξεσπάς σκίζοντας μετά μανίας τις photo από τις διακοπές στην άγνωστη τότε Σκιάθο. Για το κλασσικό, αποκεφαλίζουμε ή ζωγραφίζουμε μουστάκια και κέρατα στον μισητό στις ομαδικές φωτογραφίες, δεν μιλάω, qυρία.

Και 5 τρόποι αναβίωσης που πρέπει να αποφύγετε:

1) Μην κάνετε ποτε ποτε ξανά το μαλλί σας περμανάντ. Μην αφήσετε άβγαλτο το φρύδι σας και μην ξαναχρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό γαλάζια και φούξια σκιά, μαζί με μαυρη μάσκαρα και καφε μολύβι με κόκκινα χείλη.

2) Μην ξαναχρησιμοποιήσετε για κανένα λόγο φράσεις όπως "μας κούφανες", "έτσι την βρίσκω", "έκανα καμάκι", "σπορτεξ".

3) Μην έρθετε σε επικοινωνία για κανένα λόγο με τον τύπο που του σκίζατε τις φωτογραφίες από την Σκιάθο. Μπορεί να ήταν μεγάλος έρωτας, μπορεί να είστε μόνη σαν το λεμόνι, αλλά το παρελθόν είναι παρελθόν για κάποιο λόγο. Συνέλθετε.

4) Μην πάτε ολόκληρη γαιδάρα στο λούνα πάρκ τα αηδονάκια να κάνετε σαλίγκαρο. Δεν είστε πια 12 και δεν είστε πια 30 κιλά. Το μηχάνημα πάλι είναι εκεί από τότε. Θα σας μείνει στο χέρι μαντάμ.

5) Μην φορέσετε στην καθημερινότητα σας το τζιν μέχρι τις μασχάλες και το μπουστάκι. Ναι, και εμείς χαρήκαμε που σας κάνει ακόμα, αν κάνει και ο αντρας σας το μαλλί που του απέμεινε λασπωτήρα, θα σας ρωτάνε από ποια χρονοκάψουλα βγήκατε.

1 σχόλιο:

  1. 1) Η Σοφία Αρβανίτη έχει εμφανιστεί σε πάμπολα chart show κάνοντας σχόλια σε κομμάτια από Beatles μεχρι Caetano Veloso. Και ο χρόνος απεδείχθη το ίδιο σκληρός μαζί της όσο με τα κακά κορίτσια, μην πω σκληρότερος.

    2)Αγαπάω το cuba libre και το πίναμε πριν 3 καλοκαίρια αν θυμάσαι καλά. Σε εκείνο το circus θαρρώ το λέγανε.

    3)Η μόνη σοβαρή αναβίωση των 90s είναι να ξαναγυριστεί το "Λόγω Τιμής". Εμένα με έχετε χάσει το ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή